Pomoc drugari oko dist!!!!!!!!!!!!!!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ognjen93

Re: Pomoc drugari oko dist!!!!!!!!!!!!!!

Post by ognjen93 » 26 May 2010, 12:14

johnny_b_good wrote:Ovde svi preporucujete dobrog lampasa za 500 evra...pa ajde vise recite koji je taj dobar lampas za 500 evra :) .Otkrite misteriju :)
VK i Vypyr su tu negde u cenovnom rangu.Kolika je razlika u zvuku?

Jony veeeellliikkka je razlika, a ja sam za 350 e, uzeo windsor glavu lampasku 100w, sa thomann-a (toliko me je na kraju izaslo)
I prezadovoljan sam, stim sto sada bleji bez kabineta zbog mog odlaska napolje u skorije vreme....

Pazi Vk od 100w, je bas glasan, meni se svidja i klin, i drajv, pravo pojacalo za sarenoliku svirku...
windsor je kopija Jcm 800 marsala, jako dobra, ali je klin stvarno los, moze da prodje ali nije to to....
Classic 30, made in usa oko 500 eura na oglasima, u radnji isto http://www.musiccentar.com/i-857/peavey ... o-pojacalo

Ima za 500 jevreja lepih pojacala, samo mora malo da se kopa trazi.....
Najlakse je sigurno otici u radnju i kupiti Vypera, i kao zavrsio sam......
Vyper ko i sva modeling pojacala, sterilno, otprilike kao kad sviras preko kompa u amplitubeu, to je moj utisak, fino kada imas iza sebe 2 meseca sviranja, pa hoces da naucis malo da koristis efekte, ni za sta ozbiljno nije upotrebljivo....

Probaj pa ce ti se samo kasti, necu nikoga da ubedjujem, na kraju krajeva sve je individualno, neko obozava zvuk koji tezi hi-fi- nosti, jbga mozda je to zvuk novog doba...

decades07

Post by decades07 » 26 May 2010, 12:27

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 May 2010, 12:32

ognjen93 wrote:I da decko nije pocetnik nikako, ne treba mu igracka, vec pojacalo......
Tako da u SIROKOM luku zaobilazi Roland, LIne 6. Vypere.....
to apsolutno stoji, ali nije resenje ni uzeti po svaku cenu lampasa ako mu ne radi posao. Mislim, moze da uzme i, nemam pojma, bugera vintage (ili kako se vec zovu), ali mu ne redi posao... VK bez neke pedale, nije metal pojacalo, moze da izgura neki rokic, i to je to... Mislim, bzvz je da nekome predlazes nesto sto mu vec prelazi budzet za oko 100e (jer kad sam ja gledao VK je mislim bio 50+ k) a nece mu vrsiti posao bez jos neke pedale od 100+e (jer glupo je staviti mt2 ispred lampe :mrgreen: )... Bolje uzeti nekog dobrog tranzistorca (peavey randall laney...) i/ili pedalu koji ce mu zavrsiti odlicno posao za te pare. Nije lampa musthave. Mnogo ljudi samo prica lampa lampa lampa, ima lampu, ali ne zna zasto ni sta ce sa njom.

Ako ima para ili za 6505 ili za VK+pedalu, go for it, ali juriti lampu, juriti kintu, cimati se, nekako se ne isplati ako ne znas zasto, a covek hoce da krlja, ne da se igra sa toplim klinom ili da ima dinamiku na blagom overdrive-u... Hoce pedal to the metal distorziju... (a i dimbag je to dobio kad je uzeo tranzistore)

Bolje svirati, zajebavati se necime sto imas... Ispruzi se koliko ti je dugo cebe...

Bugera isto ima kopiju 5150/6505, 6260 valjda, ali to je opet kocka s obzirom na price o bugeri. Mozda su nesto popravili, znam da mitros ocekuje novu isporuku behringera pa ce biti i bugere.
ognjen93 wrote:Ljudi iz artista se stalno havale kako su povoljniji i od Thoman-a, mozda i jesu, nazovi ih...
mozda i jesu...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 26 May 2010, 15:08

mislim_stvarno wrote:
ognjen93 wrote:I da decko nije pocetnik nikako, ne treba mu igracka, vec pojacalo......
Tako da u SIROKOM luku zaobilazi Roland, LIne 6. Vypere.....
to apsolutno stoji, ali nije resenje ni uzeti po svaku cenu lampasa ako mu ne radi posao. Mislim, moze da uzme i, nemam pojma, bugera vintage (ili kako se vec zovu), ali mu ne redi posao... VK bez neke pedale, nije metal pojacalo, moze da izgura neki rokic, i to je to... Mislim, bzvz je da nekome predlazes nesto sto mu vec prelazi budzet za oko 100e (jer kad sam ja gledao VK je mislim bio 50+ k) a nece mu vrsiti posao bez jos neke pedale od 100+e (jer glupo je staviti mt2 ispred lampe :mrgreen: )... Bolje uzeti nekog dobrog tranzistorca (peavey randall laney...) i/ili pedalu koji ce mu zavrsiti odlicno posao za te pare. Nije lampa musthave. Mnogo ljudi samo prica lampa lampa lampa, ima lampu, ali ne zna zasto ni sta ce sa njom.

Ako ima para ili za 6505 ili za VK+pedalu, go for it, ali juriti lampu, juriti kintu, cimati se, nekako se ne isplati ako ne znas zasto, a covek hoce da krlja, ne da se igra sa toplim klinom ili da ima dinamiku na blagom overdrive-u... Hoce pedal to the metal distorziju... (a i dimbag je to dobio kad je uzeo tranzistore)

Bolje svirati, zajebavati se necime sto imas... Ispruzi se koliko ti je dugo cebe...

Bugera isto ima kopiju 5150/6505, 6260 valjda, ali to je opet kocka s obzirom na price o bugeri. Mozda su nesto popravili, znam da mitros ocekuje novu isporuku behringera pa ce biti i bugere.
ognjen93 wrote:Ljudi iz artista se stalno havale kako su povoljniji i od Thoman-a, mozda i jesu, nazovi ih...
mozda i jesu...
NE SERI DA CE DA BUDE BUGERE?????????????

EDIT:dzabe,opet to prelazi moj budzet,jer bugere kombo pojacala su 600-700 jura,a glava je 550-650,stim bez kabineta

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 May 2010, 15:15

bio sam prekjuce do mitrosa, pitao za onu bugeru-marshall koju su imali i da li ce dobiti jos nesto, rekose da cekaju novu isporuku behringera. kad? ne rece.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 26 May 2010, 22:37

Image
a ovo cudo sam totalno zaboravio..polulampa,za 300e,pfffffffffff,CHEPI! samo sto ga oni pajseri iz cacka ne mogu da ga nabave vec pola godine skoro... :kokice:

ognjen93

Post by ognjen93 » 27 May 2010, 09:28

Born_Dead wrote:Image
a ovo cudo sam totalno zaboravio..polulampa,za 300e,pfffffffffff,CHEPI! samo sto ga oni pajseri iz cacka ne mogu da ga nabave vec pola godine skoro... :kokice:
Porke taj Hartake, po onome sto sam citao u klasi je sa Bugerom, fino radi, dok radi.....
Lepo uzmi 6505 kombo sa jednom 12 icom i bog da te vidi.....
Ne kupujes pojacalo bas svaki dan, bolje onda da se iscimas pozajmis jos 100 e, i budes srecan dugoo dugooo vremena, ovako ces stalno biti ne zadovoljan traziti neku novu distorziju, kad znas vec sta ti se svidja, potrudi se malo.....

Post Reply