Poruka za Rock`n`Roller-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Poruka za Rock`n`Roller-a
pozdrav drugar! rece mi jedan ortak sto radi IBZ TUBESCREAMER-e da ti imas PEAVEY BANDIT TRANSTUBE i pomenutu pedalu kao i ja,medjutim neznam kako da dobijem lead na prljavom kanalu sa tube screamerom,kako otprilike ti namestas? nisam nesto dugo experimentisao ali mi zvuci nekako previse BUZZ-i narocito na NECK magnetu i ``drobi`` previse,tj slabo se razume u svirci....? Gitara mi je STRATOCASTER standard,Pozdrav!
Re: Poruka za Rock`n`Roller-a
Buzz i drobljenje je zato sto imas stratocaster-a, tj. on ima single coli magnete, probaj da stavis neki kvalitetniji humbucker, i videces razliku ODMAH. Single coil magneti nisu za hi gain.zokigajson wrote:pozdrav drugar! rece mi jedan ortak sto radi IBZ TUBESCREAMER-e da ti imas PEAVEY BANDIT TRANSTUBE i pomenutu pedalu kao i ja,medjutim neznam kako da dobijem lead na prljavom kanalu sa tube screamerom,kako otprilike ti namestas? nisam nesto dugo experimentisao ali mi zvuci nekako previse BUZZ-i narocito na NECK magnetu i ``drobi`` previse,tj slabo se razume u svirci....? Gitara mi je STRATOCASTER standard,Pozdrav!
-
kapiram ja to,ali nije to samo razlog,samo na NECK-u se do desava na HUMU bi bilo jos vise,kako ti podesavas skrimera i koji drajv koristis na peavey? hvala!mensur87 wrote:Buzz i drobljenje je zato sto imas stratocaster-a, tj. on ima single coli magnete, probaj da stavis neki kvalitetniji humbucker, i videces razliku ODMAH. Single coil magneti nisu za hi gain.zokigajson wrote:pozdrav drugar! rece mi jedan ortak sto radi IBZ TUBESCREAMER-e da ti imas PEAVEY BANDIT TRANSTUBE i pomenutu pedalu kao i ja,medjutim neznam kako da dobijem lead na prljavom kanalu sa tube screamerom,kako otprilike ti namestas? nisam nesto dugo experimentisao ali mi zvuci nekako previse BUZZ-i narocito na NECK magnetu i ``drobi`` previse,tj slabo se razume u svirci....? Gitara mi je STRATOCASTER standard,Pozdrav!
Javicu rockeru sutra da obidje temu, u svakom slucaju probaj da smanjis gain na skrimeru (rece vec neko na prethodnoj temi) i da pojacas volume i mozda da smanjis malo treble i mid na pojacalu (vrti sve do mile volje slobodno, nemas sta da izgubis
). 

-
ok drugar! zavrsio sam malo pre sa cackanjem,ne mogu mnogo glasno da probam,al` sam ipak nesto solidno napravio,ovaj BANDIT je zver u svojoj klasi,zvuci skoro kao lampas...,pozdrav!Rax13 wrote:Javicu rockeru sutra da obidje temu, u svakom slucaju probaj da smanjis gain na skrimeru (rece vec neko na prethodnoj temi) i da pojacas volume i mozda da smanjis malo treble i mid na pojacalu (vrti sve do mile volje slobodno, nemas sta da izgubis).
Kewl, jep, fino pojacalce skroz.