BOSS CS-2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

BOSS CS-2

Post by Funkomat » 08 Feb 2008, 15:31

Image

Uspeo sam da se dočepam ovog čuda.
Bio sam oduševljen prvi put kad sam je čuo i oduševim se svaki put kad je čujem.
Koliko god da je sam po sebi lep ton fendera u marshalla kad god nagazim ovu pedalu ton pređe iz prelepog u "***** ti život"...
Daje ogromnu toplinu i dubinu zvuku i sustaina koliko god želim.
Radi savršeno sa Big Muffom (snimiću nešto uskori) i DS-2 ali je uglavnom koristim "na čisto".

Kad sam je dobio zujala je prilično (čak i kad je bila isključena). Mislio sam da je problem što je napajam adapterom pa sam probao baterije ali zujanje nije otišlo... Onda sam je otvorio i skontao je samo neki mali kontakt problem i sad hvala Bogu radi bez trunke šuma.
Nisam mogao da verujem koliko je dobro očuvana iznutra. Uvek se oduševim koliko je BOSS kvalitetna firma kad dođe do izrade kućista (i kvalitetna firma sama po sebi)...

Probao sam da snimim test preko pojačala ali nisam uspeo (problem sa kablom ili nešto) tako da sam direktno gitaru u line in.
Početak je čista gitara a od 0:15 je CS-2.
Posle 0:46 JEDVA dodirujem žice... Da nije pedale ne bi se ništa čulo. Compressor radi svoje :)
Podešavanja su kao na slici...

http://www.box.net/shared/lzfu1l2wwo

malisha
MF veteran

Re: BOSS CS-2

Post by malisha » 08 Feb 2008, 15:40

Fino sljaka! Definitivni valja imati neko znanje iz elektronike kada kupujes pedale - pogotovu polovne. Posto si je platio?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Feb 2008, 15:45

GE-7 + 30e

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Feb 2008, 17:35

Stravično transparentan!

I dubok i svetao kao MXR DynaComp, ali bez svog sopstvenog "crunchy" potpisa. Definitivno barem duplo "dublji" od CS-3... Transparentnija i prijatnija kompresija od CS-2? Možda neke ezoterične butiq egzotike.

Ima jedan deo - 15. sekunda i dalje - kada se baš čuje kako "prošireno" hvata attack, ističući ostale žice nauštrb najglasnijih. Veoma muzikalno.

Zelenim od zavisti. :mrgreen: Ali ti čestitam! Naročito na popravci... a tek na samom kompresoru...

Jesi li mu video cenu na eBayju? 150 dolara, 'ladno. Rekao bih da vredi.

Sava

Post by Sava » 08 Feb 2008, 18:27

Lepo zvuči, ali bih voleo da ga ipak snimiš preko pojačala ako bude moguće.

S obzirom da si završio kupovinu sada mogu da napišem šta se pojavljivalo u oglasima u poslednje vreme:

-17.12.2007. GITARSKI efekat Boss OC2, oktaver, Boss CS2 kompresor i zoom 606 procesor, može i zamena za drugi efekat. Cenio ga je 3.000 dinara
-24.01.2008. PEDALA Boss CS2, za Boss DS1. Cenio ga je 40 evra.
-ako se ne varam na bosanskom forumu je bila ponuda 100 evra.

E sada, da li je ovo sve isti prodavac ili ne zaista ne znam.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Feb 2008, 18:53

Rocket Roll wrote:Zelenim od zavisti. :mrgreen: Ali ti čestitam! Naročito na popravci... a tek na samom kompresoru...

Jesi li mu video cenu na eBayju? 150 dolara, 'ladno. Rekao bih da vredi.
:) Hvala.
Ova moja zamena je definitivno bila vredna pogotovo s obzirom da od GE-7 nisam imao bukvalno nikakve koristi od kad sam prodao cube-a...

Sava wrote:-17.12.2007. GITARSKI efekat Boss OC2, oktaver, Boss CS2 kompresor i zoom 606 procesor, može i zamena za drugi efekat. Cenio ga je 3.000 dinara
-24.01.2008. PEDALA Boss CS2, za Boss DS1. Cenio ga je 40 evra.

Jbg... Sta sad mogu... :D
Sava wrote:Lepo zvuči, ali bih voleo da ga ipak snimiš preko pojačala ako bude moguće.
Moci cu cim nabavim kabal ali i onda preko line in-a jer nemam redovan mikrofon...

Post Reply