ROGER LINN DESIGN ADRENALINN III - Dilema
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Nyarlathotep
- MF veteran
ROGER LINN DESIGN ADRENALINN III - Dilema
videh na sajtu Mix Musica da valjaju Adrenalinn II, ali ja bih pazario III jer je neuporedivo bolji, kazu recenzije na netu, a ja im verujem.
sad, da ne bih dodatno kupovao upgrade za III, pozvacu ih u nadi da mozda imaju III na lageru, mada se plasim da ce poput vecine domacih prodavaca nesrazmerno i bolesno otpanjiti cenu, a nisam zeljan da dam vise od 370-380 evrica.
mada i o ovome razmsljam.... da zavaljam EH Stereo Polychorus (mozda jos nesto) i dodam kes, te pazarim Adrenalinn III. ima fenomenalnih radnom tremollo, arpegiator efekata, koji bi sesavrsene uklopili u ambientalne/drone tripove koje sviram, a super bi legli i u stoner rock/dub tripove koje furam sa jednim bendom. zadrzao bih dodatni externi delay, reverb, fuzz, wah, a ovo koristio za modulaciju. smorilo me da vucaram 40kg analognih pedala, te sada razmislam o ovome - mada nisam 100% siguran u kupovinu, pa mi treba vasa pomoc.
da li je neko od vas, drugara, imao iskustva sa Adrenallinom, ili je slucajno video u Mix Musicu cenu II, ili III?
pozdrav!
sad, da ne bih dodatno kupovao upgrade za III, pozvacu ih u nadi da mozda imaju III na lageru, mada se plasim da ce poput vecine domacih prodavaca nesrazmerno i bolesno otpanjiti cenu, a nisam zeljan da dam vise od 370-380 evrica.
mada i o ovome razmsljam.... da zavaljam EH Stereo Polychorus (mozda jos nesto) i dodam kes, te pazarim Adrenalinn III. ima fenomenalnih radnom tremollo, arpegiator efekata, koji bi sesavrsene uklopili u ambientalne/drone tripove koje sviram, a super bi legli i u stoner rock/dub tripove koje furam sa jednim bendom. zadrzao bih dodatni externi delay, reverb, fuzz, wah, a ovo koristio za modulaciju. smorilo me da vucaram 40kg analognih pedala, te sada razmislam o ovome - mada nisam 100% siguran u kupovinu, pa mi treba vasa pomoc.
da li je neko od vas, drugara, imao iskustva sa Adrenallinom, ili je slucajno video u Mix Musicu cenu II, ili III?
pozdrav!
- Jimmy Henderson
Re: ROGER LINN DESIGN ADRENALINN III - Dilema
Ajme coece , izvini , ali ja tebe nista ne berem
mozes li malo to jednostavnije ? zanima me posebno ono "ambietalno"
ima li to kakve veze sa koriscenjem za stvaranje ambietalne muzike ?
jos sam zelen sa svim tim pomagalima , ali rado ucim.
hvala, pozdrav !

mozes li malo to jednostavnije ? zanima me posebno ono "ambietalno"
ima li to kakve veze sa koriscenjem za stvaranje ambietalne muzike ?
jos sam zelen sa svim tim pomagalima , ali rado ucim.
hvala, pozdrav !
- Nyarlathotep
- MF veteran
da, upravo za koriscenje efekta u svrhu stvaranja psihodelicnih razlivanja i neuobicajene modulacije. drugim recima, da ne prepoznas ditru kad se svira preko efekta. a "dron" je ustaljen termin u teoriji i istoriji muzike, i predstavlja monofon ili polifon jednolican i repetativan zvuk, koji u minimalnim promenama tekstura zvuka oslikava svojstvene pejzaze i slike, gde ne postoji klasicna forma (struktura): melodija, refren/strofa, solo itd. samo beskrajni, monolitni zidovi zvuka koji se prostiru u vecnost i nistavilo. pa sad nek neko kaze da sam normalan.
baci pogled na http://www.myspace.com/shitboxshining
tu imas neke moje ambientalne solo radove.
baci pogled na http://www.myspace.com/shitboxshining
tu imas neke moje ambientalne solo radove.
- Rocket Roll
Nemoj previše da se nadaš! Bio, pitao, dočekali me kao da im tražim neku egzotičnu drogu: "Adrenalin? Čekaj, jel' to protivuzakonito?" Nekako smo se objasnili i onda su mi rekli da zovem njihovu centralu u Novom Sadu, pa da proverim...
Svejedno AdrenaLinn II i dalje imaju u cenovniku - 29650 dinara. Možda još uvek nije prodat taj novosadski primerak, možda samo nisu apdejtovali cenovnik... Prestao sam da razmišljam o njemu kada sam video cenu - 30 000 dinara je 380 evra, što znači da ne seku uši nego da igraju po pravilima, ali tih 380 evra bi mi kupilo neke druge lepe stvari.
No, inače - yep, AdrenaLinn je strašna sprava!

Svejedno AdrenaLinn II i dalje imaju u cenovniku - 29650 dinara. Možda još uvek nije prodat taj novosadski primerak, možda samo nisu apdejtovali cenovnik... Prestao sam da razmišljam o njemu kada sam video cenu - 30 000 dinara je 380 evra, što znači da ne seku uši nego da igraju po pravilima, ali tih 380 evra bi mi kupilo neke druge lepe stvari.
No, inače - yep, AdrenaLinn je strašna sprava!

Citah po internetu i Adrenalinn 3 bi trebao da bude dosta bolji od dvojke... dosta pozitivnih kritika. E, sad, ono sto je mene odbilo je nepostojanje nagaznih kontrolera, sto mi nekako dodje pod obavezno kod procesora
- Nyarlathotep
- MF veteran
III je genijalna sprava. moze i ta dvojka da se pazari, pa da se apgrejduje na III (samo ubacis dva procesorska cipa), ali jos da doplatim 99$, koja glupost, kad na netu ima za 350$ lepo da se kupi trojka. klosari, vidim ja da cu morati da narucujem iz USA opet. serem se u srpske dilere. stoji im na sajtu, a ne znaju sta je.
- Nyarlathotep
- MF veteran
sto se tice kontrola...
... Adrenalinn ima MIDI in/out, pa lepo mozes da ubodes neki foot kontoler, ili expression, ili sta oces...
... Adrenalinn ima MIDI in/out, pa lepo mozes da ubodes neki foot kontoler, ili expression, ili sta oces...
Al to mu dodje jos najmanje 150 evrica + sto nije bas juzer frendli jer su obicno kontroleri pozamasni, tako da na kraju zavrsis opet sa 40 kg opreme - digitalne
Za tih 550 evra je mozda bolje uzeti nesto drugo?
Za tih 550 evra je mozda bolje uzeti nesto drugo?
- Nyarlathotep
- MF veteran
moguce, aIi ovaj Adrenalinn III je cisto moje izivljavanje. ja ionako odavno imam sve sto je osnovno i neophodno (sem dobrog i jakog pojacala, koje necu kupovati dok zivim u Srbiji). a naprzio sam se da pazarim Adrenalinn ili Xotic Robotalk II. Adrenalinn III je digitalac multiFX i ima vise opcija, Robotalk je 100% analogija, i ima "samo" envelope filter i sample & hold modul, da, i low pass filter kontrolsan externom pedalom. ali Robotalk je odavno out of stock, iako sam siguran da mcnije radi (ne sviraju ga dzabe Scot Henderson i Omar R. Lopez).
videcu kakva je situacija sa ovima u MIXu - da li valjaju trojku, pa cu najvervatnije naruciti iz USA ili iz UK. u USA ima a se nadje za 350% Adrenalinn III, sto je, jebote, manje od 250 evra. ovi naplacuju dvojku za 380! ko je tu lud?!
da se ja pitam, ne bih dinara dao domacim preprodavcima (izuzetci su retko fer Artist i Mega Musci, koji se drze koliko-toliko fer cena), uf, samo da uvedu paypal kod nas, pa ce videti oni... kad te sa postarinom i carinom eBay ispadne jeftiniji, nego da kod njih kupis. pa nek nastave da valjaju robu samo sabanima za svadbe, koji ne znaju komp da upale, i nisu u stanju da naruce sa neta.
videcu kakva je situacija sa ovima u MIXu - da li valjaju trojku, pa cu najvervatnije naruciti iz USA ili iz UK. u USA ima a se nadje za 350% Adrenalinn III, sto je, jebote, manje od 250 evra. ovi naplacuju dvojku za 380! ko je tu lud?!
da se ja pitam, ne bih dinara dao domacim preprodavcima (izuzetci su retko fer Artist i Mega Musci, koji se drze koliko-toliko fer cena), uf, samo da uvedu paypal kod nas, pa ce videti oni... kad te sa postarinom i carinom eBay ispadne jeftiniji, nego da kod njih kupis. pa nek nastave da valjaju robu samo sabanima za svadbe, koji ne znaju komp da upale, i nisu u stanju da naruce sa neta.
Carina 1%, postarina moze u vrh glave da izadje 50 dolara (ja racunao za gitaru, ovo je ipak znatno manje)... Ne isplati se nikako kupovati u Srbiji