Electro-Harmonix Nano Muff Overdrive
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Electro-Harmonix Nano Muff Overdrive
Ovo je u stvari pitanje za Rocketa ili nekog drugog ko je probao ovu pedalu. Ne znam pravi razlog, ali Muffove sam nešto zaobilazio čitavog života. E sada me je ovaj overdrive zainteresovao pa bih voleo da čujem iz prve ruke o čemu se radi, valja li šta, imali ga kod nas i po kojoj ceni.
Re: Electro-Harmonix Nano Muff Overdrive
Ima u Artistu, nije skup, ali ga nisam probao
- Rocket Roll
Ja jesam!
Pre nego upadne Nyarlathotep sa "Nano serija ne valja..." - sve u Nano seriji valja osim Small Clone Chorusa (projektantska greška - obrtanje napajanja i još neke brljotine).
A Nano Muff Overdrive je, sa Nano Small Stoneom, zvezda Nano serije - sve je isto, samo je pedala manja. Probao sam ga u tri navrata u Artistu (Blade Texas Standard -> Nano Muff Overdrive -> HiWatt MaxWatt) i - nema greške, to je "Ram's Head" zvuk (tj. zvuk druge serije Muffa, prirodan, organski i muzikalan, maaalikice jačeg drajva od Trangle serije, što je još i bolje).
I odlična cena - 3 800 dinara. True bypass, mali "footprint" (veličine MXRovih pedala), neuništiva kutija. Obratite pažnju da ga u Artistu "vozite" na njegovu bateriju - nikako ga ne uključujte u ispravljač! To piše u uputstvu - postoji rizik da ispravljač "pusti" i bateriju i sebe u kolo, što spaljuje pedalu.
Zamerke? Samo jedna - zvuk je divan, ali nema podešavanja "unity gaina". Ili je prilično čist (blag overdrajv) i poštuje "unity gain", ili "tutnji" i dodaje desetak decibela. Iz toga ga razloga (još?) nisam kupio - čekam da mi Critical donese Little Big Muff, pa da onda (eventualno) koristim Nano Muff Overdrive pre ili posle njega kao boost.
Još jednom - što se zvuka tiče, odlična replika "Ram's Heada", minus "Sustain" i "Tone" - na sreću, podešen je baš kako treba, ton mu je neutralan. Ne dodaje basa, ne dodaje treblea. Odlično radi onu "uvrnutu Muff oscilaciju" na oktavi/ terci/ kvarti/ itd. Samo kada bi imao jači drajv na "unity gainu"! Ali onda ne bi bio Muff Overdrive, zar ne?

Pre nego upadne Nyarlathotep sa "Nano serija ne valja..." - sve u Nano seriji valja osim Small Clone Chorusa (projektantska greška - obrtanje napajanja i još neke brljotine).
A Nano Muff Overdrive je, sa Nano Small Stoneom, zvezda Nano serije - sve je isto, samo je pedala manja. Probao sam ga u tri navrata u Artistu (Blade Texas Standard -> Nano Muff Overdrive -> HiWatt MaxWatt) i - nema greške, to je "Ram's Head" zvuk (tj. zvuk druge serije Muffa, prirodan, organski i muzikalan, maaalikice jačeg drajva od Trangle serije, što je još i bolje).
I odlična cena - 3 800 dinara. True bypass, mali "footprint" (veličine MXRovih pedala), neuništiva kutija. Obratite pažnju da ga u Artistu "vozite" na njegovu bateriju - nikako ga ne uključujte u ispravljač! To piše u uputstvu - postoji rizik da ispravljač "pusti" i bateriju i sebe u kolo, što spaljuje pedalu.
Zamerke? Samo jedna - zvuk je divan, ali nema podešavanja "unity gaina". Ili je prilično čist (blag overdrajv) i poštuje "unity gain", ili "tutnji" i dodaje desetak decibela. Iz toga ga razloga (još?) nisam kupio - čekam da mi Critical donese Little Big Muff, pa da onda (eventualno) koristim Nano Muff Overdrive pre ili posle njega kao boost.
Još jednom - što se zvuka tiče, odlična replika "Ram's Heada", minus "Sustain" i "Tone" - na sreću, podešen je baš kako treba, ton mu je neutralan. Ne dodaje basa, ne dodaje treblea. Odlično radi onu "uvrnutu Muff oscilaciju" na oktavi/ terci/ kvarti/ itd. Samo kada bi imao jači drajv na "unity gainu"! Ali onda ne bi bio Muff Overdrive, zar ne?

Hvala za info, probaću kada budem u prilici. Što se tiče adaptera pogledao sam uputsvo i ova kao i EH nano clon imaju okrenuto negativno napajanje iz nekog razloga tako da ne odgovaraju uobičajni adapteri, ali normalno radi sa EH adapterom. A što da bude jednostavno kad` može komplikovano!
ima odlican sample na http://www.geartree.com/p-5134-electro- ... drive.aspx, razmisljam da ga uzmem kao solo booster, mnogo mi se svidja kako radi sa Stratom.
- Rocket Roll
Ma, u suštini bi mogao da radi na toplotu tela - Muffovi troše 0,45 mA - tako da baterija u njemu traje barem šest meseci... a i tiši je na bateriju, kao i svi overdrajvovi.

Obavezno probaj i LPB-1. Zaista dobro radi ono što treba da radi - fokusira ton, i sve to...mr.flash wrote:...razmisljam da ga uzmem kao solo booster, mnogo mi se svidja kako radi sa Stratom.

- Nyarlathotep
- MF veteran
brate, pazi kad ti tvrdim da je 3 puta plici i plasticniji i od sovtekovog reizdanja (koji sumanuto zdere signal), da ne spominjem NYC Small Stone reizdanje, ili ne-daj-cthulhu starog oridjinale amerikanca. drugar, gadan geek iz Peste, mi je pre nekih godinu dana posalo semplove koje je snimio sa NYC reizdanjem i NANO Small stoneom. nebo i zemlja. i ortak sa NZ (onaj pravi FX bolesnik) kupuje i poseduje SVE serije Small Stone koje su izlazile, i u frazonu je da je Nano Small Stone sranje.sa Nano Small Stoneom, zvezda Nano serije - sve je isto, samo je pedala manja.
jbg, ja citiram drugog, a prvi mi je poslao konkretan primer. sad, ako uspem da iskopam negde te fajlove. ostalo, verujem da je OK... a za Nano Muffa sam cak i na netu citao neke OK recenzije. sta ja znam... mozda bi i bilo kul da imam i Muffa, mada, muka mi je od gomiletine teskih pedala i vucaranja po prevozu, moram se zaustaviti ovde, ili cak skresati koju pedalicu.
- Rocket Roll
Eh, ja sam Nano Small Stone i Nano Small Clone svirao u Artistu - Small Clone jeste (kako rekoh) jedini promašaj serije, ali se za Small Stone potpuno slažem sa Bjernom... a ako je do verovanja recenzijama - kome bih više verovao nego njemu? Možda jedino kada bi Gilmur napravio recenziju Small Stonea!Nyarlathotep wrote:jbg, ja citiram drugog, a prvi mi je poslao konkretan primer.
->Gilmourish.Com: EHX Nano Small Stone Review<-
A evo i Nano Small Stonea na Bjernovom trenutnom pedalbordu. Što se mene tiče, ako čovek pored svega što ima (ko prati Gilmourish, zna da čovek ima XYZ Electro Harmonix pedala, klonova istih i raznih boutique & vintage perverzija) na kraju odluči da skreše svoj pedalbord na ovoliku meru i na njemu zadrži Nano Small Stone - onda!

A evo i .mp3 primera - crno na belo! Za snimanje je korišćen Classic 50’s Strat (IV pozicija) i GarageBand (dodatak najmrvicnije mrvice reverba i delayja).
->Breathe<-
->Brain Damage<-
->Have A Cigar<-
->Raise My Rent<-
- Nyarlathotep
- MF veteran
jbg, ko zna... ja i dalje sumnjam u NANO small stone... vise drugaru, coveku koga licno poznajem (koji ima preko 20 000$ samo u vintage pedalama), i svojim usima, nego net audio klipovima i facama sa neta, ko zna, mozda reklamira nano seriju... hehe... ah, nasvirao sam se small stoneova u zivotu, jedva cekam licno da drndam nano pa da vidim. mada iz ovih klipova zvuci sasvim OK, mada mi se cini da su width i masnoca phasera malo slabiji od USA reizdanja, ali da su sasvim ravna sovtekovom stoneu, ali sa originalom nema zive veze - da se ne lazemo.
nego, muff je ovde tema... pazi, sinoc sam svirao ortakov USA Muff Pi, reizdanje, i smorio sam se kakva je to teska brlja u odnosu na Mongoosa... tri puta muljaviji ton, slabiji signal, shum ko trektor.... mislim, nekako mi se cini da je prilicno losiji i mutaviji od Fender Benldera (mada, ima nijansu basa vise). verujem da su vintage Muffovi bili hiljadu puta bolji, jer ovo sigurno nije krojilo istoriju - jebiga. nano muff verujem da je OK, glava iz Artista mi ga hvalio -sad, jebiga, koliko verovati trgovcu.
nego, muff je ovde tema... pazi, sinoc sam svirao ortakov USA Muff Pi, reizdanje, i smorio sam se kakva je to teska brlja u odnosu na Mongoosa... tri puta muljaviji ton, slabiji signal, shum ko trektor.... mislim, nekako mi se cini da je prilicno losiji i mutaviji od Fender Benldera (mada, ima nijansu basa vise). verujem da su vintage Muffovi bili hiljadu puta bolji, jer ovo sigurno nije krojilo istoriju - jebiga. nano muff verujem da je OK, glava iz Artista mi ga hvalio -sad, jebiga, koliko verovati trgovcu.
- Nyarlathotep
- MF veteran
pazi sta lik kaze:
meni je DD 20 tih kao grob. savrseno. jbg...ditched the noisy Boss DD-20 and went with two DE-7’s. It’s a transition for something better, like a TC Nova Delay or a T-Rex Replica but I’m in no hurry.
- Rocket Roll
"Sustain" na 100%, "Tone" na 40-60%, "Volume" na unity gain ili preko unity gaina? A kroz šta ste ga terali?Nyarlathotep wrote:...USA Muff Pi, reizdanje...
A i Bjern je drugar. Odgovara nam na mejlove, savetuje nas za džabe... I kroz njegove je ruke prošlo xyz soma opreme... AKO to treba da nam bude glavno merilo: "Mojih 20 soma u pedalama kažu da pedala od 3 800 dinara ne može da zvuči dobro."
Ma hajde, bre, iste komponente, isti PCB layout, cena oborena zbog trkanja sa konkurencijom - i sada to misteriozno lošije zvuči zato što manje košta?
Ja ću da verujem svojim ušima - bio, čuo... Idi i ti, poslušaj, ponesi svog Sovteka, snimi neke .mp3jčice kao Bjern, pa da pričamo.
Svideli su mi se klipovi, osim toga mislim da sam shvatio Rocketov ukus tako da verujem u njegovu ocenu i procenu. Probaću čisto da proverim napisano, ali verovatno neću biti vlasnik nijedne verzije Muffa.
- Nyarlathotep
- MF veteran
ma, nisam u fazonu nesto da se drndam oko NANO muffa, ili bilo cega... jbg, kenjam, nisam cuo pedalu, i ne mogu pricati oslanjajuci se na tudja iskustva - kad budem licno isprobao pedalu, detaljno cu je uporediti sa mojom, i ovima koje sam svirao. akonto onih 20 soma $, ima tu neverovatno svega sto je legendarno i dobro od 30$ do 1300$ po spravi, ja zaista ne preterujem, vec tom drugaru kosmicki zavidim.