Amp modeler, acoustic mod, DI ili nešto četvrto, peto...?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Amp modeler, acoustic mod, DI ili nešto četvrto, peto...?

Post by guv'nor » 08 Feb 2011, 12:58

Jes' malo jeftino i sramotno :mrgreen: , ali stvarno mi se nikako ne nose pedale, napajanje, milj'on kablova i pojačalo na probu vokala i 2 gitare. Akustaru nemam (imam, ali k'o da nemam - toniranje je katastrofa ako su žice starije od par dana) pa bi najlakše rešenje bilo kačiti el gitaru direkt u mixer.

Šta biste mi preporučili, a da to zvuči iole kilturno i da ne bude mnogo komplikovanije od plg n' play (ne mogu da se bakćem sa Zoom 505icama i sl). Naravski, ne tražim nikakav wow zvuk, samo da ne krcka i da ne bude neprijatno. :)
Evo šta sam ja uspeo da nađem na brzaka:
Image
Image
Image
E da, ne bih davao preko 20-ak ajvara. :mrgreen:

P.S. Požurite, pliiiz, proba je za 4 sata. :lol:

Cortex
The Necromancer

Re: Amp modeler, acoustic mod, DI ili nešto četvrto, peto...

Post by Cortex » 08 Feb 2011, 13:02

Torima daj 30 evrica i uzmi ovo

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/125 ... TAR-GDI21/

Slushao sam rivjuove i uopshte ne zvuchi loshe.

nemirkv

Post by nemirkv » 08 Feb 2011, 13:26

Jest, ima mislim i jedna tema na forumu gde su diskutovali o ovom plavom Behringeru, i nahvalise ga koliko se secam...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Feb 2011, 13:39

Glas za GDI21, mada iskreni malkice mi nije jasno sta ti treba.. da bodes el. gitaru u miksetu ili aKausticnu...

ako je el. guit. onda GDI21 ili neka pedala sa simulacijom cabineta (hint: digitech). DI-box ti nece mnooogo pomoci ako ti pritom treba dist zvuk...

A ako pak zelis zvuk akusticne sa el. guit. onda da, definitivno accoustic simulator...

mada, za 4500RSD, RP 50 ili behringer X V-amp rade pos'o ooooouuudlicno za sve namene...

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Feb 2011, 13:58

Cortex wrote:Torima daj 30 evrica i uzmi ovo
Torim, 30 evrića - pushin' the limit :mrgreen: , a ima n-(n-1) setinga više nego što mi treba, al' pogledaću. :)
dejankuki wrote:malkice mi nije jasno sta ti treba..
Treba mi nešto što će da stane u fultrolu od električne gitare i da mi omogući da odradim nekoliko do par desetina proba na kojima će se raditi vokali, aranžmani i slaganje gitara. Ne trebaju mi nikakvi efekti (na mikseru ima reverb - sasvim dovoljno), distorzije itd. Slično mogu da odradim samo sa gitarom - bufferom u pedali - miksetom, ako smanjim malo vol pot na gitari, ali je to ipak malo silovanje miksete koja, jelte, nije moja. :)

Nego, gde ovo ima da se nađe, Mitros, Artist i...?

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Feb 2011, 14:59

U Mitrosu nema, da li je Artsit menjao tel, niko se ne javlja na onaj sa sajta?

P.S. DI box bi u svakom slučaju sredio te impedanse i preopterećenje miksete?

Edit: Ovi Amplugovi svi po 4200, d'ideš u peršun...

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Feb 2011, 15:31

Nema nigde! :( Nego, jel' može u ovo direkt gitara da se šteka (sama ili eventualno sa nekom pedalom ispred) pa u mixer?
Kao ima i simulaciju kabineta...?
http://www.behringer.com/EN/Products/GI100.aspx

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Feb 2011, 15:38

Ma da, to će da padne, pogledao sam uputstvo - može!
Ima neko neki bolji predlog za te pare? Proba je za manje o 2h! :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Feb 2011, 21:04

Hmmm kako je proslo...? Sta si na kraju uzeo..?

E sad, bilo bi lepo da ga ovaj DI-box ima, koliko sam ja tu nesto upucen, ovo je prestalo da se pravi... :O.o:

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Feb 2011, 00:04

Ostao jedan u Artistu, njega sam i zemio. Ono, nemam ja neka iskustva sa DI box-ovima, ali ovo je lepo odradilo posao. Nadam se da će tako da se nastavi. :) Nisam kačio pedale na njega, svirao sam samo direkt u miksetu koja ladno nema opciju fantomskog napajanja, pa sam morao da guram bateriju u DI. Tu mu je za sada jedina mana - ja ovim mojim prstima nisam uspeo da izvučem priključak za bateriju iz kućišta :mrgreen: , a posle nema šanse da se vrati poklopac kada se stavi baterija - toliko je knap da kablić mora da ostane napoljE. Mislim, verovatno sam mogao i njega da naguram, ali je posle ne bih nikada izukao. Ima opciju za simulaciju 4x12 kabineta i kačenje gitarske glave (zarad snimanja u kojmputer), ali ne bih se ja sa tim zafrkavao, pogotovo ne sa ovim mojim stogodišnjim pojačalom. Tu 4x12 sim sam sada isprobao, kod kuće, sa pedalama ispred pa direkt u koNp. Bez nje hoće da proprdi stub ako se napanji izlaz drajva sa pedale, a sa tom 4x12 sim se malo utiša, umusavi i manje/više radi sa pedalama veoma slično Jazz Chorus-u. Onako, tranzistorski, sa gustim srednjim i "neprijanto" čvrstim basom, extra opcija za džemanje uz mp3 koNpozicije. Bez te simulacije radi malo glasnije i dosta sparkly.
Sve u svemu, nisam se nešto izuseravao od sreće, ali je odlično odradilo posao i, kao što već reko', nadam se da će raditi još dugo i da ću mu naći još koju namenu. Tek sam sada video koliko mi je tako nešto falilo one 2 god dok sam svirao akustaru direkt u mikser. :(

Fala Vi momcovi na savetima, jbga nije bilo nigde onoga o čemu smo pričali, bio samo u Artistu onaj Behringer Acoustic Sim, ali sam to nešto iskulirao čim sam i okačio temu, kapiram da je ovo mnogo upotrebljivije. Izvinite ako su rečenice nebulozne, ne vidim gde udaram koliko mi se spava. :ziveli:

P.S. Odo' da se pohvalim! :lol:

Post Reply