Koje pojacalo sa procesorom?pitanje je sad..

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
prowler333

Koje pojacalo sa procesorom?pitanje je sad..

Post by prowler333 » 23 Jul 2011, 16:34

Nesto mi nije bas jasno,tj.ne razumem se,pa bi bilo dobro da me neko posavetuje sta da radim..
Od opreme imam Jackson DK2m,line pod HD400 procesor,Cajavec 100w pojacalo :) i laney20-malo sobno drndalo...
Planiram da u narednih mesec dana krenem u nabavku nekog pojacala,budzet bi isao do 600e...Sviram pretezno metal,progresiv,trash i tako to...
Hteo bih da uzmem nekog lampasa do,tipa randal RH50 T,ili Peavey bandtita(vi mi preporucite nesto sto bi mogla biti adekvatna zamena,pa da isprobam)...
E,sad me interesuje nesto..Posto sam ovde na forumu cuo da se lampasi ne slazu sa procesorom dobro,da im kvari zvuk(procesor) i to...Posto nisam imao nikad lampasa,sad sam u nedoumici da li uopste i da kupujem istog...a sviracu sa procesorom naravno,tj.koristicu neke efekte i sl..
Da zakljucim ovo pitanjem...Da li kupovati lampasa?Glavu ili kombo?I preporucite nesto,pomoglo bi mi dosta..Pozdrav ljudi :cao:

nikolic025

Re: Koje pojacalo sa procesorom?pitanje je sad..

Post by nikolic025 » 24 Jul 2011, 02:11

To ces vec sam zakljuciti da li im kvari zvuk ili ne,ja bih ti preporucio Marshalla imas ih s vremena na vreme u oglasima i skoro je bio jedan odlican JVM410 za 600e cini mi se,do duse samo glava,ali je cena odlicna...Imas i combo u tom nekom rangu,pa odes,probas i vidis sta ces...

A te jeftine lampase ja ne bih uzimao...a ti razmisli...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 24 Jul 2011, 03:52

bandit generalno ne prima bas najbolje fx pedale,a i procesore.....

prowler333

Post by prowler333 » 26 Jul 2011, 02:40

Pa mislis onda da ce sa tranzistorcem bolje funkcionisati?Ili da stekam kintu pa da uzmem nekog lampasa?

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 26 Jul 2011, 13:04

Kad imas dobrog lampasa onda ti procesor tog tipa i ne treba, mada Line 6 ima mogucnost sviranja ili u razglas ili u pojacalo, pa pretp[ostavljam da ta opcija postoji i na tvom procesoru! Ja sam jedno vreme koristio Line6 POD 2.0 i Fender Hot Rod Deluxe pojacalo i to se jako lepo kresalo! Sve je relativna stvar i svako ima svoj setup tako da to samo od tebe zavisi! Peavey clasic 30 nije za muziku koju ti sviras zato sto zvuci starinski ( kao stari Vox-ovi). Bolje uzmi Randall pa ce ti se to lepo kresati sa ostalom opremom. Ni mMarshall nije resenje za muziku koju ti sviras jer on je za rock, a tebi treba moderniji sound (bar sam ja tako razumeo iz tvoje price. Sustina je ustvari da kad koristis procesor moras imati pojacalo koje nema karakter kao Fender, Marshal ili Vox , nego neko neutralno, jer ova pojacala koja sam ti naveo imaju toliko karakteristican preamp , da ne trpe nikakve druge preampove!
Nadam se da ce ti moja prica pomoci da se odlucis za nesto adekvatno tvojoj opremi i stilu svirk :metal: e! Pozdrav!!!

Born_Dead

Post by Born_Dead » 27 Jul 2011, 01:51

da sam na tvom mestu prodao bih caju i lenija i uzeo bih 100ak evrica,i prodao bih hd400 i za njega bi uzeo kazi ga 350 i uzeo bih recimo randall rh50 sa 4x12 kabom to bi te kostalo oko 850rkema.i ostaju ti 200 za pedalice.

http://www.youtube.com/watch?v=2cGoSJ9Hhl4

ali da su stvarno moje pare,ja bih kupio ovo

http://www.youtube.com/watch?v=uBFqo_kYcQo
i mislim da su pedale za metal,trashericu suvisne.....

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Jul 2011, 08:55

il' se bodi u tog cajevca, ako ima poweramp ulaz, onda direktno u njega, ako nema, onda normalno, to pojacalo je tranzistorac, i pretpostavljam da nema svoj karakteristican ton tj da je prilicno neutralno, a dovoljno je glasno. il' to il' ovo sto kaze born_dead....

A ima jos jedna opcija, kupi samo poweramp i kabinet. Snagasa ima na nasim oglasima vec od 250e koliko vidim, ali se ne razumem u njih, pa ne bih nista predlagao...

Ako ne nameravas da koristis dist sa pojacala, bzvz je uzimati neko koje ima dobar i karakterisitcan drive, i davati tolike pare na njega, a ako ipak nameravas to da radis, onda je glupo zadrzavati line6 s obzirom da je njemu najveci adut kvalitet simulacija pojacala, u tom slucaju, za efekte mozes da koristis i neki jeftiniji i stariji rack efekt procesor.

prowler333

Post by prowler333 » 28 Jul 2011, 23:37

Mislim da cu posle duzeg razmisljanja sta i kako,ipak stekati kintu za randala i cab,a do tad,kao sto je i predlozio mislim-stvarno,da se bodem u cajevca pa kako bude :)...Bugeru ne bih uzimao,vidim ne hvale je svi bas najbolje,pa i ne bih rizikovao..A ipak cu zadrzati hd400,jer moze da izvuce svasta,samo treba malo duze eksperimentisati da bi se dobio pravi ton..
Hvala vam ljudi na savetima,dosta ste mi pomogli...Sad jedino preostaje najtezi deo,stekati kintu:)...

Cope

Post by Cope » 29 Jul 2011, 00:44

Čajavec je bolji od kineskih pojačala novije proizvodnje. Zameni mu elektrolite, malo ga picni i imaš ok pojačalo.
Ako već hoćeš da se potrošiš, Bandit je široko upotrebljivo i verzabilno pojačalo, a i dosta se koristi u studijima širom sveta, tako da verujem da će ti se dopasti. Probaj...

Procesore nikome ne savetujem jer su nužno zlo.

Dimo

Post by Dimo » 29 Jul 2011, 13:05

Ja imam Randall rg100 g3plus...Pojacalo je odlicno,neverovatan gain...Odlicno pojacalo...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 29 Jul 2011, 17:28

taj randall bese ima i neke built-in efekte tako???

Pentatonic

Post by Pentatonic » 29 Jul 2011, 22:42

Dimo wrote:Ja imam Randall rg100 g3plus...Pojacalo je odlicno,neverovatan gain...Odlicno pojacalo...
Jes' vala dobar taj Randall, stvarno kida... :ziveli:

Dimo

Post by Dimo » 29 Jul 2011, 23:48

Jako je dobro...Distorziju odlicnu ima... :)

Post Reply