pitanje u vezi pedala i adaptera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
pitanje u vezi pedala i adaptera
Ovako, imam behringer pedale(pb100, fx600 i dr100) i imam sanyo adapter 9v 150mA. E sad mene zanima to shto ja kad sa ovim adapterom bypassujem pedalu , lampica nekad pochne da zmirka, tj. da se pali i gasi. To je samo sa tim adapterom i na svakoj od pedala, na ostalim adapterima rade kako treba. Planiram da kupim novi, ali me zanima da li ovakvom upotrebom mogu nashoditi pedali?
Re: pitanje u vezi pedala i adaptera
Ne razumem šta podrazumevaš pod izrazom "kad sa ovim adapterom bypassujem pedalu". Da li govoriš o napajanju pedale? Verovatno da misliš na to. Očigledno ti je taj adapter slab i ne isporučuje dovoljno struje (samo DR100 traba nekih 90mA "čiste" struje) pa zato dolazi do tog žmirkanja.XtrmntR wrote:Ovako, imam behringer pedale(pb100, fx600 i dr100) i imam sanyo adapter 9v 150mA. E sad mene zanima to shto ja kad sa ovim adapterom bypassujem pedalu , lampica nekad pochne da zmirka, tj. da se pali i gasi. To je samo sa tim adapterom i na svakoj od pedala, na ostalim adapterima rade kako treba.
U principu ne, ali tim žmirkanjem proizvodiš efekat pali/gasi, a svako uključivanje je za elektroniku mali šok tako da bi eventualno moglo da dođe do kvara, ako je neki od delova slabiji, sa slabijom tolerancijom.XtrmntR wrote:Planiram da kupim novi, ali me zanima da li ovakvom upotrebom mogu nashoditi pedali?