Gaja Dist/oktave UP DOWN
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gaja Dist/oktave UP DOWN
a da skuvas nesto tipa whammyja samo sa modom za dvije oktave gore i ekspresn pedalom?jel' moguce?tj. samo mi taj mod sa whammyja i treba.
-
.......Izvinjavam se nije me bilo neko vreme......nakacicu jos snimaka
Whammy je digitalan....pa bi to sto hoces bolje postigao pitch shifterom ....BOSS polovan...(ne mogu da napravim)
a za dve oktave gore ANALOGNO imas koliko ja znam jedino ZVex Jonny Octave ( to mogu da napravim)..
http://www.youtube.com/watch?v=Zx8RhbDJi4U
pozdrav
Gaja

Whammy je digitalan....pa bi to sto hoces bolje postigao pitch shifterom ....BOSS polovan...(ne mogu da napravim)
a za dve oktave gore ANALOGNO imas koliko ja znam jedino ZVex Jonny Octave ( to mogu da napravim)..
http://www.youtube.com/watch?v=Zx8RhbDJi4U
pozdrav
Gaja
E, Gajo, a ima li sanse da se to oktaviranje kontrolise izrazajnom pedalom???
to ti mogu i ja reci. mozes da kontrolises mozda miks, ako bi miksao oktavu i dry, ali da onako proseta kontinualno preko cele oktave, kao whammy, to se ne moze izvesti sa analognom tehnologijom. jer, ovo su ti uglavnom half-wave rectifieri (za octave up, mada ima jos par fora, gaja ce znati bolje) ili divideri (za oktavu nize). ne narocito sofisticirana kola.
Da, da, hvala. Znaci, samo digitalija. E, jbg... Treba onda taj Whammy pazariti... 

Ja bih pre uzeo ovo + exp pedalu:sinisake wrote:Da, da, hvala. Znaci, samo digitalija. E, jbg... Treba onda taj Whammy pazariti...
nije problem sto je digitalna,problem je platiti boga oca kojeg traze za takvu spravu a meni treba jedan mod sa nje.
mmmmmmmm.. .borislavgajic wrote:ZVex Jonny Octave ( to mogu da napravim)..

-
evo......forsiranje gornje oktave......prljavo
[youtube]w0ExhRLFq-Y&feature=BF&list=ULAwxiyEZi5qQ&index=3[/youtube]
malo je nezgodno svirati i namestati....i fotoaparat je malo prozujao od visokih frekvenciija,ali to je to........zanimljiva je kombinacija kada se doda ispred neka distorzija......
ovo je samo gitara, oktaver , FBT tube amp......
ako bi se iza stavio delay ili modulacija i kompressor malo bi se kultivisalo
pozdrav
Gaja

[youtube]w0ExhRLFq-Y&feature=BF&list=ULAwxiyEZi5qQ&index=3[/youtube]
malo je nezgodno svirati i namestati....i fotoaparat je malo prozujao od visokih frekvenciija,ali to je to........zanimljiva je kombinacija kada se doda ispred neka distorzija......

ovo je samo gitara, oktaver , FBT tube amp......
ako bi se iza stavio delay ili modulacija i kompressor malo bi se kultivisalo

pozdrav
Gaja
-
i jos jedan demo ....izvinjavam se ako nekog zaboli glava ili ushi........muzicirao sam najbolje sto sam umeo...
[youtube]FUk4ePr5XqE&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]

[youtube]FUk4ePr5XqE&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]
Super zvuci ovo cudo!
Hocu i ja jednu ovakvu!
Tj. pravim jednu - Tycobrahe Octaviju po semi sa GGG-a ali nigde ne mogu da nadjem taj mali trafo(audio trafo, signal trafo...prigusnicu...kako se vec zove).
Googlao ali u Srbiji nema nigde...
Da li moze nekako da se nabavi ili neka zamena za taj cuveni Mouserov 42TM011, posto pise da moze bilo koji samo sa odnosom impedansi na primaru i sekundaru 3:1... koji i gde nabaviti?
Hvala!

Hocu i ja jednu ovakvu!
Tj. pravim jednu - Tycobrahe Octaviju po semi sa GGG-a ali nigde ne mogu da nadjem taj mali trafo(audio trafo, signal trafo...prigusnicu...kako se vec zove).
Googlao ali u Srbiji nema nigde...

Da li moze nekako da se nabavi ili neka zamena za taj cuveni Mouserov 42TM011, posto pise da moze bilo koji samo sa odnosom impedansi na primaru i sekundaru 3:1... koji i gde nabaviti?
Hvala!