Line 6 Spider III gitarsko pojacalo!!!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Line 6 Spider III gitarsko pojacalo!!!

Post by mislim_stvarno » 24 Aug 2010, 09:25

Roland Oliver wrote:Digitech RP 500 a ne 50 to je ogromna razlika u klasi i uopste nije mali, naprotiv ,glomazan je!
da, da, naravno, znam to, ja sam pomenuo 50ku zbog rp90 (urk[3] ga ima) koji je jednu genereaciju noviji od rp70 koji je u stvari rp50 sa expression pedalom.

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 24 Aug 2010, 10:33

Ja bas nemam iskustva sa Digitech firmom (ovo mi je prvi njihov procesor),ali sam od pojedinih kolega cuo da svi modeli ispod RP155 su obicne igracke,a da tek taj pa dalje jaci modeli rade dobro. RP500 je dobar. svidja mi se vise recimo od GT8 mada Boss ima malo vise opcija u smislu oktavera i tih efekata (mada i RP500 ima te neke fore ali ih jos nisam provalio), ali Rp mi ima nekako lepsi bazicni ton. Evo ja imam i Cube 80x koji ima boss-ove farbe i radi odlicno ali sam uspeo na Digitech-u da napravim neke boje koje mi se vise svidjaju!

uRk[3]

Post by uRk[3] » 30 Aug 2010, 15:38

@mislim_stvarno E covece, ja ne bih razmatrao modeling pojacala, ali kada u prodaji nema ni jednog pristojnog tranzistorca koji bi mi radio posao (mJetal do gole koske) i kada imas izbor izmedju mnogo skupih lampasa koji su toliko glasni da ne mozes u sobi da ih sviras i izmedju ostalog sto se kod nas nudi na prodaju, jbg, moram da biram izmedju ovih modeling pojacala...tu izbor pada na Roland Cube i Line6 jbg...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Aug 2010, 16:32

uRk[3] wrote:@mislim_stvarno E covece, ja ne bih razmatrao modeling pojacala, ali kada u prodaji nema ni jednog pristojnog tranzistorca koji bi mi radio posao (mJetal do gole koske)
Pa, ne znam koje si trandze gledao, ali da nema ni jedan... :? Vec dugo, non stop, ponavljam koliko je bandit fantastican. Ako na njemu ne ubodes ton koji ti treba, onda jbg, ne znam gde ces. Ima tri vrste drive-a (vintage, hi gain (to mu dodje frizirani vintage, sa mnogo vise gaina), i modern koji je jel' te moderan, scooped sa tonom i po gaina, znaci sve moze da izvuce, od razvaljenih punk overdrive gitara, preko ol' school metal tipa iron maiden, judas, pa sve do pantere ili nekog od ovih novih nu bendova). Klin isto, jako prijatan.

Osim toga, imas randall-e, laney-e... Ako ocekujes da ces bez i jedne pedale izvuci drive kakav te zadovoljava, razmisli jos jednom, to mozda ne uspes ni sa skupim lampasima.

Ja samo mislim da ces ako das 400e na veliko modeling pojacalo zazaliti. U najboljem slucaju, bices zadovoljan par godina, a onda neces moci da ga prodas ni za 100e (zastarela tehnologija procesora ugradjena u njega...) Naravno, tvoja stvar, ali ja ne bih to nikako radio...

Driver

Post by Driver » 30 Aug 2010, 19:48

Za 400e nadji starog Valvestate-a, neces pogresiti

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 30 Aug 2010, 21:23

A molim te/vas jel ste uzimali u obzir PeaVey Vypyr...

Pazi, do pre neki dan sam imao zaaaarku zelju da ga probam i zelja mi se ispunila..
Za sobu, omanju svirku.. povecu svirku pa ozvuceno mikrofonom... i za "od pocetnika - do sviraca osrednjeg nivoa i zahteva" ono je mnoooogo dobro.
Sto je najveci fazon, prisao sam pojacalu i onako uzbudjen nisam gledao pazljivo... imao sam sve vreme da sviram 50W pure power... (mada takav ne postoji) a onda me je covek/prodavac presekao "Ej, kolega, to je 15W'... A jedva je bilo pojacano na 2.. na 6-ci je bilo nepodnosljivo glasno... a ima 8" zvucnik...

Kako li zvuci onaj od 30W ili 75W jednog dana cu videti...

Koju jacinu i koj zvuk je ono malo sranjce izbacilo... nijedan line6 mu nije ni do kolena... (mislim line6 u klasi do 75W) a veruj svasta sam probao od line6.. jedino Vettu i ove nove sto na njima pise Boogner.
Line6 ima fine distorzije i lepo je zamisljeno, ali je na kraju ispalo, kao sto je neko konstatovao.. pomalo pijacarski. Vypyr jeste da svetli k'o novogodisnja jelka, ali je po meni mnooogo ozbiljnije nego line6. Plus imas 12 mesta za presete, ali moras da kupis i Samperu, pedalboard footswitch za njega .. ali jbga Uostalom... valjda je dovoljan podatak da su na Vypyru radeli ljudi koji su pissed off napustili line6... i resili da nadHebu bivsu firmu.

Opet, po meni uspeli su!!!...

No, PROBAJ i zakljuci sam... ja ti smo rekoh predlog.

uRk[3]

Post by uRk[3] » 31 Aug 2010, 19:35

Jes' da decko koji je postavio pitanje ni ne cita ovo :D pa sam mu ja preuzeo temu i otisao u VEEELIKIII OFF :mrgreen: ali moram da vas obavestim da imam novog clana porodice! Kupio sam polovnog Roland Cube 80x od Oliver Roland sa foruma i pojacalo je za moje potrebe odlicno! Mnoooogoo je glasno, tresu se prozori, slike, SVE! :D ima veoma dobru distorziju, clean do jaja, i efekte koji zadovolojavaju moje potrebe, cak ih i prevazilaze :) Sve sa 2 duple Boss FS6 pedale izaslo 300evAra tako da sam ostao daleko ispod budzeta :) Verujem da ce me sluziti dosta dugo :) 8)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Aug 2010, 20:11

cestitke :ziveli:

Aca

Post by Aca » 02 Sep 2010, 14:11

Cestitke... :ziveli: :ziveli:

ja sam odlucio za fendera frontmana..odustao sam od ovog Spider III, kad bolje razmislim upravu je mislim_stvarno, bolje uzeti procesor, tako svoj zvuk mozes mnogo lakse da nosis bilo gde, ako je recimo upitanju svirka sa tudjim ozvucenjem, sto i jeste najcesce u mom slucaju...mada ja sam vise za ove anologne efekte, tj. pedale kako vec, mada nema se para za to sad bas, bice za wah wah i neki mali procesor... :ziveli: :ziveli: :D :D

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 02 Sep 2010, 18:36

Imam spajder II od 75 w i od komplet pojacala koristim samo klin i metal preset-sto kazu da je imitacija mesa bugija.E sad,imao sam i fut kontroler ali sam ga prodao jer mi je izgledalo kao osetljiva,skupa i nepotrebna igracka.40 preseta na njemu su same varijacije na temu sem ako izuzmem vah,ali ni on mi nije bio presudan.Problem je i los spoj kontrolera i pojacala,nesto kao kod telefonskog kabla,malo zapnes i cao.
Problem je sto ne mogu da nastelujem istu jacinu klina i metal preseta.Klin mi je pri istom master tonu za 30%slabiji od metala.Insane preset mi je skroz neprirodan ton.Opet,crunch mi je bas skripav ton.
Znaci jedino ta dva navedena preseta od celih 17 kg pojacala vrede nesto+efekti.Ovaj spajder III mi dodje kao jos predigitalizovanija verzija prethodnog modela

Post Reply