Roctron Gainiac 2 gitarski priamp

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ivan ipi

Roctron Gainiac 2 gitarski priamp

Post by ivan ipi » 03 Nov 2009, 13:07

Pa, zeleo bih da cujem vasa misljenja o ovom, kako se bar prica hi-gain preampu, da li ste ga probali, kakvi su vasi utisci, da li treba vise secera ili brasna :lol:
On mi je jedan od "kandidata" za sledecu nabavku. tako da bilo koje ima misljenje o ovome moze slobodno da ispuca!
hvala drugari :ziveli:
Da!.. nisam napomenuo da ja on inace lampaski gitarski priamp. cena je negde oko 180 eura. tako da mislim da je prilicno povoljan, malo skuplji od neke dobre pedale, a opet priamp, i opet...lampashki.. :D

mislim_stvarno

Re: Roctron Gainiac 2 gitarski priamp

Post by mislim_stvarno » 04 Nov 2009, 19:21

Ja nemam nikakva iskustva, ali pitaj prekpo pma Nylartethoepa (nadam se da sam ubo' nick :) ). On je prodavao na forumu ovaj preamp ako se dobro secam.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Nov 2009, 17:38

Ja sam imao Rocktrona Gainiac 1 i fina je to sprava. meni se nije svidela kao osnovni drajv, pored pedala koje mi to bolje rade, ali sma je koristio bukvalno kao preamp pre lanca efekata. Od kako sam kupio pojacalo sa fx send/return opcijom... nije mi bio potreban. inace, ja sma ga i kupio i prodao za 100 evra. ok je to sprava. cini mi se da sam na netu negde procitao da je kec bolji od dvojke, da ima masniji dist. iskreno, zabavan je onaj mid scoop pot, moze fino zvuk da se oblijuje. preporuka je da ga probas, pa ako ti se svidi... : ) :ziveli:

ivan ipi

Post by ivan ipi » 05 Nov 2009, 18:13

mislim_stvarno wrote:Ja nemam nikakva iskustva, ali pitaj prekpo pma Nylartethoepa (nadam se da sam ubo' nick :) ). On je prodavao na forumu ovaj preamp ako se dobro secam.
skoro da si ga ubo-o :XD: :XD: :XD:
:ziveli:

ivan ipi

Post by ivan ipi » 05 Nov 2009, 18:18

Nyarlathotep wrote:Ja sam imao Rocktrona Gainiac 1 i fina je to sprava. meni se nije svidela kao osnovni drajv, pored pedala koje mi to bolje rade, ali sma je koristio bukvalno kao preamp pre lanca efekata. Od kako sam kupio pojacalo sa fx send/return opcijom... nije mi bio potreban. inace, ja sma ga i kupio i prodao za 100 evra. ok je to sprava. cini mi se da sam na netu negde procitao da je kec bolji od dvojke, da ima masniji dist. iskreno, zabavan je onaj mid scoop pot, moze fino zvuk da se oblijuje. preporuka je da ga probas, pa ako ti se svidi... : ) :ziveli:
wow! hvala nyarla-bla-bla :mrgreen:
a jel mozes da mi objasnis zasto ti nije bio potreban otkad si kupio pojacalo sa fx send/return?
i ja imam pojacalo sa time, ali koliko znam, to je samo za neke odredjene pedale, i efekte; i koliko sam obavesten, neki ljudi bas preporucuju da se Gainiac tako "povezuje" :o
:ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Nov 2009, 19:47

nema na cemu. :)
ja sam ga koristio samo kao preamp, ne kao gain masinu, znaci svirao sam ili blagi crunch ili klin kanal na Rocktronu. za gejn i mast imam vise pedala.
tako da kada sam krenuo da vezujem pedale u fx loop na pojacalu, nisam imao vise potrebe za Gainiacom. mada, nije los njegov gain... moze da bude sasvim kul za neki thrash metal, hevi ili mozda cepacki rok. istina, previse mi rezi i zvuci kao klasican dist... a ja sviram overdrive i fuzz efekte poslednjih godina. :)

ivan ipi

Post by ivan ipi » 06 Nov 2009, 09:35

OK, jeeeeeeeeeeeeeej!!! :D
Hvala ti puno, bio si mi od velike pomoci :ziveli:
I da ne zaboravim, i mislim stvarno je bio od velike pomoci, takodje :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 06 Nov 2009, 12:42

nema na cemu drugar, svaki put. :ziveli:

Post Reply