vox tone lab ili line pod x3 live

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

masters

Re: vox tone lab ili line pod x3 live

Post by masters » 02 Oct 2010, 10:58

@ umart
Ehhh što bih voleo da je problem u kompjuteru i njegovim usb portovima :(. Problem je definitivno hardverske prirode (samog POD-a), jer sam probao sve čega sam mogao da se setim. Radio sam reinstalaciju sistema (svi novi drajveri), prikacio sam ga na drugi kompjuter (ista stvar, ne radi), pokušao da "flash"-ujem POD-ov SDRAM u safe modu (i to sam provalio sa neta,da POD može da se uključi u Safe modu) i ništa ne pomaže :(. Sprava jednostavno ne funkcioniše sa kompjuterom, ne može da se poveže sa Gearbox-om, ne čuje se muzika kada je reprodukuješ preko njega, a sistem prepozna POD bez ikakvih problema (kao ekstenu muzičku karticu). I zato cu da ga nosim na servis :), nemam više ideja šta da mu radim :).

Pozdrav

DynDNS

Post by DynDNS » 02 Oct 2010, 11:08

masters wrote:@ umart
Ehhh što bih voleo da je problem u kompjuteru i njegovim usb portovima :(. Problem je definitivno hardverske prirode (samog POD-a), jer sam probao sve čega sam mogao da se setim. Radio sam reinstalaciju sistema (svi novi drajveri), prikacio sam ga na drugi kompjuter (ista stvar, ne radi), pokušao da "flash"-ujem POD-ov SDRAM u safe modu (i to sam provalio sa neta,da POD može da se uključi u Safe modu) i ništa ne pomaže :(. Sprava jednostavno ne funkcioniše sa kompjuterom, ne može da se poveže sa Gearbox-om, ne čuje se muzika kada je reprodukuješ preko njega, a sistem prepozna POD bez ikakvih problema (kao ekstenu muzičku karticu). I zato cu da ga nosim na servis :), nemam više ideja šta da mu radim :).

Pozdrav
Verovatno si u pravu.
Dodao bih da dosta problema moze da bude i do napajanja kucista racunara i uzemljenja. Narocito ako jos koji hardver koristis preko usb-a ( kabloski modem...). To sto si probao na drugom racunaru ne mora da znaci da su racunari ok. Napajanje i uzemljenje racunara je najbitnije za usb konekciju. Ne kazem da je processor ok, samo nabrajam mogucnosti.

Ja takvih problema nisam imao. Od kada koristim X3 live izasao je i jedan update firmvera koji sam odradio bez problema.
Malo duze smo cekali Gearbox za sedmicu ali i to je reseno.

masters

Post by masters » 02 Oct 2010, 11:23

@ DynDNS

Voleo bih da grešim :). U svakom slučaju hvala na predlozima šta bi moglo da predstavlja problem :) . Pretpostavio sam da se ovaj problem ne dešava često, jer sam google-ovanjem našao svega nekoliko stranica gde ga ljudi pominju. U pitanju je neki MIDI timeout problem (ta poruka mi izlazi kada hoću da "flash"-ujem SDRAM iz Line 6 Monkey-a i kada uključim Gearbox).

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 02 Oct 2010, 12:45

pa da,na to sam mislio.
:ziveli:

umart

Post by umart » 02 Oct 2010, 13:51

ja pricam o x3 live-u,ne pod verziji,o tom procesoru neznam nista.

milos1982

Post by milos1982 » 02 Oct 2010, 15:45

Dakle ove nove serije x3 nemaju te bagove i nema bojazni da ce da odlepi taj neki chip ili footsxitch? To mi je jako bitno ! :D

milos1982

Post by milos1982 » 02 Oct 2010, 16:13

Evo nisam ni video drugu stranu teme. Sad sam totalno zbunjen i moram malo da ponovim, da meni ni treba ne znam koliko farbi, vec jedan masivan klin za neku kontricu, ritam itd, dobra sto prirodnija moguca distorzija sa procesora i mozda neki korus da se nadje, i naravno procesor koji je pouzdan koji nece da izda u sred svirke. PItao sam sam za line 6 POD x3 ili xt zato sto sam cuo da on ima najprirodnije simulacije a ne zato sto mi treba milijarda opcija itd. Sad vidim da i nije bas najsjajniji za upotrebu ili nije? Nisu male pare u pitanju za ovu spravu pa moram da budem siguran sta kupujem.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Oct 2010, 17:07

Koliko sam čuo od drugih iz priče, a i uživo par puta, XT je pobeda, a X3 mislim da ne može biti lošiji, ako su ispravili te bagove.
Vidi sa onim liko što sam ti dao broj, za koliko on nudi spravu. Informacija nikad viška.

Što se zvuka tiče, mislim da ćeš sigurno dobiti to što ti treba, a vremenom kad budeš imao potrebe za svim tim dodatnim opcijama koje line6 pruža, dobro će ti doći.

Kupiš sad dobru spravu ako već sviraš aktivno, i miran si.

Moje skromno mišljenje.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Oct 2010, 18:22

Baba Slim wrote:Kupiš sad dobru spravu ako već sviraš aktivno, i miran si.
problem je sto digitalne procesore vreme brzo gazi. Ja jesam pristalica procesora, ali zastarevaju strasno brzo, tako da i nije miran duze od par godina... :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 02 Oct 2010, 21:25

Kol'ko sam ja uspeo da shvatim, ti (postavljacu teme) bi bio sasvim zadovoljan i sa RP-155... eventualno 255 ako ces da koristis wah... brate, za tolko malo potreba, ne vidim razlog da kupujes proc od 350-400 evra, i odmah si u startu iskljucio da ces koristiti sve one efekte i chooda-mooda zbog kojih X3 ili GT-8, 10, 15... kostaju...

Moj skroni savet... RP155 (rekoh eventualno 255), sad, mozes i neki stariji tipa 150 ili 250..
Zoom G2.1... ili noviji G2.1Nu - veruj, zoom nije vise onaj zoom
Line6 ali flor POD PLUS ne gledaj flor POD nikako... glup je za namestanje...
Boss ME 20, 25 ili 70
CAK!!! behringer X-Vamp...

Zadovoljavajuce cete sluziti nego neznam GT-10 ili X3... moje misljenje... nemas potrebe...

ovo su uglavnom neki procesori do oko 170-200, ima i malo skupljih.. a ako budes birao neki medju njima, preko 250E, oooobavezno pogledaj RP-500

krmenadla

Post by krmenadla » 11 Nov 2010, 23:58

I? Šta si uzeo?!
Ja sam se napržio kao magarac na Vox Tonelab ST!! :))

Jel neko probao ovaj procesor uopšte?!

Post Reply