Boss ME 25
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Roland Oliver
Boss ME 25
Ljudi zanima me da li ova sprava moze direktno u razglas? Meni treba za zivu svirku , pitao sam u nekoliko prodavnica i niko od prodavaca nije bio siguran da mi kaze da li moze dirktno u razglas!
Molio bih ako neko ima ovu spravu da mi kaze iz prve ruke ,da li moze u razglas direktno i da mi kaze svoje impresije posto sam se nesto nameracio da je kupim!
Molio bih ako neko ima ovu spravu da mi kaze iz prve ruke ,da li moze u razglas direktno i da mi kaze svoje impresije posto sam se nesto nameracio da je kupim!
Re: Boss ME 25
Iz manual-a
Use the ME-25’s stereo PHONES output—if you want to listen through
headphones, a PA system, a hard disk or multi-track recorder’s inputs, or any
other line-level device.
Znaci bodes u Phones izlaz za razglas.
Use the ME-25’s stereo PHONES output—if you want to listen through
headphones, a PA system, a hard disk or multi-track recorder’s inputs, or any
other line-level device.
Znaci bodes u Phones izlaz za razglas.
koliko znam,isti cosm modeling ko i na svim ostalim bossovim procovima-nije neki kvalitet emulacije-nije neki zvuk.
- Roland Oliver
[quote="Mrav"]Iz manual-a
Spoiler:
Ne mora stereo dzek, obican ce da radi normalno, a imas i mogucnost stereo izlaza.
- Roland Oliver
Pretpostavljam da je to proverena informacija! Onda je to super!Driver wrote:Ne mora stereo dzek, obican ce da radi normalno, a imas i mogucnost stereo izlaza.
- Roland Oliver
Voleo bih da cujem jos neka misljenja o ovoj spravi i da peporuci nekog svog favorita od ovih sprava koje mogu kod nas da se nabave!
Napominjem da ja ne koristim puno farbi, prvenstveno mi treba dobar clean i neki drive sa delay-em.
Imam lampasko pojacalo ali ne mogu da ga vucem za svaku priliku pa mi treba sprava koja moze i u pojacalo i direkt u razglas!
Recimo da se uporede jedne s drugima! Ja sam nekako do sad najvise bio zadovoljan sa Line6 POD 2.0, jer ima par simulacija koje su fantasticne! Skoro sam bio nabavio spravu Johnson J Station, koja je preteca POD 2.0, ali mi je nesto riknuo kanal i sad moram nesto da kupim za svirku! Line6 Pod 2.0 trenutno nema da se kupi a ovi novi x3 me ne zanimaju, prvo zato sto su mnogo skuplji a drugo, cuo sam da se kvare!
Ja eto merkam ME 25 i jedan od razloga je sto nije previse glomazan, mada mi drugar koji radi u jednoj od beogradskih muziskih prodavnica preporucuje Vox Tonelab ST, a meni ta sprava nesto ne odaje poverenje, mislim da je proizvodnja Vijetnam ili Indonezija, a kakva su vremena dosla sad smo srecni kad vidimo da je nesto proizvedeno " Hvala Bogu" u Kini!
Napominjem da ja ne koristim puno farbi, prvenstveno mi treba dobar clean i neki drive sa delay-em.
Imam lampasko pojacalo ali ne mogu da ga vucem za svaku priliku pa mi treba sprava koja moze i u pojacalo i direkt u razglas!
Recimo da se uporede jedne s drugima! Ja sam nekako do sad najvise bio zadovoljan sa Line6 POD 2.0, jer ima par simulacija koje su fantasticne! Skoro sam bio nabavio spravu Johnson J Station, koja je preteca POD 2.0, ali mi je nesto riknuo kanal i sad moram nesto da kupim za svirku! Line6 Pod 2.0 trenutno nema da se kupi a ovi novi x3 me ne zanimaju, prvo zato sto su mnogo skuplji a drugo, cuo sam da se kvare!
Ja eto merkam ME 25 i jedan od razloga je sto nije previse glomazan, mada mi drugar koji radi u jednoj od beogradskih muziskih prodavnica preporucuje Vox Tonelab ST, a meni ta sprava nesto ne odaje poverenje, mislim da je proizvodnja Vijetnam ili Indonezija, a kakva su vremena dosla sad smo srecni kad vidimo da je nesto proizvedeno " Hvala Bogu" u Kini!

vec neko vrijeme reklamiram line 6 pod xt sa svim ekspanzijama koji se vrti po oglasima,desktop verzija jbg,ali stvarno od sveg srca preporucujem spravu jer su te ekspanzije stvarno koljacke i ako nista zbog njih se isplati uzeti spravu.za male pare se moze naci midi foot kontroler,i mislim da imas vrlo respektabilan rig i za uzivo,a da ne spominjem koliko je dobra sprava za kucu i preprodukciju.za 150 e nema sanse da bolje prodjes.
- Roland Oliver
Svirao sam ga i znam mnoge moje drugare poznate muzicare, da ih ne navodim koji su kao ja bili odusevljeni sa pod 2.0 i kad se pojavio xt brze bolje ga kupili i bili neprijatno iznenadjeni kolko nije bio dobar kao 2.0.umart wrote:vec neko vrijeme reklamiram line 6 pod xt sa svim ekspanzijama koji se vrti po oglasima,desktop verzija jbg,ali stvarno od sveg srca preporucujem spravu jer su te ekspanzije stvarno koljacke i ako nista zbog njih se isplati uzeti spravu.za male pare se moze naci midi foot kontroler,i mislim da imas vrlo respektabilan rig i za uzivo,a da ne spominjem koliko je dobra sprava za kucu i preprodukciju.za 150 e nema sanse da bolje prodjes.
Drugo, od sad pa nadalje i ubuduce ne kupujem polovne procesore. Kupio sam polovan Johnson J Station i on mi se posle 10 dana pokvario, a dao sam ne bas male pare! Od sad u radnju pa koliko para toliko muzike

- Roland Oliver
Umart, nemoj me pogresno razumeti, ali sam se stvarno dobro opekao, tako da stvarno ne zelim da rizikujem sa polovnim spravama a lepse je kad doneses neku spravu kuci pa je ti prvi izvadis iz celofana!
Nije problem u novcu nego jednostavno ne zelim davati neke velike pare za procesor posto ja volim da sviram na lampaskom pojacalu i klasicnim pedalama, a procesor mi je nuzno zlo za tezgu!
Hvala ti sto ucestvujes u diskusiji mnogo mi znaci tvoje misljenje!!!
Nije problem u novcu nego jednostavno ne zelim davati neke velike pare za procesor posto ja volim da sviram na lampaskom pojacalu i klasicnim pedalama, a procesor mi je nuzno zlo za tezgu!
Hvala ti sto ucestvujes u diskusiji mnogo mi znaci tvoje misljenje!!!

podna verzija xt-a i to prva generacija je bila problematicna,desktop verzija je sasvim ok.
- Roland Oliver
Moguce je ali znam da su bili nezadovoljni! Jedan drugar je imao taj podni znam da me je zvao da mu ga provalim posto nije znao kako se namesta i secam, se da je imao puno opcija, ali on ga je ubrzo prodao i kupio Boss gt8!umart wrote:podna verzija xt-a i to prva generacija je bila problematicna,desktop verzija je sasvim ok.
- Roland Oliver
Ma... ustvari sve to dobro radi sve se na kraju zavrsi da je ton u ruci i u glavi. NPr uzmes nekoliko sprava i podesavas neki svoj ton pa se na kraju svede da zvuce slicno !
Olivere, verujem da ti je jasno da to što se tvojim prijateljima nije svidela sprava, ne mora da znači da se i tebi ne bi svidela. Možda oni jednostavno nisu mogli da nameste ono što su hteli, pa otuda averzija i nezadovoljstvo.
Koliko vidim, ti imaš iskustva sa raznim procesorima. Lično, koji god Boss da sam probao (Poslednji koji sam pobao je bio ME-50 ako se ne varam), radio je ok, odn. mogao je dobar/solidan zvuk da se izvuče, ali u kombinaciji sa pojačalom. Kada sam uključio slušalice na ME-50, zvuk je bio odvratan blago rečeno, bar za moj ukus. Nikada u životu ne bih pristao da sa takvim zvukom idem direktno u razglas, naravno ako imam izbora.
Međutim, sa Line6 spravama (XT Live, X3 Live) dosta mojih drugara ima solidno iskustvo u vidu nemilosrdnog korišćenja na jako čestim tezgama, i nikoga do sada nisam čuo da se žali na kvalitet zvuka. Naravno, u toj kombinaciji procesor-->razglas.
Ja već neko vreme imam Pocket POD (za koji kažu na sajtu da ima isti softver odn. simulacije kao i tvoj bivši POD 2.0), i prezadovoljan sam. Za svega par sati čačkanja, namestio sam sve boje koje mi trebaju, i koje koristim od kako posedujem spravu. Druge osim tih od starta nisam ni nameštao niti mi trebaju.
Da skratim priču - za ono što kažeš da tebi treba, procesor sa dobrom simulacijama koja pokriva klin i drajv zvukove, mislim da je Line6 koji ti je Umart predložio pun pogodak. Taj POD + midi kontroler za uživo sviranje, i ne treba ti ništa više, uz zaista malo čačkanja (uostalom, znaš i sam) si spreman za svirku.
Nije mi namera da ga reklamiram ovde, samo predlažem da ozbiljno razmisliš o takvom rešenju.
Srećno
EDIT:
Eh da, umalo da zaboravim...

Koliko vidim, ti imaš iskustva sa raznim procesorima. Lično, koji god Boss da sam probao (Poslednji koji sam pobao je bio ME-50 ako se ne varam), radio je ok, odn. mogao je dobar/solidan zvuk da se izvuče, ali u kombinaciji sa pojačalom. Kada sam uključio slušalice na ME-50, zvuk je bio odvratan blago rečeno, bar za moj ukus. Nikada u životu ne bih pristao da sa takvim zvukom idem direktno u razglas, naravno ako imam izbora.
Međutim, sa Line6 spravama (XT Live, X3 Live) dosta mojih drugara ima solidno iskustvo u vidu nemilosrdnog korišćenja na jako čestim tezgama, i nikoga do sada nisam čuo da se žali na kvalitet zvuka. Naravno, u toj kombinaciji procesor-->razglas.
Ja već neko vreme imam Pocket POD (za koji kažu na sajtu da ima isti softver odn. simulacije kao i tvoj bivši POD 2.0), i prezadovoljan sam. Za svega par sati čačkanja, namestio sam sve boje koje mi trebaju, i koje koristim od kako posedujem spravu. Druge osim tih od starta nisam ni nameštao niti mi trebaju.
Da skratim priču - za ono što kažeš da tebi treba, procesor sa dobrom simulacijama koja pokriva klin i drajv zvukove, mislim da je Line6 koji ti je Umart predložio pun pogodak. Taj POD + midi kontroler za uživo sviranje, i ne treba ti ništa više, uz zaista malo čačkanja (uostalom, znaš i sam) si spreman za svirku.
Nije mi namera da ga reklamiram ovde, samo predlažem da ozbiljno razmisliš o takvom rešenju.
Srećno

EDIT:
Eh da, umalo da zaboravim...
VelikoRoland Oliver wrote:...sve se na kraju zavrsi da je ton u ruci i u glavi.

Ne bih ja odbacio vox tonelab, imao sam slican procesor (korg AX3000g), a tonelab je prakticno ista stvar sa dodatnom lampom. Imao sam ga oko godinu dana i nikakvih problema sa njime nisam imao. Ono sto mu je po meni prednost je stvarno jednostavno podesavanje, i naravno chicken nobs 
Jednom prilikom sam ga probao preko marshall pojacala i zvucao je jako opasno. Ako nije problem idi probaj pa vidi kako ti se dopada, pouzdanost mislim da nije problem, lepo ih prave. (uostalom i taj boss mora u kini da se proizvodi kao i sve ostalo).

Jednom prilikom sam ga probao preko marshall pojacala i zvucao je jako opasno. Ako nije problem idi probaj pa vidi kako ti se dopada, pouzdanost mislim da nije problem, lepo ih prave. (uostalom i taj boss mora u kini da se proizvodi kao i sve ostalo).