Koliko je staro pojačalo (Fenderov serijski broj)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- DJ_MY_SOUL
Koliko je staro pojačalo (Fenderov serijski broj)?
Vec dugo godina mi stoji na tavanu jedno pojacalo 12" sa hornom, sa tri najvece lampe. Skoro sam primetio da ima utisnut fenderov serijski broj, dok je kutija napravljena. Moze li neko preko serijskog broja da mi odredi starost. Broj je A089821
- Rocket Roll
Re: Koliko je staro pojacalo?
Teško je preko broja na šasiji. Pogledaj "tube location", papir nalepljen unutar pojačala, ili "EIA 606" natpis na transformatorima. Šta piše tamo?
Serijski brojevi Fender pojačala: http://www.superchamp.dk/papers/dating_ ... e_amps.htm
Možda bi u pitanju mogao da bude blackface Fender - možda Bassman, možda PA? - ali ne mogu da budem siguran.
Serijski brojevi Fender pojačala: http://www.superchamp.dk/papers/dating_ ... e_amps.htm
Možda bi u pitanju mogao da bude blackface Fender - možda Bassman, možda PA? - ali ne mogu da budem siguran.
- DJ_MY_SOUL
Re: Koliko je staro pojačalo (Fenderov serijski broj)?
Ova stoji pozadi na kucistu pojacala. Znaci moram da ga otvaram da bih video. Otvoricu pa javljam
- Rocket Roll
Obično je taj papirić bio zalepljen na unutrašnjoj strani kabineta - ako kabinet nije originalan, vrlo verovatno tog papirića više nema 
Svejedno, datum na trafoima će biti dovoljan. Prepiši sve što piše na njima - trebalo bi da natpis počinje sa "EIA 606", ali ti svejedno prepiši sve i ako nije tako.

Svejedno, datum na trafoima će biti dovoljan. Prepiši sve što piše na njima - trebalo bi da natpis počinje sa "EIA 606", ali ti svejedno prepiši sve i ako nije tako.
A recimo da baciš neke slike pa da vidimo? 

- DJ_MY_SOUL
Evo imam samo sliku odnapred. Box nije original koliko znam, ali za glavu sam siguran.
http://img204.imageshack.us/img204/3018/20092008084.jpg
http://img204.imageshack.us/img204/3018/20092008084.jpg
- Rocket Roll
Sve se nešto plašim da tu ništa nije original... ali da najpre vidimo još slika.DJ_MY_SOUL wrote:Box nije original koliko znam...
Indeed...Rocket Roll wrote:Sve se nešto plašim da tu ništa nije original...DJ_MY_SOUL wrote:Box nije original koliko znam...

Meni nije jasno kako ovov moze biti Fender, al' dobro...
- DJ_MY_SOUL
MISTERIJA RESENA! Jedan trgovac ga je pogledao, rekao mi je da defintivno nije Fender. Ona nalepnica sa fenderovim serijskim brojem je neko zalepio. Kaze da je prosto nemoguce da je i ta nalepnica originalana posto se lampaska pojacala greju toliko da ona posle 10-ak godina sama otpadne. U pitanju je 12" on misli da je u pitanju kao neki Electrovoice. Sav je od "Metala" i kaze da je potpuno neunistiv. Jeste da je pravljen ali je odlicno odradjen. On je polu lampas polu tranzistorac, Pre amp mu je lampaski sa tri lampe. Kada sam ga probao na squier stratocaster jv 1982 odusevio sam se koliko je kvalitetno. Najbolje od svega radi reverb. Pravi odgovor je, nema neku veliku vrednost ali radi kao Fender!
DJ_MY_SOUL wrote: Pravi odgovor je, nema neku veliku vrednost ali radi kao Fender!

E da sam dobio 1$ svaki put kada sam chuo tu rechenicu, sada bih imao Dumble pojachalo i 35 vintage gitara...vbraca wrote:DJ_MY_SOUL wrote: Pravi odgovor je, nema neku veliku vrednost ali radi kao Fender!![]()
![]()

- DJ_MY_SOUL
Toliko dobro radi da nemam nameru da ga prodajem, pogotovo ne za pare koje realno vredi.