lampashko pojacalo u rangu do 500 evra?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
lampashko pojacalo u rangu do 500 evra?
znate li neko lampashko pojacalo u rangu do 500 evra, tako do 15-tak Watti
hvala

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: pojacalo
Ima ih mnogo u tom rangu...
Re: lampashko pojacalo u rangu do 500 evra?
Preporucujem VOX AC15. Na nekoj akciji u Sky-u je bio nekih 420-450e, vrlo fino vintage pojacalo. Ako tezis classic rock, blues ili jazz zvuku, super je izbor. AKo zelis nesto vise heavy, morace neko drugi da ti preporuci iz svog iskustva. Pojacalo ima jedan kanal, ali ima tremolo i reverb, i zaista moze da te uvede u carobne zvuke 60ih i 70ih...Ima i Duane jedno, kako mi se cini, mozda ce on imati da doda jos nesto...
Kupi Peavey. 
Classic 30. Malo je skuplje (550-560 e), al' ima 30w.

Classic 30. Malo je skuplje (550-560 e), al' ima 30w.

Ponekad se pojave i Fender blues juniori po oglasima za 400-450 jura!
ili nek ti petar (p&k audio), kome je ovde niknejm Hillbilly, napravi jedno. za te pare, sigurno moze. on je ljubitelj fendera uglavnom, to i pravi, potkrade mu se i po koji vox. verujem, ipak, da bi se lako dogovorio kakvo pojacalo da ti napravi, bilo koji smislen dizajn, cak i ako ti treba nesto custom po tvojoj zelji. on radi ovo sto bi svaba, englez, japanac zvali boutique, najkvalitetnije komponente koristi. dosta je jeftin (za tako dobro uradjena pojacala), pa bi za te pare bio vrlo zadovoljan. jaka mu je i garancija. ma, pitaj ga, ne seku jezik ako pitas
. jedina mana je to sto pojacalima poznatih marki (fender, marshall, orange) vremenom raste cena, a ovom ne, mada ne verujem da mozes lako naci neko takvo pojacalo koje je bolje. ako oces da sviras - petar, ako oces da prodas posle - fender/marshall (to se ovde najvise ceni).

Last edited by andrej] on 01 Aug 2009, 21:24, edited 1 time in total.
andrej] wrote:ili nek ti petar (p&k audio), kome je ovde niknejm Hillbilly, napravi jedno.

Za pe'sto evra moze da ti napravi pojacalo za ceo zivot.
- Hillybilly
Na moju radost cene ipak rastu! Zivi primer je xspaceman i njegov, sada vec bivsi Jive King! A ako stvari budu isle kakao sam zamislio tek ce da rastu! Kad cela stvar poprimi internacionali karakter i cene ce postati blize svetskim...citaj barem 2 puta vece!andrej] wrote:. jedina mana je to sto pojacalima poznatih marki (fender, marshall, orange) vremenom raste cena, a ovom ne, .
^ znas kako, trebalo bi tako da bude. samo ne shvatam kako nemash sajt sa slikama i klipovima. na guitargeek.com, na primer, ima ljudi iz evrope (za pocetak) koji bi bili zainteresovani za tvoje radove. ja sam pohvalio svoje pojacalo i pokazao par josh tvojih radova, ali je poprilicno smesno i nezahvalno pokusavati da promovisem nesto cemu ne znam cenu (nisam se usudjivao da bez konsultacije pomenem ikakvu cenu, jer ne znam kakve ce biti, a necu nikog da *****
), a nemam ni slike (sem par ovde sa muzickog), ni neke reprezentativne zvucne klipove. najbolje bi bilo da napravis neki sajt sa slikama, klipovima i video klipovima pojacala + cenama (i koliko koja dodatna opcija kosta). to je jedna od stvari koju najvise volim kod, npr, analogmana. i da budu dobri snimci, kondenzator + dinamicki, da se pazi gde su postavljeni. ovakva investicija (sajt + vreme da se ovo sve slika, snimi, objasni) bi se strashno isplatila (i to sto pre da se uradi), jer bi te stavila na evropsku mapu boutique graditelja pojacala, uz sve sto sa tim ide, sto podrazumeva poprilicno lep rast cena tvojih pojacala, novih i starih. dok se to ne desi (taj porast cena), ubedjen sam da je izrada pojacala kod tebe najbolja stvar za bilo koje pare.

U svakom slučaju u tom rangu cene ne očekuj previše jer su to komercijalna pojačala sa kojima može dosta toga da se odradi, ali nisu za vrhunske domete. I ja sam bio u dilemi kupovine pojačala u rangu 500 e i tu izbor nije baš bogat. Moj izbor se sveo na Peavey Classic 30 za 530 e, Vox AC15 za 550 e i Laney mislim da se zove VC30 za 600 e. Svako od ovih pojačalaca ima pregršt mana, ali ja kao zaljubljenik u Vox dosta lako sam se odlučio za AC15 iako ima prilično tanak ton jer očigledno taj Wharfedalle zvučnik je kompromisno rešenje. Gotovo da sam ga kupio kada mi je iskrslo četvrto rešenje iz inostranstva. Kada se sve svede mislim da bi najbolji izbor u toj klasi pojačala bio Fender Blues Junior, ali on je u trenutku raspitivanja bio nekih 650 e i nije ga bilo u prodaji, a nema ga ni sada koliko znam. Fender je kod nas preskup, a za nešto više para već ulaziš u neku srednju Fenderovu klasu recmo Deluxe modela.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Peavey Classic 30
Topla preporuka!
Topla preporuka!
Tiki the Boyler wrote:Peavey Classic 30
Topla preporuka!

najbolje bi bilo da napravis neki sajt sa slikama, klipovima i video klipovima pojacala + cenama (i koliko koja dodatna opcija kosta). to je jedna od stvari koju najvise volim kod, npr, analogmana. i da budu dobri snimci, kondenzator + dinamicki, da se pazi gde su postavljeni. ovakva investicija (sajt + vreme da se ovo sve slika, snimi, objasni) bi se strashno isplatila (i to sto pre da se uradi)

- Rocket Roll
Treba spomenuti i da su se odnedavno pojavile dodatne opcije:
1) VOX Night Train i VOX AC4TVH glave u SkyMusicu (http://174.132.81.99/prodaja/gitare/git ... page4.html)
2) VOX AC4TV i VOX AC4TV8 kombo pojačala (http://174.132.81.99/prodaja/gitare/git ... page5.html)
3) Epiphoneova serija lampaša u Noti (http://control-sound.com/shop/index.php?cPath=27_108).
Cene su ponekad i bitno niže od tranzistorskih pojačala u sličnoj klasi.
1) VOX Night Train i VOX AC4TVH glave u SkyMusicu (http://174.132.81.99/prodaja/gitare/git ... page4.html)
2) VOX AC4TV i VOX AC4TV8 kombo pojačala (http://174.132.81.99/prodaja/gitare/git ... page5.html)
3) Epiphoneova serija lampaša u Noti (http://control-sound.com/shop/index.php?cPath=27_108).
Cene su ponekad i bitno niže od tranzistorskih pojačala u sličnoj klasi.
Mozda bi pomoglo kad bi:
a) naveo zanr/okvire muzike koju planiras da sviras s tim pojacalom
b) naveo takodje gde bi ga koristio (soba/studio/prostor za probe)
c) naveo odakle hoces drive (amp/preamp/proc/pedale)
a) naveo zanr/okvire muzike koju planiras da sviras s tim pojacalom
b) naveo takodje gde bi ga koristio (soba/studio/prostor za probe)
c) naveo odakle hoces drive (amp/preamp/proc/pedale)
- rock action
ti mali epiphone-i su bas simpaticni. probao u music trade-u, bas jednostavni a lepo rade.