Problemi sa snimanjem, ulaz za mikrofon u kompu, slab zvuk..
od DaRkGuitaRist88 na 07 Okt 2010, 14:53
Kupio sam novu zvucnu karticu ova stara mi je crkla!
Intex live version 2,0 je zvucna ima 5 ulaza cuje se fino za muziku i filmove je fina ali imam jedan problem koji me je bas razocarao!
Kad hocu da snimam kao sto sam radio ranije na staroj zvucnoj koja je bila integrisana povezem svoju elektroakusticnu gitaru kablom u komp gde se ukljucuje mikrofon i onako solidno mi je zavrsavala posao, snimao sam bez problema sumovi gotovo da se nisu culi!
A sad sa ovom novom kad snimam i da bi se gitara cula na zvucnike kako treba treba bas jako da pojacam zvucnike do kraj da bi se malo cula!I kad snimim nesto u pozadini se cuje zujanje a to sto je snimljeno se jako tiho cuje slabo i nekako priguseno sto na onoj staroj nije bio slucaj!
Gledao sam tamo u podesavanjima volume control pojacao mikrofon ali nista gotovo da nema razlika?Ona bi trebala da ima opcije za eho i te stvari a kad je instalirana u volume kontrol ne vidim nista tako da ima?
Da napomenem da mi je stara crkla i ovu novu sam uzeo pre nekoliko dana i na staroj iko je crkla onaj ulaz na staroj za mikrofon je lepo snimao i culo se lepo!
Zna li neko u cemu je problem!Da li sam nesto lose podesio , da li je slaba zvucna sto ne bi trebalo da je ili nije dobra nesto joj fali...Da li su lose instalirani drajveri ili ....?
A imam jos jedan problem kad hocu da iskljucim zvucnike tamo iz ulaza winamp se ukoci i pocne da bruji nesto i sve tako dok ne restartujem komp?Kad se to desi nemam zvuk samo bruji!
Kad sviram elektricnu gitara je pocela da se cuje cudno ne znam da li je ovo do gitarskog procesora, zvucnika ili gitare!Kada sviram u pozadinu se cuje kao kad neko udara tenisku lopticu od zid u trenutku okidanja zice kod solaze?Da li su upitanju zvucnici, gitarski procesor ili gitara?Sta bi to moglo da bude i moze li to nekako da se resi zna li neko u cemu je problem!
Zna li neko mozda da mi pomogne sve ovo da resim....
Problem sa zvucnicima, gitarom ili gitarskim procesorom?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- DaRkGuitaRist88
Re: Problem sa zvucnicima, gitarom ili gitarskim procesorom?
mislim da ti je ta kartica koju si kupio krš i da je mozda gora i od integrisane...nisam imao priliku da je upoznam, ali bar tako pise po forumima...
http://www.sk.rs/forum/archive/index.php/t-62190.html
http://www.sk.rs/forum/archive/index.php/t-62190.html

- tyler durden
- MF veteran
Sam si sebi objasnio u čemu je problem. Uključuješ gitaru u ulaz za mikrofon. To se ne radi. Pogotovo kad je pojačan do kraja. Uključi gitaru u linijski ulaz (line in), i trebao bi da budeš ok. Linijski ulaz ti je obično plave boje, dok je mikrofonski roze. Kad ga uključiš, pojačaj njega, a mute-iraj mikrofonski. Taj zvuk teniske loptice, može biti do gitare, da magneti kupe nešto, a možda imaš problema i sa latencijom. Teško da je to do zvučne.
Ali najpre probaj sa promenom ulaza, pa javi šta se dešava....pozz

- DaRkGuitaRist88
isto je?tyler durden wrote:Sam si sebi objasnio u čemu je problem. Uključuješ gitaru u ulaz za mikrofon. To se ne radi. Pogotovo kad je pojačan do kraja. Uključi gitaru u linijski ulaz (line in), i trebao bi da budeš ok. Linijski ulaz ti je obično plave boje, dok je mikrofonski roze. Kad ga uključiš, pojačaj njega, a mute-iraj mikrofonski. Taj zvuk teniske loptice, može biti do gitare, da magneti kupe nešto, a možda imaš problema i sa latencijom. Teško da je to do zvučne.
Liniski ulaz je tisi. Imas verovatno pasivnu elektroniku na gitari pa ti je zato signal slab. Ukljuci ga u mic. ulaz i stikliraj opciju +20db u mixeru. Obe varijane su potencijalna smrt za zvucnu kartu pa radi na svoj rizik... Verovatno ti je i stara crkla zbog toga.
- DaRkGuitaRist88
Gde to da kliknem za +20db u mikseru?MUzzY wrote:Liniski ulaz je tisi. Imas verovatno pasivnu elektroniku na gitari pa ti je zato signal slab. Ukljuci ga u mic. ulaz i stikliraj opciju +20db u mixeru. Obe varijane su potencijalna smrt za zvucnu kartu pa radi na svoj rizik... Verovatno ti je i stara crkla zbog toga.
Rekli su mi da mogu da u biosu cekiram tamo da mi na staroj radi samo ulaz za mikrofon, on je radio i nakon toga kad je crkla zvucna i to bolje od stare, mislim da sam 90% pobrkao ulaze sa kablovima pa je crkla!!!
Znas li kako to mogu da uradim...?