Stereo pojacalo da radi kao mono?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Stereo pojacalo da radi kao mono?
Pozzz...!!! Imam stereo lampasko pojacalo od 2x20W koje nema opciju da radi kao mono blok.Da li postoji nacin,s tim da se nekupuje drugo pojacalo ili da se koristi samo jedan izlaz,da se napravi neki bridz da radi kao mono pojacalo sa oba svoja kanala.Nadam se da se razumemo.
Re: Stereo pojacalo da radi kao mono?
koje pojačalo je u pitanju?
Mesa boogie dyna watt 20/20
nisam cuo da neko svira stereo gitaru :S,cemu to sluzi uopste?
posto pojacalo koristis samo zbog farbe najbolje da koristis samo jedan kanal
drugi kanal ako je lampasko pojacalo ne smes da ostavljas neopterecen a ukljucen
ako bas hoces oba onda na ulaz moras da stavis obrtac faze,a zvucnik kacis izmedju dva vruca kraja sa tim da ti izlazni stepen pojacala tad vidi duplo manji otpor (ako stavis zvucnik od 8 oma svaki kanal ce videti po 4 oma) i da znas da ti treba jace hladjenje (ako lampe uopste mogu da podnesu) jer ce se snaga ucetvorostruciti jer ide napon na kvadrat,a isto takodje i napajanje treba da moze to da podnese
i da znas da ce pomeranje faze na pocetku mozda da utice na zvuk
ako se odlucis na ovo okacicu ti semu faznog obrtaca
posto pojacalo koristis samo zbog farbe najbolje da koristis samo jedan kanal
drugi kanal ako je lampasko pojacalo ne smes da ostavljas neopterecen a ukljucen
ako bas hoces oba onda na ulaz moras da stavis obrtac faze,a zvucnik kacis izmedju dva vruca kraja sa tim da ti izlazni stepen pojacala tad vidi duplo manji otpor (ako stavis zvucnik od 8 oma svaki kanal ce videti po 4 oma) i da znas da ti treba jace hladjenje (ako lampe uopste mogu da podnesu) jer ce se snaga ucetvorostruciti jer ide napon na kvadrat,a isto takodje i napajanje treba da moze to da podnese
i da znas da ce pomeranje faze na pocetku mozda da utice na zvuk
ako se odlucis na ovo okacicu ti semu faznog obrtaca
Mislim da sam skontao situaciju.Ako se nevaram treba iskopcati kabal iz jednoga ulaza u pojacalo i na tom kanalu smanjiti vol
ume a pojacati prezens.I to bi trebalo da bude to.Ako sam nesto izostavio javi te.Bez vas bi sve bilo dosta teze.Hvala na pomoci!
ume a pojacati prezens.I to bi trebalo da bude to.Ako sam nesto izostavio javi te.Bez vas bi sve bilo dosta teze.Hvala na pomoci!