Odabir tjub empa - predlozi, saveti, itd.

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

MUzzY

Re: Odabir tjub empa - predlozi, saveti, itd.

Post by MUzzY » 29 Nov 2010, 18:56

Baba Slim wrote:
MUzzY wrote:Tvoj engl je poprilicno glasan i krut mali skot...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jes? :mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Nov 2010, 01:31

Ma, vrh komentar, slatko sam se nasmejao. :) :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 02 Dec 2010, 00:57

Anyway - aktivirao sam se oko price pojacala, pa sam uspeo da nadjem vremena da se druzim malo sa pojacalom Fender Blues Junior, i to u tvid verziji od 15w, sa jednom Jensen 12ticom.

Prvo sto mi se dopalo jeste izgled i dizajn pojacala, taj Fenderov retro stil je posebno lep i jednostavan. Dalje, pojacalo nije velikih dimenzija, a nije ni posebno tesko, mozda ima 15 kila u vr' glave, ali cimao sam ga od stana do kola i kola do studija i nije nista posebno tesko za manipulisanje.

U samostalnoj svirci ovako nemam bilo kakve zamerke na zvuk, moze da se izvuce vrlo lep klin, ima fat switch koji sluzi kao blagi boost, pa to moze da se posteno i zaprlja. Pojacalo inace trazi tjub skrimer (ili u danasnjem slucaju Maxon 808), onda moze da se dobije nice & fat SRV ton :homer: . Lepo radi i sa mojim Fuldrajvom, jako lep i kremast drajv. E sad, u bend situaciji def. moze da izgura probu/svirku, ali sam misljenja da je ipak primetno da mu fali nesto mastnijeg drajva za neku punk vrstu rilja, mada kapiram da pojacalo nije predvidjeno za tu vrstu svirke, al' jbga, ipak trazim neku vrstu all-rounder-a. Inace, "pije" efekte jako lepo, nema frke sa delay-em, a posebno lepo guta deja vibe i small stone.

Sve u svemu, jednu stvar sam precrtao sa liste, sledi onaj Vox koji ste mi preporucili. :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Dec 2010, 01:45

Tiny terror...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Dec 2010, 07:45

sl0e wrote:...ali sam misljenja da je ipak primetno da mu fali nesto mastnijeg drajva za neku punk vrstu rilja, mada kapiram da pojacalo nije predvidjeno za tu vrstu svirke, al' jbga, ipak trazim neku vrstu all-rounder-a...
Chek bre, sad mi nishta nije jasno. Koj ce ti uber mas' kad imash fulldrive i chini mi se josh neku OD pedalu?? Ocesh jednokanalno pojachalo sa dobrim drajvom? A kako cesh da svirash clean, volume potom? Ja npr, nemam ni minimum iskustva ni veshtine da se tako smanjujem pojachavam, to mi iz ove perspektive deluje uzhasno teshko i pipavo, but that's me.
Mislim sad si me pogubio, zar ne trazhish odlichan lampashki clean, brown sound na nekom razumnom pojachanju, koji i dalje daje lep zvuk za modulacione efekte a nije overdrive-ovan, i onda u uslovno recheno "punk" situaciji, spucash ga pedalom i tjao. Pa i moj SHO bi tu odradio poso divljachki, a kamoli neka OD pedalina.

Brate, cepaj VOX. Pusti ti ove Dersue i Muzzy-e. Oni su na Mesa/Orange listi, neshto kao 1/12-a endorseri, hvale to po forumima za mesechni katalog u lakovanom crnom black messa pakovanju :P :mrgreen: :ziveli:

Opet...Muzzy jeste tu od detinjstva da nam pokazhe put. Ne znam. Nisam pametan.

sl0e

Post by sl0e » 02 Dec 2010, 11:18

Ma pogubio sam samog sebe - da mislio sam na cistu situaciju gitara->pojacalo; sa fuldrajvom nema greske, jos kada sam mu spucao pikap buster na humbucker mod pre svih pedala, zadobio je mast attack kakvog nema. U principu, samo tako mi se i svidja zvuk, tj. kada blago breakup-ovan amp guras u drajv pedalom. Ovako ako ga panjis do kraja, stvari pocinju da budu cupave, sustece i prstece, a kada mu bas spucas master pot, ima povremeno neke iritantne zvukove - uzrok istih nisam uspeo da otkrijem. Mozda je do vibracija usled otpanjenosti, koje drkaju onaj reverb, ipak je matoro pojacalo i spring reverb. Ne znam, nisam pametan.

Kazem, cem probam Vox :ziveli: . Ovo sam iscimao drugara da pozajmi na par sati da bih bas stekao pravu sliku. E sad, u radnji su ovi novi standardni crni ampovi, ovo sto sam ja svirkao je nesto matoro tweed americko. Mozda (tj. verovatno) su ovi novi druga prica. Sto se Voxa tice, videcu da odem do Mitrosa da se raspitam/prosvirim. Do Sky-ja mi se ne ide, oni su sada negde u p.m.
MUzzY wrote:Tiny terror...
Cem probam i to naravno, samo prvo da ga nadjem :ziveli: :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Dec 2010, 11:27

koji te vox zanima? ako oćeš da čuješ možeš da baneš do mene jedan dan, ja imam Vox AC 15... vrunsko pojacalo!

inace u skaju jedino i imas voxove, ako je skaj ona radnja na vracaru ispod molerove?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 02 Dec 2010, 11:48

Mislim da je za "pank krljacinu" svako pojacalo dobro, i da treba da se usmeris ka ovim drugim zanrovima koje planiras da sviras :D :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 03 Dec 2010, 00:25

Cortex wrote: Brate, cepaj VOX. Pusti ti ove Dersue i Muzzy-e. Oni su na Mesa/Orange listi, neshto kao 1/12-a endorseri, hvale to po forumima za mesechni katalog u lakovanom crnom black messa pakovanju :P :mrgreen: :ziveli:

Opet...Muzzy jeste tu od detinjstva da nam pokazhe put. Ne znam. Nisam pametan.
Sta ti zezas bre, a? :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Dec 2010, 00:30

Cortex wrote:za mesechni katalog u lakovanom crnom black messa pakovanju :P :mrgreen: :ziveli:
Eh, da je sreca. Jednom godisnje jarane, jednom godisnje. Ako me se sete na dan zahvalnosti.

clapton

Post by clapton » 08 Dec 2010, 21:18

sl0e wrote:ovo sto sam ja svirkao je nesto matoro tweed americko. Mozda (tj. verovatno) su ovi novi druga prica.
nadjoh se ja da nekog ucim o pojacalima :mrgreen:

razlika izmedju tog Tweed-a kojeg si svirao o onog crnog tzv Tolex-a je samo u zvucniku ;).
Tweed koristi Jensen C12N a Tolex Fender Special :)

ove specifikacije sam vise napamet naucio :D. ne samo za BJ :D

shule

Post by shule » 08 Dec 2010, 22:29

sl0e wrote:
ima jedan tiny terror u lyri, u kombo verziji. :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 08 Dec 2010, 22:47

shule wrote:
sl0e wrote:
ima jedan tiny terror u lyri, u kombo verziji. :)
NEMOJ ZBORIT?! GDE JE LIRA?!

shule

Post by shule » 08 Dec 2010, 22:59

http://www.lyrastyle.rs/kontakt.php
bar je bio pre par dana, isao ortak da uzme cinelu pa sam video. :)

Post Reply