Jim Dunlop Super Mister Cry Baby

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DynDNS

Jim Dunlop Super Mister Cry Baby

Post by DynDNS » 15 Dec 2010, 23:22

Da li je neko koristio ovu pedalu i par utisaka ako moze. Jim Dunlop Super Mister Cry Baby ew95

Image

Hvala. : )

Dersu Uzala

Re: Jim Dunlop Super Mister Cry Baby

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2010, 00:24

Imam slican ali ne i isti, pa ne znam koliko je merodavno. Ovaj moj je valjda GCB-95Q.

progg

Post by progg » 16 Dec 2010, 09:32

Koristio sam doticnu pedalu par meseci.
Utisci:
- pedala radi kao boost (16dB), volume i wah,
- boost radi dok ne pokrenes wah, sto je veliki minus, jer ako si koristio boost na recimo nekih 10dB-a i upalis wah, ceo signal ode u pod...
- kao volume radi ok, ali samo ok... po meni ne moze u potpunosti da zameni recimo neku boss-ovu volume pedalu...suvise brzo "radi" podizanje odnosno spustanje signala gitare, upotrebljivo je, ali ima mnogo boljih resenja,
- wah nije los, ali meni se vise svidja zvuk standardnog crybaby-ja od ove,
- boost deo na pedali je extra, 16db je dobra fora da oteras amp u kranch, drive ili dist (zavisno od amp-a), ili da boostujes neku pedalu i naglasis solo.

Ako ti treba wah pedala predlazem da probas Crybaby Classic ili Zakk Wylde (izmedju ove dve glasam za ZW), mislim da su jeftinije od Mister-a.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2010, 10:37

Onda ovaj moj nije ni slican. :mrgreen:

DynDNS

Post by DynDNS » 16 Dec 2010, 13:00

Veliko hvala na iscrpnom odgovoru !

majtimika

Post by majtimika » 16 Dec 2010, 16:17

svirao originalnog JEN mister cry baby super i taj radi da neverujes, najbolji vah koji sam probao, ako to nadjes vedi kupiti, sa druge strane svaki dunlop zvuci kao k... i kosta u P... M... za ono sto nudi

progg

Post by progg » 16 Dec 2010, 21:46

majtimika wrote:svirao originalnog JEN mister cry baby super i taj radi da neverujes, najbolji vah koji sam probao, ako to nadjes vedi kupiti, sa druge strane svaki dunlop zvuci kao k... i kosta u P... M... za ono sto nudi

taj sto si ti svirao je verovatno from 70's or something... verujem da svi iz tog perioda "rade da ne verujes"... ne znam, taj nisam probao, pa necu da sudim... ovaj novi "ima sve, a u principu nema nista"... ono, boost je jedina stvar koja je dobra (barem za ono sto meni treba)...
a sto se novih Crybaby pedala tice, ima ih par koji sljakaju extra...konkretno ona dva koja sam vec pomenuo: Crybaby Classic F i Zakk Wylde... probao oba, odlucio se za ZW (imam ga vec duze vreme i "sljaka za svu kintu", a vrlo je dobar za dalje modifikacije jer nije SMD, ukoliko neko zeli mozda nesto drugacije)... mozda ima jos neki koji je dobar, jbg, ja ih nisam probao sve... pod probom ne mislim na probu u radnji na 10-15 minuta, vec na probu od nekoliko nedelja/meseci u sobnim uslovima (obavezno) a i naravno u live situaciji... :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 16 Dec 2010, 22:00

progg wrote: pod probom ne mislim na probu u radnji na 10-15 minuta, vec na probu od nekoliko nedelja/meseci u sobnim uslovima (obavezno) a i naravno u live situaciji... :ziveli:
to je mozda i najbitnija stvar,posebno kod waha, dok ga ne probas sa bendom nisi nista uradio....bar je tako u mom slucaju, zato sam verovatno najvise wahova i izmenjao :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Dec 2010, 22:04

Preporuke za Dunlop Crybaby From Hell DB01

Post Reply