Da li mi treba Boss ds-1?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Da li mi treba Boss ds-1?

Post by guv'nor » 01 Oct 2010, 15:59

Kristijan wrote:Da li u stvari ikome treba DS-1? :mrgreen:
:lol: :ziveli:

Nego, ozbiljno, DS-1 je jedna vrhunska blaga i slatka distorzija koja je savršena stanica tipa "treba mi prljavština za 5 različitih stvari, šta da zemam?", dok je nekim likovima, što kaže Sinisake, i dalje No#1. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Oct 2010, 19:22

Pa tako nekako. Mada ja slično mogu da kažem za većinu Boss pedala koje sam probao. Daleko od toga da su za izbegavanje, sve je to kvalitetno. Ali je nekako... uvek na pola puta. Ne znam koliko sam svakojakih pedala isprobao u potrazi za idealnim drajv pedalama, i predomišljao sam se bezbroj puta, i malo malo pa naiđe neko ko mi ponovo kaže "ma de-es kec je mama", i ja ponovo uzmem da probam i svaki put se skiselim. OK, šljaka... Ali ne šljaka meni, i kad bolje razmislim, stvarno nisam siguran kome to šljaka načisto. Naravno, verovatno je problem u tome što sam ja uvek više mario overdrajv od distorzije, i kad god mi je trebalo nešto zverskije od otpanjenog overdrajva, nalazio sam da mi zapravo treba fuzz, i to ponekad, da samo malo "zapapriči". Sve distorzije redom su meni najmasnije na najpogrešnijem mestu, i uvek su mi delovale kao da mi smuljaju zvuk, i DS-1 po meni tu nije izuzetak. Da sam "power chords all the way" dečkonja, moguće je da bih drugačije gledao na ovaj problem, ali ja sam chicken' pickin' redneck, pa ne prolazi :)

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Oct 2010, 20:23

Kristijan wrote:Ali je nekako... uvek na pola puta.
Jack of all trades, master of none. :) Tako nešto...
Mada kao što kažeš, ono za power chord svirku, ne pada mi ni jedna bolja na pamet za taj neki univerzalni, klacični Rn'R dist.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Oct 2010, 20:34

Samo da vam kazem - jos nisam nasao savrseni drajv/dist. Potraga se nastavlja! :lol:

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Oct 2010, 20:49

Ček, a šta bi sa Mesa Stilleto, Lone Star i Xotic BB kombinacijom? Samo da se skupi dovoljno orasa! :wink:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Oct 2010, 20:53

Da, dobro si me podsetio! Nista onda, nastavite... :lol: :ziveli:

Ma ne, sad bez zezanja... meni taj DS1 (modovani) katkad zuci pakleno (uvek bolje za solaziranje nego za rifovanje), a nekad tako-tako (zadovoljavajuce)... Mislim da ima veze sa raspolozenjem, dobom dana, kolicinom alkohola, akustickim osobinama prostorije, i jos nekim sitnicama. :)

MarkoX

Post by MarkoX » 01 Oct 2010, 21:32

Postao sam novi vlasnik:
Behringer DM100 Distorzije
Image
Behringer TO800 Overdrajva
Image
Proel Wah-a
Image
Sve zajedno 50e
Image

Sad jos da uzmem neki fuzz i kompresor i ja sam zadovoljan!

Stanko

Post by Stanko » 01 Oct 2010, 22:15

Hehe znaci uzeo si :) i jesi ti zadovoljan na prvu loptu? :)
Nek te u zdravlje sluze :ziveli: bar nece da korodiraju sto neko rece :D

MarkoX

Post by MarkoX » 01 Oct 2010, 22:30

Na prvi utisak sam skroz zadovoljan. Pre neki dan sam napravio spisak pedala koje zelim da kupim, i sutra dan nadjem ove polovne, tacno one sa spiska. :D
Lik je zaista bio pedantan i nema nekih ostecenja na njima, cak sam dobio i napajanje za njih. :)

MarkoX

Post by MarkoX » 01 Oct 2010, 22:31

Sad treba neki polovni ibanez fuzz da probam da vidim da li mi odgovara.

Stanko

Post by Stanko » 01 Oct 2010, 22:31

MarkoX wrote:Na prvi utisak sam skroz zadovoljan. Pre neki dan sam napravio spisak pedala koje zelim da kupim, i sutra dan nadjem ove polovne, tacno one sa spiska. :D
Lik je zaista bio pedantan i nema nekih ostecenja na njima, cak sam dobio i napajanje za njih. :)
Iskreno iako nisam pristalica beringera, super si prosao za 50e nisi bolje mogao ;)

guv'nor

Post by guv'nor » 02 Oct 2010, 00:04

sinisake wrote: Ma ne, sad bez zezanja... meni taj DS1 (modovani) katkad zuci pakleno (uvek bolje za solaziranje nego za rifovanje), a nekad tako-tako (zadovoljavajuce)... Mislim da ima veze sa raspolozenjem, dobom dana, kolicinom alkohola, akustickim osobinama prostorije, i jos nekim sitnicama. :)
Ma da, skoro sam gledao neki baš stari nastup iz Doma omladine, gde sam svirao samo gitaru, DS1 i pojačao. Kada dođem do snimka, možda nešto i iseckam pa okačim, jer do tada važi samo moja reč ali - za te pare (30-40 evra, to važi i za Japance) DS1 je jedna od najboljih pedala koja može da pokrije sve to rock cover-e od 70-tih pa na dalje.

Post Reply