Pomoc! Vox Valvetronix VT20+ syebali mi ga?? :(

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
LesPaul60

Pomoc! Vox Valvetronix VT20+ syebali mi ga?? :(

Post by LesPaul60 » 27 Oct 2011, 19:05

Treba mi vasa pomoc!!
Posto sam relativno nov u svetu elektricne gitare, a pogotovo pojacala (iskreno, o pojacalima jako slabo znam), moram ovde da se obratim za pomoc!
Naime, kupio sam u maju ove godine Vox Valvetronix VT20+, kostalo je oko 19 000 din, ako se ne varam. Medjutim, u zadnje vreme se pocesto gasilo nakon
5min sviranja, tako da sam odlucio da ga odnesem na reklamaciju (servis). Pojacalo je "sredio" njihov serviser (iz shopa iz kojeg sam kupio pojacalo), i sutradan (danas)
sam dosao po njega, odneo ga kuci, upalio....medjutim, vidim da nesto ne valja u zvuku :S Previse je "mutan"....kao da je "otupio" i oslabio nekako.
Serviser mi je rekao da je zamenio lampu, i da se sad ne gasi...OK, ne gasi se, to je istina, ali kladim se da je zvuk syeban, a to mi je ono najbitnije (...logicno).
Moje pitanje je - da li se ja mozda tripujem, mozda je pojacalo zapravo ok (placebo efekat), ili ipak drugacija i losija lampa (sta god da to bilo, iskreno, ne znam) moze da utice na los zvuk pojacala!
Molim vas, pomagajte, dok jos nije kasno da odem opet da se zalim, i da mi vrate pravu lampu....ili sta vec, ne znam ni sam :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Pomoc! Vox Valvetronix VT20+ syebali mi ga?? :(

Post by nemanjavelimirovic » 27 Oct 2011, 20:17

Stavio ti je drugaciju lampu ocigledno... :) Idi i kazi mu da ti nadje istu lampu ko originalnu ili nek ti da celo novo pojacalo, njima 200Evra nishta ne znaci, a tebi sigurno znaci. :) ....

LesPaul60

Post by LesPaul60 » 27 Oct 2011, 21:04

Ono sto ti takodje hoces da kazes je da lampa MOZE da utice na kvalitet zvuka pojacala???
Inace, hvala na odgovoru, icu sutra tamo ... mamicu im kapitalisticku ::ranting::

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Oct 2011, 21:06

Lampa utice i te kako :)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Oct 2011, 23:13

Ah blaženstvo menjanja lampi :roll:

Post Reply