Vox vs Fender vs Marshall

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Vox vs Fender vs Marshall

Post by Dersu Uzala » 12 May 2011, 14:29

K.

Mislim, cak i ako nije na stand-by, ako ne sviras ne trosi se znacajno lampa. Stand-by switch sluzi ne samo da zastiti lampe vec i sve ostale komponente u pre i power amp sekciji. U protivnom, iako nema korisnog signala, sve komponente trpe radne napone i struje u 'stanju mirovanja'. Imam neki Boogie uglavnom za po kuci, otkako sam ga pazario pre 4-5 godina nisam promenio nijednu lampu, radi ko mleko.

A ovo da se nema orasa, kapiram. Kriza i na zapadu. :bambi:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 12 May 2011, 15:04

Pazi, sve to znam, nego vidi... Mogu malo ujutru da sviram dok ne počnu druge obaveze, koje ne mogu jednostavno da pomerim, moram da ih obavim baš tad. Pa onda ulovim obično oko 13 h neko vreme za sviranje, pa onda opet posao, klinci, ovo ono... Pa onda opet negde oko 18 h... Pa još malo hitnih intervencija oko šljake, korespondencija i tako to... I konačno uveče mogu malo duže da sviram, ali uglavnom ne preko pojačala. Nakupi se tu u toku dana sviranja svakojakog, ali ne mogu samo da upalim pojačalo, odradim masivnu turu, ugasim pojačalo... nego pali gasi svaki čas, ovo ono... Takođe ne mogu da šteknem negde pojačalo da ga klinci ne čvakaju, a ne možeš zamisliti kako su potenciometri i dugmići njima privlačni - nije mi se ni jednom desilo da sam ostavio pojačalo podešeno po volji, i da sam se vratio i zatekao ga isto namontirano, obavezno se neko u međuvremenu igrao. Misliš da njih zanima razlika između stand-by i power on/off? Daj da škljoca, ostalo nije važno :D E sve to kad saberem... ne može se za sobno vežbanje kod mene u kući držati lampaš.

A da vidiš kad su provalili da kada ništa nije uštekano u pojačalo, a odvrnu gain, volume i reverb do kraja, pa dobiju neki šum... pa onda još preko toga krenu da se zezaju sa tremolom, pa šum pulsira kao da gledaš matore SF filmove... Ne mogu da dođem na red, kao i da nemam pojačalo :) Tako ti je to sa sitnom đecom :)

Elem, nazad na temu - Mediuss, pazariš ili Vox ili Roland, to ti je dobar posao.

ness

Post by ness » 12 May 2011, 15:33

@Mediuss,a zasto lepo ne bi probao sva tri pojacala(imas ih u svakoj vecoj radnji muzicke opreme)i onda lepo sam uzmes ono koje ti se najvise svidja ?! :idea:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 May 2011, 16:29

Kristijan wrote:...
A da vidiš kad su provalili da kada ništa nije uštekano u pojačalo, a odvrnu gain, volume i reverb do kraja, pa dobiju neki šum... pa onda još preko toga krenu da se zezaju sa tremolom, pa šum pulsira kao da gledaš matore SF filmove... Ne mogu da dođem na red, kao i da nemam pojačalo :) Tako ti je to sa sitnom đecom :)
A ja reko tvoja su ono 11-12 godina pa nanize sve jedno drugom do usiju, pa onda delegiras poso najstarijem/najstarijoj.

Anyway, kapiram te. A imam i ja jednog klipana od 40 i kusur godina koji svaki cas pali gasi lampasa kad svrati, a svraca svaki dan maltene. Ne ferma on te zapadne natpise iznad dugmica. Ako nesto rikne, znaci da je u startu bilo sranje anyway, to mu je parola. :mrgreen:

Post Reply