output

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dusan
MF veteran

output

Post by Dusan » 02 Apr 2008, 13:37

Digitech-ove pedale imaju mixer output.Interesuje me dali je neko probao taj izlaz uzivo,i dali moze da zavsi neku skromnu svirkicu bez pojacala.Predpostavljam da je do nesto kao direct box,ali ni sa njima nemam iskustva. Dali uopste te stvari mogu da zanene (ne mislim u potpunosti) pojacalo na svirkama, ili su smo za neko kucno snimalje. Napalio sam se da uzmem Bad Monkey jer sam video da ga na stranim forumima mnogi koriste (a i Roket me podenuo) uz to vrlo je povoljna cena; pa razmisljam dali moze da odradi sa tim mixer out-om neke onako slabije svirke-tezgice(svi znate koliko su teska pojacala,i njihovo ozvucavalje pride-a zaradis taman za fizicki rad). Ako je to samo prica nebi uzeo tu pedalu. Jos nesto,dali taj izlaz radi i kad je pedala u bypass-u?
Image

Rocket Roll

Re: output

Post by Rocket Roll » 02 Apr 2008, 16:35

Dusan wrote:...dali je neko probao taj izlaz uzivo...
Ne znam za kod nas, ali znam da ljudi "preko" jesu - i da, može da završi neku svirku na kojoj ti zvuk i nije baš presudan. Da proširimo objašnjenje - "Mixer Out" (na DigiTech pedalama koje ga imaju) reklamira se kao "cabinet emulation", što se u praksi verovatno svodi na fiksni ekvilajzer na tom dodatnom izlazu - ta "fora" je najstandardnije rešenje, prisutno i na Tech 21 DI box / SansAmp seriji... Ne verujem da DigiTech ide tako daleko da uvodi poseban čip sa impulsima pojačala i A-D konvertere.

U praksi - mnogima je to "spaslo veče", kada im pojačala počnu da se "ponašaju".

Kako zvuči? Možeš da probaš na bilo kojoj mikseti. Što bolja mikseta, lepše će moći da se podesi zvuk.

Možda bi najbolje za gaže bilo kupiti neku od DigiTechovih modulacija koje imaju taj "Mixer Out", pa nju staviti na kraj lanca i iz nje ići u miksetu. Ovako, sa Bad Monkeyjem, imaš samo drajv i odmah iza njega izlaz.

Bodomovac

Re: output

Post by Bodomovac » 02 Apr 2008, 17:33

Nemam mnogo šta da dodam, samo da meni ta emulacija kabineta baš i ne zvuči uverljivo, mada lepo zamuti zvuk.

Post Reply