Pomoc oko vadjenja lampi u Mesa Boogie radi smanjenja snage

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

kide

Re: Pomoc oko vadjenja lampi u Mesa Boogie radi smanjenja snage

Post by kide » 02 Sep 2009, 18:06

tyler durden wrote:Jesam, jer je na kraju ispalo sve kako treba, bilo je nekih komplikacija, problema, da ne davim. Ali sam odustao od toga. Uzeo sam kolica, i ostavio boogie. Sta ces lepse..... :mrgreen: :metal:
e bravo si ga, to je duh! znači dobro sam izvalio da je to bio tvoj oglas, a ovde me odma napadoše te hejter te ovo ono

ja mislio stislo ga žena deca dugovi mora da zatapa amp, al ispade sve ok. živeli :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 03 Sep 2009, 09:19

tyler durden wrote:ok, kapiram ja to, ali ovo sam nasao u njegovom uputstvu, a ne u fazonu da mi je rekao tamo neko, vec, citiram u uputstvu pise:

NOTE: On the Dual Solo Head it is possible to run two EL34 Tubes pulling the two center tubes, leaving far left and far right tubes intact. This procedure reduces the power by approximately 50 %. Remove one of the Rectifier tubes if you are using TUBE RECTIFIER setting to assure a correct match.
onda bi trebalo da nema problema. :D
ne znam samo da li je onda regulisanje biasa neophodno.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 03 Sep 2009, 09:48

Mislim da bi trebalo da regulišeš impedansu na izlazu pojačala ako to radiš (tačnije ako je bila 8 ohm-a,da je baciš na 16)

Edit: U stvari pogrešio sam, trebalo bi obrnuto,dakle smanjiti impedansu na pojačalu ako imaš 8 ohm-a na kabinetu

Mancha

Post by Mancha » 03 Sep 2009, 09:59

Samim vadjenjem lampe si automatski duplirao impendansu na izlazu, jer dodatni par lampi radi paralelno i sluzi da bi mogao da da duplo vise struje.

Ovde: http://www.petrucciforum.com/forums/arc ... 33573.html ces naci par korisnih informacija ljudi koji su radili taj "mod"

alzo

Post by alzo » 22 Sep 2009, 09:10

Imao sam isti problem sa twinom 135 w.........
ubi koliko je jak i matori Kiki mi je rekao da izvadim dve lampe , sljaka ok
i opet ubija......na twinu nema frke, samo je bitno da ostavis dve spoljne ili dve unutrasnje lampe....

Post Reply