Pomoc oko Footswitcha

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nikolic025

Pomoc oko Footswitcha

Post by nikolic025 » 27 Nov 2009, 12:48

Pozdrav!

Imam neko pojacalo za vezbu Randall WH40,ok je ali sam hteo neki switch da kupim za njega,u Artistu kazu da nemaju posebno switcheve,a sad me zanima da li neko zna da li pase na njega Marshall ili Vox switch.Treba mu sa dva prekidaca kontam,jer ima dva kanala i dve vrste drivea...

Rado bih ga odneo do mitrosa da probam,ali je malo tezi,a zivim u p.m.

Hvala u napred!

nikolic025

Re: Pomoc oko Footswitcha

Post by nikolic025 » 30 Nov 2009, 15:11

Ljudi,nije moguce da niko nema odgovor na ovo pitanje... :o

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Nov 2009, 15:16

nikolic025 wrote:...da li neko zna da li pase na njega Marshall ili Vox switch...
Ništa ne može da se izgugla - ni šema pojačala, ni komentari korisnika, ni savet same kompanije Randall... Hteli bismo mi da ti pomognemo, ali nije moguće.

Niti smo vidoviti da ti kažemo da li će raditi Maršalov odnosno VOXov prekidač, kad ti sam ne možeš da odneseš pojačalo do radnje i da ga probaš.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Nov 2009, 16:34

nikolic025 wrote:Pozdrav!

Imam neko pojacalo za vezbu Randall WH40,ok je ali sam hteo neki switch da kupim za njega,u Artistu kazu da nemaju posebno switcheve,a sad me zanima da li neko zna da li pase na njega Marshall ili Vox switch.Treba mu sa dva prekidaca kontam,jer ima dva kanala i dve vrste drivea...

Hvala u napred!
Ako imas izlaz sa footswich, a s obzirom da vec pitas pretpostavljam da imas, svaki prekidac bi trebao da ti radi.
Od pojacala zavisi sta moze da kontrolise footswich i da li ti treba onaj sa dva ili jednim prekidacem a to moras da guglas ako vec ne znas.
Sve u svemu, svejedno je koji je proizvodjac...

ness

Post by ness » 30 Nov 2009, 16:52

Hvala u napred!
Pojacalo ima dva kanala,clean i drive.Znaci da ti treba footswitch sa jednim prekidacem,kojim bi ukljucivao drajv.To sto ima dve vrste drajva,ne znaci da svaki drajv ima svoj kanal jer bi u tom slucaju pojacalo imalo tri kanala(dva drajva i klin) sto sa ovim tvojim nije slucaj.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Nov 2009, 19:11

ness wrote:

Hvala u napred!
Pojacalo ima dva kanala,clean i drive.Znaci da ti treba footswitch sa jednim prekidacem,kojim bi ukljucivao drajv.To sto ima dve vrste drajva,ne znaci da svaki drajv ima svoj kanal jer bi u tom slucaju pojacalo imalo tri kanala(dva drajva i klin) sto sa ovim tvojim nije slucaj.
Ne kazem da je sa ovim tako ali ima pojacala sa 2 kanala i nekim dodatnim gain stage-om ili nekim efektom koji se pali footswichem (kao npr reverb/delay na cube tridesetki)...

nikolic025

Post by nikolic025 » 30 Nov 2009, 19:44

Danas sam bio voljan da odnesem pojacalo,posto takodje nista nisam nasao na netu,u Artistu nemaju,niti znaju da li neki drugi pase.No,medjutim ja uletim u Mitros,tamo samo Boss neki od 6000din,u Mixu nista nema,a u nekoj levoj radnji takodje Boss,ali mi je mnogo toliko da dam kad je 20E Marshall,samo da li pase,m**ku mu...Opet,bilo bi mi trulo da porucim,kad neznam ni da li radi,a da se posle cimam da ga prodajem,nije mi cilj.

Hvala na pomoci,preostaje mi jedino da cekam da stigne nesto u radnje.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Nov 2009, 21:08

Pa ono, ja ti rekoh da ce raditi ali probaj boss-a, pa ako on radi, velike su sanse da ce i sve ostalo. :)

Post Reply