Gitarski procesor Digitech RP 350 (pomoc oko rukovanja)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
balevr

Gitarski procesor Digitech RP 350 (pomoc oko rukovanja)

Post by balevr » 18 Apr 2010, 19:09

Pozdrav svim poznavaocima gitarskog procesora Digitech RP 350...Naime juce sam pazario gore navedeni procesor pa bi molio sve ljude dobre volje koji zele i mogu da mi pomognu oko rukovanja ovom masinom a posebno pravljenjem boja...ja imam uputstvo ali na Engleskom a Engleski ne znam ni da beknem...Hitno mi je jer vec sledeceg petka imam svirku a nemam nijednu sredjenu farbu na novom procesoru.Zamolio bih za detaljna objasnjenja oko rukovanja i oko njegovih mogucnosti.Hvala svima unapred.Pozdrav

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Gitarski procesor Digitech RP 350 (pomoc oko rukovanja)

Post by dejankuki » 18 Apr 2010, 19:45

uz duzno postovanje, ali ti trazis da ti objasnimo celu filozofiju i nacin kako se boje prave... a za to treba vremena..

evo ukratko..

imas mogucnost da napravis u jednom patchu (farbi) dva tipa pojacala.. menjas ih pedalom A/B.. i da dodas ostale efekte...

prvo.. na dugmicima nadjes sta ti treba.. dodas ili oduzmes gain, sredis EQ za pojacalo... a onda tasterima ides dole-gore i palis ili gasis efekte. Savet: nadji ili napravi potpuno prazni ptach, pa kreni od nule...

prvo nadji pojacalo koje ti treba, pa onda da li ces ukljuciti pedalu za distorziju ili ne (stompbox).. pa redom... EQ, Delay.. neki modulacioni efekt (flanger, oktaver, chorus) ili na kraju reverb... sredis da li hoces da ti pedala glumi volume pedalu ili da dodaje/oduzima neki parametar... i voila.. na kraju pritisnes STORE i imas farbu..

http://www.elderly.com/new_instruments/ ... ntrols.jpg

na ovoj slici ti je dat "matrix" koji ti pomaze da se snadjes..

Edit ti sluzi da ides gore/dole tako menjas module tj efekte... a sa ova pet dugmeta menjas parametre efekata...

sad, efekti u jednom modulu mogu biti razni.. njih biras prvim dugmetom... a parametre tog specificnog efekta sa ostala pet dugmeta..

npr u modulu chorus/fx prvom (nazovimo ga belo dugme) biras tip efekta flanger, chorus, pitch, ya-ya.. drugim biras da li ce efekat biti stavljen pre ili posle simulatora pojacala (amplifier), sledecim, u ovom slucaju trecim dugmetom biras brzinu efekta... pa onda dubinu... pa onda nacin rada.... i na kraju jacinu tog efekta...

takav poredak ides na svim efektima i modulima..

eto prosto objasnjenje... ali moraces sam da ga provalis...

Savet: ne mora da obavezno budu upaljeni svi efekti. Mozes da upalis samo tri... a mozes i svih 8 koliko procesor dozvoljava...

Da, kada si u play modu, pritiskom na obe pedale (UP i DOWN) ulazis u mod za stimovanje... a Down i A/B pedale pritiskas ako zelis da udjes u Learn A Lick mod... tu imas mogucnost da snimis nekoliko sekundi ili izvor sa CDa.. ili svoju gitaru i da ti se to ponavlja a ti da ga skidas... cak mozes i da ga usporis...

Ali za to ti vec treba Manual....

Eto ... stvarno... mislim ima tu jos mnoooogo da se pise...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 18 Apr 2010, 19:46

kupis usb kabel,skines x-edit 2 i probas neke od ovih "farbi" Image.

balevr

Post by balevr » 18 Apr 2010, 19:58

Sta je x-edit 2?

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 19 Apr 2010, 18:05

softver u kome mozes detaljno da podesis "farbe" na racunaru.da bi to sve radilo procesor mora biti ukljucen u struju i prikljucen na kompjuter putem usb kabela koji bi trebao kupiti.mislim da kada tako budes video bice ti jasnije kako da podesis te "farbe".moras cackati i igrati se sa procesorom,nema tu nekog objasnjavanja,samo par dana igre i to je to.

Post Reply