Boss ME 25

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Boss ME 25

Post by dejankuki » 20 Mar 2011, 22:58

Jel mogu ja da ti kazem?...

Boss ME 25 je vrrrlo zanimljiv, ali pre nego ga kupis, molim te probaj ga... ne vidim nikakav nacin a ima te DI- balansirane izlaze... neki su na GT-ima pravili dobre farbe i ubadali se u mixetu.. ali.. za ME25 ne znam..

NO, ako hoces direktno u razglas.. probaj digitech RP-355.. RP-255 ili RP-155.. ili naravno RP-500
Zoom G.2u1 ili 7.1U
Behringer, ..... da, da, behringer V-amp 3... mnogi kazu da je za mixetu odlican... narocito njegova cena...
GDI21.. i sl... mada, simulacija je simulacija.. pojacalo je pojacalo, po meni najbolja solucija RP-355..

E da, digitech X-serija pedala ma izlaz specijalno prilagodjen da se bode u miksetu.. npr, uzmes reverb i stavis ga na kraju lanca sa izlazom za kixer i pitas si cosku.... ili neku distorziju (bilo X seriju bilo analog seriju) na pocetku lanca.. i opet si pitas cosku.. ;)

tolko..

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 21 Mar 2011, 03:47

http://www.youtube.com/watch?v=r0AewtKV ... 5E361F319F

pogledajte ovo pa prosudite sami u vezi xt! Imao sam RP 500 prodao ga jer mi je bio glomazan imao sam 155 (simpaticna sprava),njega sam prodao ne znam zasto...

Averziju prema tonelab st imam bas zato sto je to Korg jer sam ranije imao AX1500G i to se nije culo u svirci tada sam imao Fender american standard stratocaster sa Gold Lace Sensor i tog Korga sam brze bolje prodao!

Verovatno svi imate iskustva u zivim nastupima kao i ja i ono sto mogu da kazem da mi je line6 POD 2.0 najbolje izlazio u svirci i to sa onim istim stratocasterom!

Ja se sad ne brinem jer imam odlicnu gitaru (Blackie-Custom shop) i nju mogu buvalno da ubodem direktno u mixer zbog toga sto ima booster i da sa tim odradim svirku za nuzdu tako sta god da uzmem meni ce vrsiti posao. Ne bih ni razmisljao o nekom procesoru da mi nije riknuo Jonson J station made in usa (to je sviralo najbolje na svetu) a ne moze da se popravi!

Ko ne zna koja je to sprava neka pogleda malo po net-u

Ja bih da vam se svima zahvalim na dobronamernim savetim koji ce sigurno imati uticaj na odabir procesora! Javicu se kad budem nesto kupio da vam kaze utiske! :cao:

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 21 Mar 2011, 04:06

Zanima me da li taj tvoj pocket pod moze u razglas i na koji izlaz?

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 21 Mar 2011, 09:48

Kazes da si probao ME 50, koliko mi se cini on nema simulacije pojacala kao ME 25! Provericemo!!! 8)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Mar 2011, 12:15

Roland Oliver wrote:Zanima me da li taj tvoj pocket pod moze u razglas i na koji izlaz?
Može, ima 3.5mm izlaz za slušalice, i ima AMP out, normalni 6.3mm jack, koji možeš da biraš kako je podešen u zavisnosti sa čim povezuješ taj izlaz. Ima sledeće varijante koliko se sećam, i stvarno svaka zvuči drugačije, za drugačiju namenu:
- instrument input/open cabinet
- instrument input/closed cabinet
- power amp input/closed cabinet
- power amp input/open cabinet
- direct out - koji služi za štekanje direkt u mixer.

Ono što je nedostatak Pocket POD-a je što nema opciju menjanja zvukova foot kontrolerom, moraš na njemu da klikćeš i menjaš boje.
Roland Oliver wrote:Kazes da si probao ME 50, koliko mi se cini on nema simulacije pojacala kao ME 25! Provericemo!!! 8)
Moja greška, nisam znao da ME-25 ima simulacije...

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 21 Mar 2011, 13:14

Bojim se da nisam bas najbolje razumeo. Evo ja sam razumeo da izlaz za slusalice mozes da koristis za razglas a ovaj amp out ne. Ispravi me ako gresim!

Evo da drugacije formulisem pitanje: da li moze amp out da se podesi da ide direktno u razglas!?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Mar 2011, 14:02

Roland Oliver wrote: Evo da drugacije formulisem pitanje: da li moze amp out da se podesi da ide direktno u razglas!?
Da, upravo to sam označio žutom bojom u prethodnom postu. :ziveli:

To se podešava kad upališ procesor, pa pri pokretanju uređaja on ponudi opcije koje sam naveo gore i samo odabereš kako hoćeš da ti radi amp out (za to je potrebno pri paljenju procesora držati određenu kombinaciju tastera na njemu, jednostavno je), i on zapamti to podešavanje, ne mora se to raditi pri svakom uključivanju, već pamti poslednje podešavanje...
Baba Slim wrote:...AMP out, normalni 6.3mm jack, ...
- direct out - koji služi za štekanje direkt u mixer.

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 21 Mar 2011, 17:31

Mislim da sam skapirao :ma bravo:

Mozda se odlucim i za njega, ako ne nadjem POD 2.0 ili ako mi se me25 ne svidi! :?

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 24 Mar 2011, 18:52

Gospodo, draga, ME 25 je konacno stigao u moj skromni dom :ma bravo:

Evo upravo sam ga isprobao na raglasu (hvala Bogu pa i to posedujem) i mogu vam reci da sam veooma zadovoljan kako to svira!
Upravo onako kako sam i ocekivao ! Nisam uspeo sve opcije da mu provalim a igracu se neko naredno vreme, ali na prvu loptu sam bas zadovoljan uz mog Kleptona stvarno imam odlicnu produkciju, a taj ton ustvari meni i treba za tezge! Ne treba samo prenadrkavati efekte narocito drive, jer onda to zvuci nekako sterilno na svim spravama!
Mogu reci da mi se cak vise svidja od Digitech-a, ali to je sad vec stvar ukusa! Da se razumemo svaka firma ima svog favorita kad su u pitanju efekti tako da i ovaj me25 ima nesto sto mu radi dobro a nesto bas radi super. Ovaj Boss me25 bas ima dobru simulaciju Marshall-a, ali napominjem, probao sam spravu na blic tako da cu tek da je provaljujem!
Eto ako neko ubuduce bude imao neko pitanje u vezi proc nek mi se javi pokusacu d mu pomognem! :ziveli: :cao:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Mar 2011, 12:22

E neka je sa srećom, dobro da te služi. :ziveli:

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 25 Mar 2011, 16:59

Baba Slim wrote:E neka je sa srećom, dobro da te služi. :ziveli:
hVALA!!!

Danas sam celo pre podne proveo cackajuci spravu i namestio sam je sebi za svirku! Nisam joj nasao manu, stvarno zvuci profi i svira onako kako procesor i treba da svira! Na nekim forumima sam pronasao oprecne komentare jedni su odusevljeni kako sprava svira (medju njima sam i ja :D ), drugi nalaze mane na koje ja nisam naisao (valjda ocekuju da im to svira kao lampasko pojacalo)! Recimo ME-70 ima sve na dlanu i mozes odmah da namestas sve je pregledno dok na me25 moras da mu ulazis u edit i da koristis kombinacije tastera da bi omgucio pojidne stvari, ali sve je u brosuri objasnjeno tako da je prosto!
Dobra mu je opcija sa tasterom SOLO, jer kad stisnes on jos nadruka ton tako da to "bije"samo tako :D :D :D
Mogao sam da izmem i me-70 ali gabarit je provladao da uzmem 25-icu!

Ljudi mnogo sam opreme promenio i imam dugogodisnje iskustvo u svirci tako da pri namestanju vec otprilike znam sta ce se i kako cuti u svirci.

Svi koji imaju nameru da kupuju neki procesor u ovom cenovnom rangu, imaju moju toplu preporuku za BOSS ME25 :ziveli: :ziveli: :ziveli:

MilanChe56

Post by MilanChe56 » 20 May 2011, 22:36

Rolande, zaista cenis da je ovo ok procesor koji bi mogao da se pokaze dobro u svim prilikama? ja moram da banem do neke prodavnice ovih dana da ga isprobam licno... a posto sam relativno pocetnik (sviram nesto preko 2 godine) ovo bi mi bio prvi takav komad opreme... do sad je bio drajv na pojacalu i udri :lol:
meni licno treba za svirke sa drugarom, tako da bih ga gurao direkt u miksetu... vise se lozim na pedale ali ne mogu sebi trenutno da priustim kvalitetan lanac... mada ako se me-25 pokaze ok... ko zna
cena me je malo odbijala na pocetku, ali onda sam nabasao na http://www.musicmax.si/proizvodi/kitars ... fekt/9657/
srecom pa imam drugaricu koja pali za slo polovinom juna pa cu da je iscimam da mi pazari, ako je cena zaista istinita :)
e sad, ako ne pazarim ovo, koji mi procesor preporucujete u tom cenovnom rangu? po prici cujem da su Digitech ok, za Zoom nisam cuo nista, ali naravno nisam nista jos ni probao... tako da bi mi svaka sugestija bila i vise nego korisna

Post Reply