posto slika govori vise nego hiljadu reci, evo citav album najinteresantnijih detalja (sve sto pisem ispod je fotodokumentovano na slikama):

korisceno je za prikazivanje filmova za obuku vojnika, u sklopu tadasnje jna, sto je obavljano u prostorijama gimnazije (u podgorici). tamo je, u jednom mracnom i suvom kredencu stajalo godinama, dok mi ga nisu dali, prakticno savrseno ocuvano. ono sto me je iznenadilo je VRHUNSKI kvalitet izrade, genijalan dizajn, odlicne komponente i cudne lampe. izbacio sam slike, pa pogledajte.
pojacalo je napravljeno kao tenk, a tesko kao dva

kutija je jako lepa (retro chic) i dobro resena (nacin na koji se sasija vadi iz nje omogucava hladjenje prakticno sa svih strana, kao i lak pristup). ima rupe za hladjenje sa SVIH strana, sem prednje, tako da je ovo jedno od boljih hladjenja koja sam video. (pogledati slike)
elektronika je komplet point-to-point. grec je integrisan i velicine povece cokoladice (pogledajte sliku). cela preamp sekcija je kompletno shieldovana, sa svih strana (nije na slikama). izrada je toliko pedantna da danasnji proizvodjaci mogu samo da pocrvene, a oni imaju pcbove.
lampe su skroz neuobicajene, generacija pre ovih popularnih u gitarskim pojacalima danas: 2xel41, ecc40, ef40 (sve siemens miniwatt). imaju osam pinova, ali su rim-locked, sto znaci da se ne orjentisu po pinu koji fali, nego po jednoj izbocini na staklu koja ulazi u prorez na zidu postolja.
ispravno je, osim nekoliko iscurelih kartonskih kondenzatora.
imate li vi kakve informacije o ovom pojacalu? razmisljao sam da ga prepravim u gitarsko, ali je to preveliki posao, posebno sa ovim lampama. razmisljam da ga prodam, pa cu ga baciti na oglase verovatno... vredi nesto, ako ni zbog cega, a ono zbog kutije i transformatora. ako ne nadjem pravog kupca (i cenu koja mi odgovara), razmisljam da u njegovu kutiju spakujem jedan klon princetona, sa dummy loadom mesto zvucnika i linijskim izlazom u tranzistorsko power pojacalo, sto bi mi obezbedilo taj lepi lampaski ton (overdrive phase invertera i izlaznih lampi) pri jacinama primerenim svemu od spavace sobe do kluba.
misljenja?