Peavey Classic 30

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

muki17
Urednik

Re: Peavey Classic 30

Post by muki17 » 03 Aug 2010, 22:13

Funkomat wrote:
sinisake wrote:Muki, 'bes Classic 30, kupi Bassman od Funkomata. :wink:
Hehe... tradicija, tradicija. :ziveli:

Bassman je prodat kolegi sa foruma. Jos samo transakcija da se obavi. Otisao u dobre ruke. :)

Muki, ja ti vec rekoh sta mislim o classicu ali svakako moras probati blues junior-a pre nego sto kupis classica. I jedan i drugi su fini ali se meni drugi vise svidja.
Vazi,u svakom slucaju,kada se vratis,idemo u obilazak... :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 04 Aug 2010, 12:06

Evo me muki, pala casna pionirska, pa da ti napisem kako ja vidim ovo pojacalce :) ali imas odma disclaimer da ja sviram manje od dve godine, i da sam pored ovog samo posedovao marsala mg10 :D ceo zivot sam zaludjenik muzikom i imam brdo drugara muzicara, tako da sam video/probao gomilu opreme, ali opet jedino sa ova dva imam nekog pravog iskustva :)

Svejedno, pojacalo sam uzeo od dvizl-a sa foruma i to neverovatno brzopleto :) nisam tri tona ubo kad sam ga probao kod njega, zvuk koji je izasao je bio 1000x bolji od malog marsala, i drugar koga sam vodio kao strucnog savetnika mi je rekao - ti si ga kupio pre nego sto sam i uspeo da ga probam :) Tako da sam mogao da se *****, jer inace cesto donosim impulsivne odluke.

Srecom nisam, i ovo mi je najbolja kupovina. I dalje imam skvajera, i to svima voljeni bulet :mrgreen: specifikacije si sigurno vec video tako da to nema potrebe da pisem opsirno, dva kanala clean/od (footswitchable i sa zajednickim eq kontrolama), boost (footswitchable), reverb, effects loop i nema stand by prekidac (jel moze ovaj prekidac da se ugradi?).

Moj komad je tweed i ako nista drugo izgleda mega sexy :) posto je bio haos u kuci, krecenje i cuda, i pojacalo i pedale mi nisu povezane, tako da pre nego krenem da pisem o zvuku, necu napamet nego cu sad sve lepo da prikacim pa onda.

Ok, cim sam ukljucio, shvatio sam opet zasto ga toliko volim - clean na neck magnetu je jednostavno prelep :) pun, kremast, savrsen :) ne zaboravi da je skvajerche u pitanju, ali jednostavno pojacalo izvlaci stvar. E na netu sam nasao da se zamenom zvucnika i lampi moze jos vise izvuci, ali ja o tome stvarno ne mogu da sudim, jer nit sam ih menjao nit se razumem u to. Ja eq drzim optrilike bass i treble na 12 sati, i mid recimo na 1-2 sata. Kada potpuno zavrnem bass i treble, i ostavim samo mid zvuk je i dalje divan, ali kad dodas druga dva zvuk dobije taj krem i muda :D

Na drajvu se jako lepo ponasa, ja koristim marsalovog guvnor-a, ds-1 i od sa pojacala. Guvnor mi daje marsalovski zvuk kad treba, a ds koristim da bojim od sa pojacala (dok nekad u buducnosti ne padne ts). Naravno kao i sa svakim pojacalom, mozes svasta da izvuces iz njega ako se igras podesavanjima. Sa recimo overdrivom na pola, i ukljucenim boostom, dobijas neki vintage overdrive ala zz top, a sa druge strane podnosi i tesku distorzije ako ti je do neke metalcuge.

Ja licno najvise volim taj clean, sa reverbom na 6-7 (sve kontrole idu do 12), na neck magnetu, svaki put mi bude sve draze kad cujem to :) takodje kad ukljucis boost na cleanu, isprlja ga malo, ali ako malo zavrnes volume pot na gitari, opet ga iscisti...

Bem li ga, ja ovako bacam nasumicne misli kako mi nesto padne na pamet, ili kako nesto krenem da sviram, jbg nisam ja iskusan toliko...

Inace dovoljno je glasno za neke manje svirke (za vece ne znam) iako nisam ja na njemu svirao, jednom sam ga zajmio drugaru, a mislim da je i dvizl 1-2 svirke na njemu odradio. Sa druge strane mozes i kuci da ga garis i da vezbas, mada naravno neces moci post gain da odvrces da "podgrejes" laNpe :) neki tvrde da po kuci sviraju lampase od 50+W na 12 sati i jace, ali ja mislim da je to malo preterano, osim ako ne zivis u kuci bez komsija u blizoj okolini. Kao sto rekoh sve ide do 12, a ja u kuci drzim volume oko dvojke... Oko trojke kada sam sam u stanu :mrgreen: na preko 12 sati, mislim da bi komsije pocele d se ukopavaju sa strateskim naoruzanjem.

Toliko od mene za sada, svasta sam napisao, a opet sve nekako zbrda zdola, pa nadam se da sam bio od bar neke pomoci :) i na kraju - go for it, osim ako bas nisi zakleti ljubitelj marsala ili fender zvuka. Mislim da ovde dobijas pojacalo koje moze prici jako blizu zvuku ova dva, ali da ima svoj neki smek koji je mene skroz kupio. Znaci volim ga zato sto je pivi a ne zato sto moze da izvuce fender zvuk :D

P.S. Juce kupih footswitch za njega, gewa, stereo i ne radi iz nekog razloga :/ idem danas da ga menjam ako je neispravan, ali ako nije, jel moguce da ovo bude do pojacala?

muki17
Urednik

Post by muki17 » 04 Aug 2010, 13:10

Hvala bogu,setio si se :D krajnje zanimljiv review,ali pomogao mi je,tako da,ono,prvi mi je izbor tokom kupovine.hvala :ziveli: :metal:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Aug 2010, 13:56

muki17 wrote:
Funkomat wrote:
sinisake wrote:Muki, 'bes Classic 30, kupi Bassman od Funkomata. :wink:
Hehe... tradicija, tradicija. :ziveli:

Bassman je prodat kolegi sa foruma. Jos samo transakcija da se obavi. Otisao u dobre ruke. :)

Muki, ja ti vec rekoh sta mislim o classicu ali svakako moras probati blues junior-a pre nego sto kupis classica. I jedan i drugi su fini ali se meni drugi vise svidja.
Vazi,u svakom slucaju,kada se vratis,idemo u obilazak... :ziveli:

Dogovoreno. :ziveli:

kisela_voda

Post by kisela_voda » 01 Oct 2010, 00:11

e ovako... :)
moje ime je milan nov sam ovde...iako mi nalog star onako..malo... xD
skoro sam kupio classic 30 (ako odete na musiccentar sajt videcete da je artikal rasprodat :P)
i poshto ja sviram mozhda godinu i neshto sitno dana ovako iskreno pojma nemam de bijem :D
al ono shto znam...da bolje pojachalo nisam video (znam da sam josh uvek muzichki mlad da kazhem tako neshto al za sad je tako :P)
imam Marshall MG50DFX, KMD GV100D (na prodaju) i sad PV C30 :D
naslushao sam se svega i svachega i par puta ishao u radnju gore pomenutu da probam PV valveking 112...i primio se na to "dobijem-puno-za-malo-para"...i reshen da ga kupim jer zhelim omanje lampash pojachalo sa ocem sam jednog divnog dana otishao i probao VK-a i moj otac ne chekajuci ni trena uperi prstom u C30 i kazhe momku iz radnje da malo predje na njega...i nije ni 3 akorda/riffa opleo vec se videlo/chulo ko u toj familiji nosi pantalone xD
i tako smo ga kupili :D

a sad o zvuku prvo ja sam mlad napaljen zheljan gaina i tako tih zheljnih sranja i posedujem Fender american HSS i ESP/LTD M-1000 (EMG 81/60) ( ne ne sviram thrash metal)
i sa fenderom naravno kao shto je squier iznad objasnio kakav je clean zvuk na neck magnetu...savrshen...zbog ovakvih stvari mi zhao shto ne sviram blues...a sve one koje zanima dal pojachalo ima jaja za metal...ima...i te kako...bez IKAKVIH pedala distorzija (tj. OD) je brutalna pre:9-11 post:na 4 pochinje da pokazuje zhestoko oshtre zube, b:7 m:6 t:9 sa ESPem pravi boles'an zvuk za riffanje i naravno za one normalne i one shred solazhe (koje o5 nazhalost ne znam...nit me zanimaju)...boost nekako...ne znam shta boostuje...ko da boostuje bukvalno sve (mislio sam jer se nalazi pored middle kontrole da boostuje middle...) al dodaje i bas i mid i tre i vol....a gaina ima kao malo manje...u svakom sluchaju vishe nego koristan boost :D samo shteta shto nije FootSwitchable....koliko sam shvatio FS je dvostepeni stereo (ko i svaki drugi dvodugmeni :D) i da bi radio dugme za kanal i reverb moraju da budu ukljucheni...tj reverb pojachan (mozhda je to problem prethodnom?...)
a zvuchnik po meni nema nikakve potrebe da se menja...blue marvel...dobar bass dobar chist okrugao debeo masTan zvuk xD

elem sad sam se ja prosr'o i molim vas nemojte da budete zhestoki ako bude bilo kritike (a verovatno sam i ja rekao neku glupost a da nisam svestan... :D)

p.s. ne znam da pishem i ne brinem dal sam stavio apostrofe tachke zareze i ta sranja kako treba :)

p.p.s. ako ima pitanja...pitajte... :D mada ne garantujem za odgovor :P

shule

Post by shule » 01 Oct 2010, 20:14

Ajde slika sve te opreme, bas me zanima. :D milane. :)

kisela_voda

Post by kisela_voda » 04 Oct 2010, 01:55

shule wrote:Ajde slika sve te opreme, bas me zanima. :D milane. :)
video si svu tu opremu vishe puta. Nebojsha :D

Strat08

Post by Strat08 » 04 Oct 2010, 06:38

Drugari, hajde da ne otvaram novu temu, recite mi gdje mogu kupiti lampe za ovo pojačalo i koja im je cijena? :) Imam poblem sa svojim pivijem, pa kontam da je lampa dotrajala, jer nisam imao ranije iskustva sa lampašima, a kad vec mijenjam jednu da promijenim sve... Naime, kada pojacam preko 4, prva snagaška lampa pocne da sijeva i daje jako nepijatnu buku, kao kad kabal ne valja pa pucketa i prekida, na to me najbliže podsjeća... Uzeo sam ga polovnog prije par mjeseci, radio sam svirke na njemu, pojačavao ga do kraja itd, ovaj problem mi se javio prije sedam dana, a sad sam u jeku proba i snimanja demo albuma, pa mi je potrebno pojačalo :) I da, dečko koji mi ga je podao nije mijenjao lampe, kupljen je krajem 2007-e, ali je tvrdio da ga nikada nije pojačavao preko 4-5, mada sam bio sumnjičav prema tome, nisam htio odmah da mijenjam lampe, već sam htio da probam sa ovima kako ide i dokle ce dogurati, izgleda da su odsvirale svoje :D U svakom slučaju, ako neko ima prijedlog gdje da kupim lampe i po kojoj cijeni se kreću, bio bih mu veoma zahvalan, moze i privatna poruka, nije problem :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 04 Oct 2010, 08:45

Strat08 wrote:Drugari, hajde da ne otvaram novu temu, recite mi gdje mogu kupiti lampe za ovo pojačalo i koja im je cijena? :) Imam poblem sa svojim pivijem, pa kontam da je lampa dotrajala, jer nisam imao ranije iskustva sa lampašima, a kad vec mijenjam jednu da promijenim sve... Naime, kada pojacam preko 4, prva snagaška lampa pocne da sijeva i daje jako nepijatnu buku, kao kad kabal ne valja pa pucketa i prekida, na to me najbliže podsjeća... Uzeo sam ga polovnog prije par mjeseci, radio sam svirke na njemu, pojačavao ga do kraja itd, ovaj problem mi se javio prije sedam dana, a sad sam u jeku proba i snimanja demo albuma, pa mi je potrebno pojačalo :) I da, dečko koji mi ga je podao nije mijenjao lampe, kupljen je krajem 2007-e, ali je tvrdio da ga nikada nije pojačavao preko 4-5, mada sam bio sumnjičav prema tome, nisam htio odmah da mijenjam lampe, već sam htio da probam sa ovima kako ide i dokle ce dogurati, izgleda da su odsvirale svoje :D U svakom slučaju, ako neko ima prijedlog gdje da kupim lampe i po kojoj cijeni se kreću, bio bih mu veoma zahvalan, moze i privatna poruka, nije problem :ziveli:
Imas u P&K audio na novom Beogradu (HillyBilly sa foruma ih drzi)
Artist
SkyMusic
i ima par likova po oglasima koji prodaju

Ovo ti pricam za EL84 (4 u power ampu) ja nikako da ih promenim... Cena je oko 10-15e, ja sam naletao na EHX i neke ruske :) :ziveli:

Strat08

Post by Strat08 » 04 Oct 2010, 18:38

Stanko wrote: Imas u P&K audio na novom Beogradu (HillyBilly sa foruma ih drzi)
Artist
SkyMusic

Ovo ti pricam za EL84 (4 u power ampu) ja nikako da ih promenim... Cena je oko 10-15e, ja sam naletao na EHX i neke ruske :) :ziveli:
E hvala, jaka je cijena, al' šta cu, moracu što prije to uzeti... Koliko su tri manje lampe? :)

Stanko

Post by Stanko » 04 Oct 2010, 22:50

Strat08 wrote:
Stanko wrote: Imas u P&K audio na novom Beogradu (HillyBilly sa foruma ih drzi)
Artist
SkyMusic

E hvala, jaka je cijena, al' šta cu, moracu što prije to uzeti... Koliko su tri manje lampe? :)
Mislim da je tu negde isto cena, ali one se redje menjaju, nek me neko ispravi ako gresim.

Strat08

Post by Strat08 » 06 Oct 2010, 05:21

Stanko wrote: Mislim da je tu negde isto cena, ali one se redje menjaju, nek me neko ispravi ako gresim.
Hvala :cao: :ziveli:

Post Reply