Na KP se pojavilo nekoliko oglasa gde se prodaju Blackstar lampaska pojacala. Za ove oglase je karakteristicno da se nude pojacala stara nekoliko nedelja i da im ponudjena cena u toku nekoliko sledecih dana pada. Ne bih da ulazim u razlog prodaje, ali, imate li nekih informacija, odnosno utisaka o ovim pojacalima?
Postoji par prikaza na Youtube gde prilicno dobro zvuce.
Neko (seller free) misljenje?
Blackstar pojacala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Blackstar pojacala
Imao sam priliku da sviram na blackstar pojacalu u mitrosu(ima ga u prodaji),lepo je zvucalo. A i onaj prodavac ga je nahvalio...U pitanju je bio neki kombo od 60w,sa zvucnikom od 12" .Sta znam,na mene je ostavilo lep utisak.
Ako si u mogucnosti skokni do mitrosa pa ga isprobaj.

U, al' si opisao zvuk
... Ajde malo detalja, koliko kana? Na sta lici? Opcije? Sta ti je smetalo? Sta ti se svidelo?

Pojacalo ima dva kanala overdrive i clean.Izrada je ok. estetika takodje,lepo izgleda uzivo.Podesavanja ima stvarno dosta.Od standarnih potova za bas,visoke i srednje,pa do ton pota za clean kanal koji takodje "farba" boju zvuka.Pored toga svaki kanal ima neki voice prekidac koji dosta utice na boju tona.Overdrive je bas mocan,pedala na ovom pojacalu nema sta da trazi.Da ne zaboravim da spomenem i reverb koji takodje ima prekidac za promenu zvuka(dark i bright). Na mene je ovaj blackstar ostavio dobar utisak,snazan overdrive, i clean sa puno opcija za podesavanje i igranje. 

ja sam kratko svirao onaj veliki sa 2 x 12 combo, izbedacilo me sto nema ni reverb ni tremolo, sound ok ali mzoda malo sterilan tj neprepoznatljiv, i svirao sam onog malog Blackstara sa ja mislim jednom 10 ili 12-icom, ista prica. Dodushe sve je bilo sa single coil gitarama, moguce da su vishe za neki humbuckin fazon.
Kad sam posle malog Blackstara ustekao Fender Blues JR, provalio sam da mi se vise svidja Fender. Sto se tice izrade i nekog spoljnog utiska Blackstar su ono veoma ozbiljna pojachala, doduse i kratko vreme koliko sam probao ta dva pojacala nije dovoljno za neku realnu ocenu.
Kad sam posle malog Blackstara ustekao Fender Blues JR, provalio sam da mi se vise svidja Fender. Sto se tice izrade i nekog spoljnog utiska Blackstar su ono veoma ozbiljna pojachala, doduse i kratko vreme koliko sam probao ta dva pojacala nije dovoljno za neku realnu ocenu.
Imas ih u Mitrosu pa pogledaj kako izgledaju, koliko kostaju i kako zvuce..., mislim da iza toga brenda stoji nekoliko majstora iz nekih Marshallovih fabrika koji su i pokrenuli brend, meni i podsecaju na Marshalle po izgledu a i zvukom su da kazem slicni, a sad o kvalitetu izrade ne mogu nista da kazem posto ne posedujem isto kuci!!!