A meni treba mono ili stereo ?? sta da trazim !!!Kristijan wrote:I samo ovo da napomenem, 2 crna plastična prstena je za stereo kabl, a jedan plastični crni prsten je za mono kabl. Ovo na slici je adapter za stereo kabl.
Kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kablovi
Pa pogledaj jack na svom kablu za gitaru! Javlja mi se da je mono  

E da , ja zaboravio ... koristim neki PROEL BULK 120 !!! 

A šta mislite o ovome?
Nekako mi (je l' te) pada na pamet da bi to ok išlo sa ProCo opremom, a čini mi se ok cena. Imam već 4 Neutrik konektora koji čekaju da ih nešto spoji.

Nekako mi (je l' te) pada na pamet da bi to ok išlo sa ProCo opremom, a čini mi se ok cena. Imam već 4 Neutrik konektora koji čekaju da ih nešto spoji.
- Rocket Roll

Zanimljiva opcija! Jedino što je cena na metar onako "muška". Možda bi trebalo da uzmeš u razmatranje i George L: http://www.banzaieffects.com/Premade-Cables-c-1083.html

George L su duplo skuplji po metru, a nisam koristio ni jedne ni druge, samo mi je palo na pamet da ProCo možda optimizuje svoje kablove za svoje uređaje. Moram da razmislim o ovome, ubi me pogrešna kupovina fensi firmi u našim radnjama, a potrebna su mi samo 2 duga kabla da ćute i rade svoj posao.

Kakvi su proel kablovi?
Imam oko 20m viska,pa ako su ok, da napravim mikrofonske...kabl je kupljen u italiji pre par godina,na koturu 100m,zelene boje i na njemu pise "PROEL noiseless microphone cable low capatity low impedance - O.F.C. - CE -made in italy - www.proelgroup.com >< 25cm"
na njega ce ici neutrik konektori i jeffe avl 2600 mic

Imam oko 20m viska,pa ako su ok, da napravim mikrofonske...kabl je kupljen u italiji pre par godina,na koturu 100m,zelene boje i na njemu pise "PROEL noiseless microphone cable low capatity low impedance - O.F.C. - CE -made in italy - www.proelgroup.com >< 25cm"
na njega ce ici neutrik konektori i jeffe avl 2600 mic
- Rocket Roll

"Oxygen free copper". Kao i za sve kablove, važi pravilo: "Koristi najkraće moguće." Ispod tri metra retko čuješ ikakav uticaj na zvuk.Red_line wrote:O.F.C.
Ipak me nešto mrzi da se bakćem sa carinom i kreditnom karticom, a i minus na istoj mi raste geometrijskom progresijom, a ja nikako da se nakanim da je začepim nekom većom sumom novaca odjednom, pa...
... pošto Klotza definitivno više nema u Skymusicu, a neće ga ni biti uskoro, po njihovim rečima, rad sam probati nešto drugo na metar, a što se može naći kod nas. Ima li neko neki savet, lepo iskustvo, itd? Proel? Cordial? Mada, vidim da je taj Cordial by Neutrik, a ima ih gotovih u Mega Musicu, pa možda da se odlučim na to? Opet, kao što rekoh, stoje mi 4 prazna Neutrik konektora na gajbi... Any info much appreciated.

... pošto Klotza definitivno više nema u Skymusicu, a neće ga ni biti uskoro, po njihovim rečima, rad sam probati nešto drugo na metar, a što se može naći kod nas. Ima li neko neki savet, lepo iskustvo, itd? Proel? Cordial? Mada, vidim da je taj Cordial by Neutrik, a ima ih gotovih u Mega Musicu, pa možda da se odlučim na to? Opet, kao što rekoh, stoje mi 4 prazna Neutrik konektora na gajbi... Any info much appreciated.
ja sam zdipio par proela nekad i skroz sam odusevljen! pokazali se neunistivim + manje shuma od ovih obicnih

- rock action

jel zna neko gde mogu u beogradu da nadjem planet waves kablove?
prethodni sam izgubio... a sluzio me 5-6 godina

prethodni sam izgubio... a sluzio me 5-6 godina
- rock action

hvala  

Kupio nove kablove sasvim slučajno, tj - Proel sa Г nastavkom za đitru od 5m i Warwick rock cable od 3m standardan (bilo nešto jeftino u Music Media Centru), zvuk mi propevao, kombo se preporodio. Jbg. Moraću u najskorije vreme da uzmem još nekoliko komada najrazličitijih renomiranih/polurenomiranih proizvođača, izgleda da to jedino radi kod mene.

Last edited by nebojsak on 30 Aug 2009, 00:20, edited 1 time in total.