Vlasnik sam Marshall 5503 Bass Combo pojacala (30w, 1x12"), i deshava mi se neshto dosta cudno;
naime, kada sviram na njemu, sve je ok, dokle god ga ne opterecujem sa puno bass frekvencija i notama iz tog pojasa.
Ukoliko navrnem BASS potenciometar preko 2, prvo osetim da mu to jako ne odgovara, pocne i da pucketa (kao gramofon) a ako ga stvarno opteretim odjednom pocne da trubi, ito bash jako, i ne reaguje na potenciometre (cak i dok je volume skroz levo tj. utishan on trubi).
Sve se to desilo kada sam na jednoj svirci ga koristio, preko mikrofona sam ga slao na razglas, navrnuo sam volume preko 5 i napola svirke je poceo da trubi.
Zanima me shta to mozhe biti? Drug mi je rekao da su se verovatno odlemile zice na inputu; ali neshto bash i nisam suguran u to...
Unapred hvala!
Problem sa Marshall 5503 Bass Combo
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Problem sa Marshall 5503 Bass Combo
Sve govori da pojacalo pri odredjenim uslovima proosciluje.Ako je novijeg datuma, greska je ili sistemska (laznjak Marshall) ili je neki od elemenata promenio karakteristike, ako je starije, a pogotovo kupljeno polovno, ko zna kako ga je neko ranije "popravljao". Sve se svodi na neophodnost nabavke originalne sheme i angazovanost strucnog servisera. Puno srece.
Ja imam vec par godina marshall 5503, i mogu ti reci da meni radi vrlo dobro. Nikada mi se nije desila slicna stvar. Drzim bas pot do kraja, uvek!!! Moje je napravljeno u Engleskoj, pogledaj iza sta tebi pise, serijski br i slicno, pa proveri na netu. Mozda je kopija. Ako te zanima, ja moje prodajem.
Jim Marshall Production Ltd, Blechley, England
Poprilicno bih rekao da nije kopija.
Moj se od tvog razlikuje samo u celestion zvucniku (moj amp ga nema) i tvoj je crn a moj je ono standard 'zlatan'.
Poprilicno bih rekao da nije kopija.
Moj se od tvog razlikuje samo u celestion zvucniku (moj amp ga nema) i tvoj je crn a moj je ono standard 'zlatan'.