Pomoc oko kupovine pojačala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
parker

Re: Pomoc oko kupovine pojačala

Post by parker » 11 Sep 2011, 21:20

Piviša je dobra kompanija, ful lampa je uvek ono pravo, ako ti 5w završava posao verujem da ne možeš da pogrešiš
edit: tek sad videh da si pitao za pivija a stavio link na voxa ?!?

markolakicevic

Post by markolakicevic » 11 Sep 2011, 22:13

ej a sta mislis o voxu

markolakicevic

Post by markolakicevic » 12 Sep 2011, 14:56

Narucio sam VOX VT15.
Posebno zelim da se zahvalim parkeru.
Javljam vam utiske o pojacalu POZDRAV

parker

Post by parker » 12 Sep 2011, 15:45

:ziveli:

markolakicevic

Post by markolakicevic » 14 Sep 2011, 20:51

Nabavio sam pojacalo
Opsta ocena je 9.7/10.
Prosek mu oduzima malo sustanje koje ima na heavy distorziji, ali cak se i to moze resiti jer ima nosie reducation.
INace ovo je nesto najbolje sto sam do sada video, hiljade i hiljdae efekata a zvuk je prosto perfektan. Skoro kao pravi lampas.
Zaista neverovatan malisa]
PREPORUCUJEM GA SVIMA!

parker

Post by parker » 14 Sep 2011, 22:25

Sad predstoji ono glavno, da vežbaš dok se ne raspadneš... :metal:

bancika

Post by bancika » 15 Sep 2011, 12:32

markolakicevic wrote:Nabavio sam pojacalo
Opsta ocena je 9.7/10.
Prosek mu oduzima malo sustanje koje ima na heavy distorziji, ali cak se i to moze resiti jer ima nosie reducation.
INace ovo je nesto najbolje sto sam do sada video, hiljade i hiljdae efekata a zvuk je prosto perfektan. Skoro kao pravi lampas.
Zaista neverovatan malisa]
PREPORUCUJEM GA SVIMA!
retko kom delu opreme bih mogao da dam toliko visoku ocenu right off the bat...obicno mi treba neko vreme da nadjem sweet spot i zavolim nesto.
super sto ti se svidja :ziveli:

markolakicevic

Post by markolakicevic » 16 Oct 2011, 14:01

Pozdrav!
Da ne otvaram novu temu, pisaću ovde.

Za ovo pojačalo, opet kažem mala stvar koja rastura.
Rešio sam neke sitnice koje su se ticale samog zvuka, ali mi je ostao jedan poveći problem.
Kontaktirao sam ove sa vox-ovog sajta, ali nisu mi bash sigurni po tom pitanju.
Polovina amp simulacija koje ima pojačalo su sa distorzijom. Ima ukupno 11 high gain simulacija. Problem je taj što 9 od 11 simulacija zvuče mračno. Ima jednostavno previše niskih frekvencija, ja koliko mogu se trudim da smanjm i bass i mid, ali ne dolazi do neke velike razlike. Zvuk se na tim amp simulacija čuje kao sam pojačalo bacio u neki bunar. Ove 2 od 11 su odlične svetle su, odlična distorzija. Kupio sam modeling bas zato sto mogu da nadjem mnoge zvuke, ali sada mi jedino preostaju 2 simulacija.
Zato molim, ako neko zna kako da se zvuk na pojačalu prosvetli, da se smanje ti niski tonovi, neka javi, biću zahvalan.

ps. Ovi sa foruma su mi najviše predlagali da uzmem eq ( problem se javlja zato sto nemam fx loop, a eq isped pojačala kažu da neće da pasuje lepo) i rekli su mi da očistim headphone i guitar jackove( jel znate koju tečnost da kupim i gde? )

Hvala još jednom na vašoj pomoći.
Pozdrav

verbatim

Post by verbatim » 16 Oct 2011, 23:03

Pazi ja imam AD15vt koje je veoma slično tj stariji bato tvog pojačala :mrgreen: , dakle to što si prepoznao jeste sledeće : na svim tipovima distorzija ima doooosta basa koji pri tom zvuči dosta plastično. Rešenje bi ti bio možda ekvilajzer, ja nisam pokušavao... Ali najjednostavniji način je da bas smanjiš na četvrtinu, midle oko pola ili čak manje, a visoke otpanjiš na npr 3/4. To je karakteristika takvog tipa pojačala, za te pare NE očekuj da SVE radi i da ODLIČNO radi. Doduše zgranuo sam se kad sam probao nedavno dal ibanez ili peavey glavu za 100 vati lupam, koja je takođe imala problem sa dosta ružnim,plastičnim basom. Uglavnom nisi se zajebao, sa malo igranja može odličan SO :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Oct 2011, 10:51

Uzeo si Vox, sasvim je za očekivati da hi-gain simulacije budu ispod očekivanog nivoa, jerbo Vox generalno nije pojačalo od koga se očekuje pristojan mjetal zvuk.

markolakicevic

Post by markolakicevic » 17 Oct 2011, 18:44

hmm zeznuta stvar jebo ga ja sad. Ja sam mislio pre za vypyr ali kazu da je mnogo gori od voxa.
nego cime da ocistim ove jackove

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Oct 2011, 19:55

Cenim da to čišćenje džekova nema nikakve veze sa opisanim problemom. Svakako je tehničkoj podršci lakše da kaže "Ma prljavi ti džekovi!" a posle da kažu da izgleda da nisi potrefio pravo sredstvo za čišćenje, i da pokušaš s nečim drugim, nego da ti priznaju da ne'š ti izvući tu mas' koju si očekivao iz pojačala koje nije za to pravljeno.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Oct 2011, 20:03

nebojsak wrote:Uzeo si Vox, sasvim je za očekivati da hi-gain simulacije budu ispod očekivanog nivoa, jerbo Vox generalno nije pojačalo od koga se očekuje pristojan mjetal zvuk.
Da li zaista znaci koji si brend pojacala uzeo, dok god je ta klasa, cenovni rango™, i stimulacija™ koncept u pitanju ?

verbatim

Post by verbatim » 17 Oct 2011, 20:49

Ne bi ništa bolje prošao ni sa peavey viryp-om jer su na isti fazon, nema tu neke suštinske razlike veruj mi 8)

markolakicevic

Post by markolakicevic » 17 Oct 2011, 21:45

ja se izvinjavam za moje predhodne reakcije. Prvi put sam upoznao prave cari muzike, pa sam se "napalio" do daske.
Sada hoću malo ozbiljnije da razmislim. Shvatio sam da mi je najbolje da imam jaku osnovu ( lampasa) na koji posle mogu dodavati pedal. Jel kada sviram želim da mi to predstavlja melem za uši a ne onu buku. Šta mislite o toj ideji da uzmem ( ako nadjem) full lampasa u cenovnom rangu vox-a koji će odlično obraditi heavy distorzije?

Post Reply