Predlozi za pedalboard !

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Stanko

Re: Predlozi za pedalboard !

Post by Stanko » 28 Oct 2010, 19:36

Funkomat wrote:Tisi? Kod mene je bas primetno glasniji. Nije duplo ili bilo sta blizu ali je dosta glasniji.
Ajd sad bas isprobavam, ovako po mom uvetu je isti, ili malcice jaci kad je mix do kraja. Bem li ga, mozda tripujem, ali nije dosta glasniji sigurno. Ne smeta mi, ali cudno mi je bilo da tako radi kontrola.

Edit: Jel ima veze sto je posle 4 druge pedale, a ne u effects loopu?

fatbastard

Post by fatbastard » 28 Oct 2010, 19:47

Au ljudi !
Pošto sam video koliki je posao probati sve, odlučio sam da danas probam samo OD i DS (njih dosta manje, pošto mi manje trebaju)...
Probao sam 27 pedala !!! O__O
Boss, Dunlop (MXR i WayHuge), Fulltone, Marshall, VOX, Digitech, T-Rex, Blackstar... Samo OD i par DS-ova !!!
Prvo sam bio u Sky Music gde sam probao VOX i Marshall... Sa mojom gitarom Ibanez JS1000 i na njihovom pojačalu - Marshall JVM, on mi je to dao...
Satchurator je zvučao užasno, Time Machine delay je zvučao dobro, kao i Ice9 koji ima lep OD (ništa spec, ali ok)...
Marshall Guv'nor mi se nije svideo, ne leži mi...
Posle sam bio u Artistu gde sam probao T-Rex Tonebug i Mudhoney, T.C.Electronics Nova Drive i T.C.Electronics Delay na mom pojačalu Peavey classic 30...
T-Rex Mudhoney me je oduševio !!! Pedala zvuči jako dobro, svirao sam je pola sata na kraju me je Sale oterao... :)
I ostale zvuče dobro, ali sam se zaljubio u Mudhoney !!!
Nakon toga sam otišao u Mitros i probao dosta Boss pedala koje mi se nisu svidele, dosta Digitech pedala koje su mi se još manje svidele, Fulltone OCD mi je bio ok (ali ni blizu T-Rexa), i par Dunlop-ovih pedala GT-OD i FatSandwitch od kojih mi je FatSandwitch bio onako, ovaj OD bzvz... Insistirali su i da probam neke Blackstar pedale sa lampom, i sve su zvučale jako loše...
Međutim, sve pedale su mi zvučale dosta lošije od već pomenutog T-Rexa, a probane su na Marshall Stack-u (zaboravio sam koji) :( !
Nakon toga otišao do Marića da bacim pogled, imali su Dunlopove pedale i ovaj kao ajde probaj ipak...
Probao sam MXR Distorsion III i GT-OD i sad odjednom jako lepo rade, probao sam i MXR Custom Audio Electronics Boost/Overdrive koji ima jako lep boost za clean, ali mi se OD uopšte ne svidja, MXR Wylde OD mi se nije dopao... Od WayHuge proizvoda probao sam PorkLoin, Angry Troll i FatSandwitch (SwollenPickle nisu imali) od kojih mi se FatSandwitch jako dopao !!! Probao sam ih prvo na nekom Laney-u pa posle na Roland Cube-u...
I sad se pitam da li je uopšte validno sve ovo što sam probao u Mitrosu (Sky-u) ili treba sutra da im se pojavim sa pojačalom, a oni momci da se ubiju ?
U svakoj radnji sam rekao da imam Peavey Classic 30 i da mi daju pojačalo koje zvuči približno isto/slično...
Pored toga, primetio sam da mi Behringer i ElectroHarmonix proizvode niko nije ni nudio (a ja u onoj gužvi zaboravio i kako se zovem :) ) ?
Tako da mi je ostalo još sutra da probam neke Muff-ove, nekog Behringer-a i Ibanez TS9 i TS9DX, i naravno ako mi i dalje T-Rex bude favorit da se vratim i njega probam ponovo... :)
Zanima me da li neko pravi clone T-Rex MudHoney ?
I zanima me naravno vaš komentar na celo iskustvo, i izvinjavam se na ovako dugačkom post-u !!!

umart

Post by umart » 29 Oct 2010, 11:43

pametno,samo si promasio poentu pojedinih pedala kao npr za mxr wylde OD,jer on nije ni pravljen da bude kao stand alone dist-drajv.dosta spomenutih drajvova je pravljeno da zamasti/bustuje/izzmijeni drajv koji bi vukao sa pojacala(jos jedan primjer je CAE OD/Boost).ali neka si ti sve probao,boli te kurajblo,sta znas sta ce da ti sljaka.mozda eventualno da procackas po netu i da vidis za sta je koja pedala tacno i pravljena,pa da joj pri testu tako primarno i pristupis.

ako si sve pedale testirao na cleanu na combo lampasima kao sto je tvoj classic,ne bi trebalo da ima neke ultra razlike od pojacala do pojacala.

fatbastard

Post by fatbastard » 29 Oct 2010, 16:34

Pokušao sam da budem jako precizan, ali nisam uspeo... :)
Većinu pedala (sve OD) sam probao i na clean i na "crunch" kanalu !!!
Veliki broj pedala rade dobro samo na clean kanalu, dok su na crunch kanalu previše dominantne...
Sa druge strane bilo je i pedala (kao što je MXR Wylde OD) koje su dobro radile samo na crunch kanalu upravo kao boost (konkretno Wylde mi se nije dopao)...
Samo par pedala se pokazalo dobro na oba kanala, odnosno, kao odličan OD na clean kanalu, kao Boost za solo na clean kanalu, i kao Boost na crunch kanalu, pa čak i kao jako dobar DS kada se gain odvrne !
Jedna od njih, moj favorit i dalje, jeste T-Rex Mudhoney ! :)
Vraćam se u prodavnice na dalje testiranje ! :)

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 29 Oct 2010, 18:31

Drive sa pojacala- No1
OD: OCD-dobra za boost i drive, Tube screameri -dobri, marsalov BB-2 (mada malo i farba), kazu i bad monkey-(nisam probao)
Dist: Shred Master (neko je pomenuo) -ludilo(nema ga nigde), Rat-ja volim...
Mozd ti treba Fuzz?
Delay: deluxe memory man-imas i korus i vibrato- ali mnogo para, ja imam Line 6 echo park- mnogo dobra, osim sto sam morao da joj pravim true bypass loop; uostalom i boss dd-3 nije los.
Whamy sam u mitrosu na akciji kupio za oko 150E-160. **** ga kad se navuces ne mozes bez njega

ma uzmi bilo koju. Na pocetku ces misliti da si se zajebo, ali posle nekog vremena izvucices iz pedale dobar zvuk

fatbastard

Post by fatbastard » 29 Oct 2010, 18:51

Ljudi, isprobao sam stvaaarno gomilu pedala, i odlučio se za tri:
T-Rex Mudhoney, preporučujem svakom da proba, Ibanez TS9 (TS808 nigde nisam našao da probam :( ) i MXR Carbon Copy (jedini delay koji mi se svideo) !!!
Juče sam probao mnogo OD i neke DS pedale, danas još nekoliko i odlučio se za dve gore pomenute...
Za TS znam da može Petar (P&K) da mi uradi clone, nadam se da može i Mudhoney, saznaću sutra ili u ponedeljak...
Što se tiče delay pedala njih sam uglavnom danas probao, Boss, Digitech, Vox TimeMachine (ponovo), T.C.Electronics, T-Rex, i najzad preporučeni MXR Carbon Copy (zahvaljujem se na preporuci :) ) koji je stvarno odličan !!!
Probaću i analogni delay kod Petra pa ću se već odlučiti između ta dva...
Anyway, to je za početak to, dva sjajna OD-a (mada za T-Rex piše OD/DS), delay i footswitch za Peavey Classic, kao i neizbežni Dunlop Crybaby 535q su sasvim dovoljni za ono što je meni neophodno da ima moj pedalboard !!! :)
Posle dodam jedan Whammy, Chorus, Tuner i Volume pedalu i to je to... :)
Što se tiče tuner-a probao sam Korg DT10 i Boss Tu-3 i više mi se svideo Boss... Kao da brže reaguje, malo je jeftiniji, svetliji u mraku... Šta vi mislite ?
Za Whammy, Chorus ima vremena, najbitnije sam završio...
Jee !! :)

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Oct 2010, 20:16

A fuzz? Khm...

fatbastard

Post by fatbastard » 30 Oct 2010, 15:19

Imao sam prilike ranije da sviram na par fuzz-ova i ne leže mi...
Bio sam sad do P&K i oduševio se analognom delay pedalom i kupio je odmah...
Kupio i footswitch za Classic-a !
Ne može da mi odradi T-Rex Mudhoney clone pošto nikad nije video tu pedalu, a i ne može da nađe šemu na netu...
Pored toga probao sam Centaur clone i jako lepo radi !!!
Tako da pre nego što dam mnogo para za ovog T-Rexa hoću da probam Fat Boy Drive - Goran Custom Guitars...
Cena je ista, a zanima me kako radi ova pedala...
Posle još da uzmem Boss Tu-3 i to je to za sad...
Kasnije još Whammy, a za Chorus ću videti, nisam siguran da mi treba uopšte...
Chain: AMP - Analog delay - OD - Wah - Tuner - Guitar !!!
Sve što mi treba ! :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Oct 2010, 16:57

ZAMORCI wrote:Bio sam sad do P&K i oduševio se analognom delay pedalom i kupio je odmah...
Cestitam.
Jel to bese klon EHX Deluxe Memory Man-a ili nesto drugo?

fatbastard

Post by fatbastard » 30 Oct 2010, 18:27

Citiram:
To je poboljšana verzija analogne pedale AD3208 sa produženim vremenom kašnjenja i sa kvalitetnijim delovima ! AD3208 je nastao kao klon Tokai TDL-1 analognog delay-a. Peca
:)
Pedala radi sjajno !!!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Oct 2010, 19:44

Čestitam na kupovini! Da te služe sprave dobro, dugo i pouzdano, dok ih ne zameniš boljim, naravno. :lol:

Mala preporuka: da Carbon Copy (i chorus ako ga kupiš) vežeš u FX loop pojačala, ako nameravaš da koristiš Classicov drajv. Jer, ako ti je delay vezan ispred amp-a i upališ drajv sa ampa, nastane haos. Isprobaj, uverićeš se i sam. Ako nemaš nameru da koristiš drajv sa Classica, onda ti lanac izgleda po P.S.-u... :)

Stanko

Post by Stanko » 01 Nov 2010, 18:14

Evo i ja da se nadovezem, mix do kraja jeste glasniji, ali - na drugoj gitari, moguce da je bio tihi do onih veselih magneta na buletu :) :ziveli:
Mada ja retko palim drajv i delay, ali sta ti toliko smeta na tome? Ja ga drzim zadnjeg u lancu jos uvek....

p.s. pricam o carbon copy-ju

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Nov 2010, 08:41

ZAMORCI wrote: Zanima me da li neko pravi clone T-Rex MudHoney ?
Da, u pitanju je EHX Big Muff + par promena. Probaj sve Big Muffove koje možeš da nađeš, to ti je 89% isti zvuk.

coca

Post by coca » 02 Nov 2010, 11:08

EH ili ti EHX Big Muff Pi V2 Violet "Ram's Head" ako mozes da nadjes ja sam ga skoro kupio naravno polovnog posto je to pedala iz '75-77' godine i mislim da je stvarno neprevazidjena bar po mom misljenju svasta moze da se uradi sa njom, probaj kako zvuci ako gde naletis, neslazem se da svaka Big Muff pedala zvuci 90% isto, razlikuju se od verzije do verzije, a samim ti i po tipu tranzistora itd.

Post Reply