pomoc oko redboxa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
milos1982

pomoc oko redboxa

Post by milos1982 » 01 Sep 2010, 22:06

postovane kolege, planiram da kupim jedno pet pedala i da se putem redboxa prikacim direkt u razglas. Sada ne znam koliko je to sigurno resenje i kako ce da zvuci. procitao sam na forumu da je on i di box i speaker simulator i da ustvari zamenjuje pojacalo. MOja pitanja u vezi ovog uredjasa su sledeca :
1. koiko je pouzdan i kakav ce zvuk da ima?
2. gde ima da se kupi kod nas i kolika je cena?
3. koji su jos uredjaji koji bi mogli da ga zamene, ali bez jeftinih resenja, ali i preskupih, fond je 70-80e
MOlim vas da ne skrecete sa teme i da mi ne predlazete pojacala i procesore i tako to, dakle komentare vezujte iskljucivo za ovu spravu i pedalboard u celini. Hvala

Stanko

Re: pomoc oko redboxa

Post by Stanko » 01 Sep 2010, 22:22

Guvnor kacio ovo skoro - http://www.ehx.com/products/22-caliber
Ne znam jel ima kod nas (sumLJam) al reko da cisto da bacis oko :)

milos1982

Post by milos1982 » 03 Sep 2010, 20:29

Danas sam bio u Artistu i redbox-a nema u u prodaji odavno vec, tako da otpada kao opcija. Ponudio mi je prodavac behringer gi 100 i rece da kao i redbox ima u sebi i dibox i speaker simulation. Onda sam produzio u MItros i oni taj gi 100 nisu imali trenutno a ponudili su mi takodje neki behringer preamp ultra gain od 4000 i sa lampom,. E sad ko ima komentare na ove uredjaje neka ih redja. JOs bih samo nadogradio temu sa pitanjem u vezi napajanje boss pedala. gde ima da se kupe adapteri po povoljnoj ceni, u mitrosu su preskupi. A ja planiram jedno 5-6 pedala, pa kablovi, pa produzni itd. svaki komentar je od koristi. Hvala. Podsetio bih da pedalboard ide direkt u mixetu.

Stanko

Post by Stanko » 03 Sep 2010, 20:58

HIllyBilly sa foruma pravi napajanja, mozes njemu da se obratis, pogledaj ovde
http://www.kupujemprodajem.com/P-K-Audi ... -oglas.htm

Ili sa tomana da porucis nesto. Ja licno imam Harley Benton Powerplant,
ovde imas rocketov review - viewtopic.php?f=45&t=13750#p187796
Mene je dosao 62.5 evra, sa shippingom, carinom, porezom i ostalim radostima.

Pozdrav i srecno sa tim :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 Sep 2010, 09:36

Momche.. ako si resio da ides u razglas pedalama.. hmmm. molim te da uzmes u obzir Digitech pedale... behringerov GDI21, ili procesore koji imaju opciju da se ide direktno u razglas. O svemu tome smo pricali na forumu...

Moj savet... npr digiverb ili hardwire revewrb kao zadnji u lancu pa ukljucis CIT (cabinet modeling) a pre njega kacis sta god hoces...

Nemam sad vremena nadugacko i nasiroko da pisem, ali potrazi na forumu.. pricali smo o tome...

Post Reply