Spring Re v e r b ! ! ! !

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

andrej]

Re: Spring Re v e r b ! ! ! !

Post by andrej] » 31 Jan 2011, 07:29

napravi sam klon. takodje, ako oces da budes cheap bastard i neces da se jebes sa lampama, ima i ss dizajna.

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Jan 2011, 10:49

andrej] wrote:napravi sam klon. takodje, ako oces da budes cheap bastard i neces da se jebes sa lampama, ima i ss dizajna.
ili lepo uzme danelectro spring king sa banzaija...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 31 Jan 2011, 10:56

A sto da ne uzme i cornered beef :mrgreen:

Mada, niko ne pominje Digiverb koji takodje lepo radi... spring reverb mu je awesome.. meni djasvi. Plate ^*be keve.. a gated krajnje zanimljiv... i tako to...

andrej]

Post by andrej] » 31 Jan 2011, 11:03

xspaceman wrote:
andrej] wrote:napravi sam klon. takodje, ako oces da budes cheap bastard i neces da se jebes sa lampama, ima i ss dizajna.
da, al on ima kratku oprugu i digitalni delay posle, sto ne mora biti lose, al ovo bi bila neka fora sa full-size tankom, sigurno je bolje. samo je vece. al, ni priblizno tesko kao tube spring reverb. **** ga, jedan trafo, mali, nema lampi.

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Jan 2011, 11:18

andrej] wrote:
xspaceman wrote:
da, al on ima kratku oprugu i digitalni delay posle, sto ne mora biti lose, al ovo bi bila neka fora sa full-size tankom, sigurno je bolje. samo je vece. al, ni priblizno tesko kao tube spring reverb. **** ga, jedan trafo, mali, nema lampi.
da ima dodat i mali delay da bi nadomestio kratke opruge i simulirao da su u njemu duže nego sto jesu...ima i finih modova na netu gde se pored revrba dobije i fini echo sa sve oscilacijama! :metal: inace i digiverb koji je gore pomenut radi sasvim fino i treba ga uzeti u obzir...a ponekad se pojavi i na oglasima za male novce! :D

momcha

Post by momcha » 31 Jan 2011, 12:03

Jel postoj varijanta, a verujem da postoji, da se na valve juniora nabudzi reverb, ali spring? Kakva tu gimnastika treba i koliko iziskuje vremena ( U EVRIMA )?
Cini mi se da ga onaj "novi Junior" ima.

branislav

Post by branislav » 31 Jan 2011, 15:58

Duane wrote:nemam kinte za pravi spring riverb, jebiga, skupi su ko djavo
Ne mora da znaci sto se vidi i iz Pecine ponude.
guv'nor wrote:Ali to ti je mrga, k'o da vučeš još jedno pojačalo sa sobom. :)
Ako znas neku caku kako 17" incni tank (43 cm) spakovati u format pedale javi nama nesrecnicima sto smo ih napravili pa da se nebakcemo sa "mrga" kutijama.
momcha wrote:Jel postoj varijanta, a verujem da postoji, da se na valve juniora nabudzi reverb, ali spring? Kakva tu gimnastika treba i koliko iziskuje vremena ( U EVRIMA )?
Mislim da je varijanta da se VJ prebudzi u reverb, a ne da se nabudzi reverb na VJ.

No nesto mi drugi nije jasno. Napravis lampaski reverb po semi Fender 63, gurnes ga u oglase i niko ni da pipne - k`o pecanje u lavoru. Onda se pokrene teme Spring Reverb i svi bi ga.

Posto ne verujem da na -5 setate kejom uz Dunav, a ja imam kopiju 63 Spring Reverb evo predloga za clanove MF (ljubitelje reverba i znatizeljne da probaju) iz Novog Sada (i ostali su dobro dosli):

-cimnete me na mobilni,
-dogovorimo se da jedno popodne svratite do mene i
-onda natenane, uz kafu i u toplom, zasvirate sa lampaskim reverb-om.

Kome je ispod casti da svira Squier CV Strat-a nek ponese svoje veslo. Ima i BONUS- posto sam napravio i Premier lampaski reverb probacete i njega. Bar se nadam da ce Vam zagolicati mastu da probate i njega jer je prilicno retka zverka.

Branislav

PS Evo i broja mobilnog 064 837 2150

guv'nor

Post by guv'nor » 31 Jan 2011, 16:11

branislav wrote:Ako znas neku caku kako 17" incni tank (43 cm) spakovati u format pedale javi nama nesrecnicima sto smo ih napravili pa da se nebakcemo sa "mrga" kutijama.
1. Kultiviši malo taj ton kojim pišeš, molim te.
2. Ne vidim šta nije istina u onome što sam napisao? Ja vučem ovo na svaku probu i svirku i daleko od toga da bi se bunio da imam još i Reverb Unit - ponovo se vrati na 1.
3. "Caka" je sumilacija u pedali, isto važi i za Leslie kabinet.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 31 Jan 2011, 16:27

u poslednje vreme se svi nesto lako vredjaju....
@branislave - jel si ti pravio mozda onaj dr tube reverb sto je bio u subotici ?

guv'nor

Post by guv'nor » 31 Jan 2011, 16:34

.

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Jan 2011, 16:38

nenadnenad wrote:u poslednje vreme se svi nesto lako vredjaju....
@branislave - jel si ti pravio mozda onaj dr tube reverb sto je bio u subotici ?
mislim da nije...cini mi se da je sremska mitrovica u pitanju...lik od koga je nemanja uzeo bassmana sa ugrađenim rev unitom...a mozda i gresim... :)

branislav

Post by branislav » 31 Jan 2011, 22:50

Izgleda da je tako. :?
guv'nor wrote:
branislav wrote:Ako znas neku caku kako 17" incni tank (43 cm) spakovati u format pedale javi nama nesrecnicima sto smo ih napravili pa da se nebakcemo sa "mrga" kutijama.
1. Kultiviši malo taj ton kojim pišeš, molim te.
2. Ne vidim šta nije istina u onome što sam napisao? Ja vučem ovo na svaku probu i svirku i daleko od toga da bi se bunio da imam još i Reverb Unit - ponovo se vrati na 1.
3. "Caka" je sumilacija u pedali, isto važi i za Leslie kabinet.
Ne moze biti kultivisanije od ovoga. Neko sebi uzme za pravo da se sali na racun velicine kutije za lampaski reverb, a kad se, koristeci njegov citat, kroz salu objasni zasto je kutija tolika (ne njemu ali verujem da ima onih koji ne znaju) on se uvredi. Sa 45 godina zivota mi nije ni na kraj pameti da zajebavam ljude po forumima pa se zato i ne sakrivam iza Nickname-a. Sa druge strane kao neko ko je napravio 2 razlicita spring tube reverba iz hobija (i jos nekih 12-13 lampaskih pojacala ali to nije bitno za ovu temu) pokusavam da budem kontruktivan (kad god to moje skromno znanje dozvoli :oops: ) i predusretljiv (to je vec stvar karaktera) :) .

Gresna mi dusa pronasao sam da nesto nije istina u onom sto sam napisao:
-onda natenane, uz kafu i u toplom, zasvirate sa lampaskim reverb-om
Ovo toplom je laz ali zaslugom ovih klosara iz Novosadske toplane koji naplacuju Banju, a isporucuju Sibir. No, popalicemo ove moje lampase pa cemo se ugrejati na 6,3V.
xspaceman wrote:
mislim da nije...cini mi se da je sremska mitrovica u pitanju...lik od koga je nemanja uzeo bassmana sa ugrađenim rev unitom...a mozda i gresim... :)
Ne, nisam ja pravio Dr Tube reverb ali znam coveka koji ga je napravio. Da, iz Sremske Mitrovice je.

Poziv da se probaju sprave stoji. :ziveli:

Branislav

momcha

Post by momcha » 31 Jan 2011, 23:17

momcha wrote:Jel postoj varijanta, a verujem da postoji, da se na valve juniora nabudzi reverb, ali spring? Kakva tu gimnastika treba i koliko iziskuje vremena ( U EVRIMA )?
Mislim da je varijanta da se VJ prebudzi u reverb, a ne da se nabudzi reverb na VJ.

[/quote]

To sam video, nego sam mislio da moze da se "nakalemi" i reverb na ovako vec "bogato" pojacalo. Malo sam pitao gosn google-a i zakljucio da ide neki chip ili kako se vec to zove (o elektronici nemam pojma, al da ide neka vrsta alkohola to bi znao) sto pravi reverb, ali to kolko sam shvatio to nije spring (to mi je baba pokazao, neka kutija sa oprugom).
E sad, jel ima neko iskustva sa ubacivanjem nespring reverba na Valve Junior-a? (Posto branislav kaze da ne moze spring)
Mozda nije pitanje za ovu temu, ali .....

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Jan 2011, 23:21

momcha wrote: E sad, jel ima neko iskustva sa ubacivanjem nespring reverba na Valve Junior-a? (Posto branislav kaze da ne moze spring)
Mozda nije pitanje za ovu temu, ali .....
totalna glupost to raditi...kupi neku reverb pedalicu...

guv'nor

Post by guv'nor » 31 Jan 2011, 23:22

Branislave, uopšte ne vidim nikakvu šalu ili uvredu u tome što dečku koji ne zna kako igleda reverb unit to neko i dočara.
To JESTE kao glava prosečnog do omanjeg pojačala. Nigde nisam naveo ništa loše vezano za spravu, a oni koji me poznaju znaju da mi je to već duže vreme na spisku želja gitarske opreme. Potpuno je druga priča što nikako da dođe na sam vrh.

Tvoj post NIJE šaljiv nego je prepun sarkazma i podrugljivosti
Ako znas neku caku kako 17" incni tank (43 cm) spakovati u format pedale javi nama nesrecnicima sto smo ih napravili pa da se nebakcemo sa "mrga" kutijama.
Izvini ako sam ga pogrešno protumačio, mada i dalje ne vidim drugi način tumačenja te rečenice.

Na kraju, to toliko često spominjanje skrivanja iza nickname-a na forumima je glupost neviđenih razmera.
Meni lično ništa ne znači da li ćeš ti staviti u nick svoje puno ime i prezime, nadimak ili neku, samo tebi poznatu, šifru.

Ništa lično, samo si bezveze krenuo da se braniš, a ne vidim nikakav napad u onome što sam rekao o veličini tube reverba.

Pozdrav,
Ljubomir, Ljuba, kako god. :ziveli:

Post Reply