Digitech Rp500 vs Zoom G7.1ut vs Line6 Pod XT Live

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
thewitcher83

Digitech Rp500 vs Zoom G7.1ut vs Line6 Pod XT Live

Post by thewitcher83 » 04 Aug 2010, 04:31

Planiram kupovinu nekog od ova 3 procesora...treba da odem i da ih isprobam, ali zelim da chujem i tudja mishljenja, sve sugestije su dobrodoshle, pa pishite :mrgreen:
Ukoliko neko misli da bi u obzir doshao i neki vox tonelab voljan sam da saslusham...

Joey Sartiani

Re: Digitech Rp500 vs Zoom G7.1ut vs Line6 Pod XT Live

Post by Joey Sartiani » 06 Aug 2010, 22:56

Ja bih uzeo Line6 Pod XT Live pa digitech pa tek onda zoom,mada ruku na srce zoom je dosta napredovao od "onih" zoomova zbog kojih je zoom trade mark na losem glasu....

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 07 Aug 2010, 01:32

Shameless self-promotion - ja bih preporucio Line6 M13... :roll:

thewitcher83

Post by thewitcher83 » 07 Aug 2010, 20:45

jJoj pa M13 mi je bash preskup....
Koliko sam skontao sa snimaka sa neta digitech ima jako dobre distorzije, ali je clean problem namestiti, dok Line 6 jako dobro skida lampasha, ali neshto mi distorzije nisu bash neshto, bar te shto sam chuo
recimo poredio sam snimke marshalla jmc 800 i na digitechu mi mnogo bolje zvuchi......ispravite me ako greshim....
A slushao sam sad i Vox Tonelab LE i nekako mi se chini da od svih gore navedenih ima najverniji zvuk.....i na clean i na dist..

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 12 Aug 2010, 11:38

Pre dva dana sam kupio Digitech RP500 a pre toga sam imao i Line 6 i Zoom pa iz nekog mog iskustva mogu da kazem da svaka firma ima nesto sto je bolje ili losije u odnosu na ovu drugu. Kao prvo Line6 XT live nemoj da uzimas jer im je to najlosiji model moze bilo koji drugi samo ne taj. Ja sam imao POD 2.0 (bubreg) koji bolje radi od XT-a a to sam se uverio kada je jedan moj prijatelj inace poznati gitarista takodje imao pod2.0 pa je posle kupio xt i potpuno se razocarao. Sto se tice Zoom-a ovi novi rade mnogo dobro to nema veze sa onim starim modelima. Sto se tice Digitecha, ovog kojeg sam kupio jos ga prakticno nisam isprobao i provalio sem nekih osnovnih podesavanja. Prvi put imam firmu Digitech i na osnovu onoga sto sam do sad probao i cuo ima jako lepe efekte delay reverb chorus i overdrive ( Ibanez TS9 i 808), distorzije mi se nisu u prvi mah svidele ali mozda gresim. Simulacije pojacala takodje nisu lose ali jos moram da cackam da bih provalio inace stvarno ima lepe i lake opcije za podesavanje i s obziro da je sprava od metala imam utisak da moze kamion da predje preko nje i da joj nista nece biti...

Line 6 POD 2.0 ima odlicne simulacije Fender Twin reverba, Marshall-a JCM 800 i Boogie-a to su tri farbe koje sam ja koristio koje su mi se u svirci odlicno pokazale !
Evo ako nisi dosad kupio procesor , nadam se da ce ti moj tekst pomoci da na kraju sam odlucis sta ces da kupis jer pre svega treba najpre sebe da slusas pa onda druge!!! :ziveli:

Post Reply