Vox AC4TV kombo ili glava AC4TVVH + kabinet V112TV(1x12'')
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nebeskacarica
Re: Vox AC4TV kombo ili glava AC4TVVH + kabinet V112TV(1x12'')
Možda se tresu lampe, ali ja to ne mogu da prepoznam, ovo je moje prvo lampaško pojačalo. Kako da budem siguran da je to u pitanju? Šta bi bilo najbolje da se uradi?
Najgluplji nacin da skontas tako nesto je da, sledeci put kad cujes zvecanje, postavis pojacalo na krevet, kauc ili nesto slicno. Meka podloga ce upiti vibracije i ako prestane da se cuje zvecanje, problem je ono sto rece Nenad.
- nebeskacarica
Zanimljiv prijedlog. Moram priznati da mi je dao nadu, ali ipak, nakon što sam probao staviti pojačalo na krevet ili fotelju, mogu reći da ono i dalje proizvodi to limenkasto treskanje-šuškanje...kad se konstantno svira, to je neprimjetljivo i ne smeta, ali kad udariš ton i sačekaš, onda dolazi do izražaja srazmjerno utišavanju zvuka koji je proizvelo okidanje žice..
Otrpilike sam na svom pojačalu imao sličan zvuk kada su mi lampe dotrajale... Menjanjem lampi sam rešio problem. E sad, ja sam pri tome znao da sam jako davno stavljao lampe, i plus sam imao pomoć drugara koji je poslušao i definitvno rekao da je menjanje lampi došlo na red.
Iako je tvoje pojačalo relativno novo, mislim da nije isključena i ta mogućnost, odn. da su lampe koje su pri kupovini bile u njemu dotrajale ili su jednostavno loše u startu, i da ih valja promeniti. Ako poznaješ nekoga ko se bolje razume u datu problematiku, neka posluša i lako ćete znati šta vam je činiti.
Iako je tvoje pojačalo relativno novo, mislim da nije isključena i ta mogućnost, odn. da su lampe koje su pri kupovini bile u njemu dotrajale ili su jednostavno loše u startu, i da ih valja promeniti. Ako poznaješ nekoga ko se bolje razume u datu problematiku, neka posluša i lako ćete znati šta vam je činiti.
Dobar dan svima, imam jedno pitanje vezano za ovo ili bilo koje drugo malo lampasko pojacalo (oko 5w ili manje) posto planiram da nabavljam nesto tako u skorije.
Znaci citam dosta po netu o opremi ali prakticnog iskustva slabo da imam, tako da ce mozda nekom ovo pitanje izgledati glupo.
ac4tv, pa i ovaj epiphone bj, kako bi islo u kombinaciji sa nekom reverb pedalom? Negdje sam procitao da reverb i neke jos pedale treba da se utaknu u effects loop, a ova mala pojacala to uglavnom nemaju. A nemaju ni reverb na sebi.
Da li to znaci da smo kupovinom ovakvog pojacala osudjeni na sviranje bez tog efekta, ili moze da se utakne i u ulaz za gitaru, a da zvuk bude onakav kakav treba?
A i naleceh na Bugera V5,ono na sebi ima neki reverb, da li je neko imao iskustva s tim pojacalcem, da cujemo iz prve ruke kakvo je? Reviewi na harmony centralu su onako, od vrlo je dobro, dobro je, najgore ikada...
Ima malih lampasa jos dosta ali s obzirom na cijenu i mogucnost nabavke na ovim prostorima, izbor je prilicno suzen da ja znam.. Ako neko zna nek navede jos nekog malog lampasa da je dobar i ne preko 250, plafon 300 eura.
pozdrav
Znaci citam dosta po netu o opremi ali prakticnog iskustva slabo da imam, tako da ce mozda nekom ovo pitanje izgledati glupo.
ac4tv, pa i ovaj epiphone bj, kako bi islo u kombinaciji sa nekom reverb pedalom? Negdje sam procitao da reverb i neke jos pedale treba da se utaknu u effects loop, a ova mala pojacala to uglavnom nemaju. A nemaju ni reverb na sebi.
Da li to znaci da smo kupovinom ovakvog pojacala osudjeni na sviranje bez tog efekta, ili moze da se utakne i u ulaz za gitaru, a da zvuk bude onakav kakav treba?
A i naleceh na Bugera V5,ono na sebi ima neki reverb, da li je neko imao iskustva s tim pojacalcem, da cujemo iz prve ruke kakvo je? Reviewi na harmony centralu su onako, od vrlo je dobro, dobro je, najgore ikada...
Ima malih lampasa jos dosta ali s obzirom na cijenu i mogucnost nabavke na ovim prostorima, izbor je prilicno suzen da ja znam.. Ako neko zna nek navede jos nekog malog lampasa da je dobar i ne preko 250, plafon 300 eura.
pozdrav
slobodno koristi reverb pedalu ispred pojačala!Ja koristim 2 reverb pedale ispred pojacala u kombinaciji sa reverbom sa pojacala! reverba nikad dosta! 

To, ružno će da zvuči (možda tebi i ne bude smetalo) ako pojačalo uvedeš u drajv pa onda koristiš reverb sa pedale. Mada i tako uvek može da se dobije nešto interesantno i upotrebljivo. 

zavisi...ja ponekad stavljam reverbe prve u lanac...pre drajvova jer mi je i tako upotrebljivo i zanimljivo!guv'nor wrote:To, ružno će da zvuči (možda tebi i ne bude smetalo) ako pojačalo uvedeš u drajv pa onda koristiš reverb sa pedale. Mada i tako uvek može da se dobije nešto interesantno i upotrebljivo.
Pa zato sam i rekao da uvek može nešto dobro da se dobije, ako si voljan da eksperimentišeš. Kao kada delay staviš pre drajva, namestiš ga na samo jedno glasno ponavljanje i tako dobiješ onaj fazon da svaki ton sviraš po dva puta, duplo brže nego što stvarno jeste.
Nego ja ovo čisto zbog ISO standarda, prostori idu posle prljavština, tako su nas i u školi učili.

Nego ja ovo čisto zbog ISO standarda, prostori idu posle prljavština, tako su nas i u školi učili.

druze sta ce ti malo lampasko pojacalo od 5w i manje...kako si vec rekao??? za 300eur mozes da kupis solidno novo lampaško pojacalo sa sve reverbom i zvucnikom od 12" koje je fino i za sobu, studio,probe cak i manje svirke! evo kao ovo na ovom linku npr.Varenika wrote:Dobar dan svima, imam jedno pitanje vezano za ovo ili bilo koje drugo malo lampasko pojacalo (oko 5w ili manje) posto planiram da nabavljam nesto tako u skorije.
pozdrav
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1236
a ako ti treba samo za sobno zezanje , ja ti za mnogo manje pare preporucujem ovog malog tranzistorca koji u sebi ima i solidan spring reverb i tremolo!
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1119
ok hvala! evo vidio sam ove linkove. Kad bude doslo do kupovine probacu i ta 2.
Evo sad bi mi prvi pik bio epiphone senior, mada se tripujem da 99% vremena ne bih koristio njegove mogucnosti, znaci cerao bih ga na low volume, jer ne vidim da cu u dogledno vrijeme ici na bilo kakve probe ili sta slicno.
Evo sad bi mi prvi pik bio epiphone senior, mada se tripujem da 99% vremena ne bih koristio njegove mogucnosti, znaci cerao bih ga na low volume, jer ne vidim da cu u dogledno vrijeme ici na bilo kakve probe ili sta slicno.