problem sa delay pedalom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dexa021

Re: problem sa delay pedalom

Post by dexa021 » 04 Apr 2008, 22:10

mr.flash wrote:Frontman, to je dobro pojacalo ;)
Mislio sam na da nemas i neki efekat tipa delay, reverb itd., ali i dalje mi nije jasno kako nemas isti feedback sa dd3...
Pa ni meni nije jasno. A da bude jos veca fora, ista ova zajebancija mi se desava i kada pedalboard prikljucim na Line6. Isto je sve OK dok pojacalo sljaka na cleanu, ali cim mu ukljucim neki od njegovih preseta i na to dodam delay sa pedale, dobijam totalno drugu sliku... :hmm: ... da ne kazem brljotinu !

Aj ako neko od ovih gitarosha sa foruma zna u cemu je fora neka baci neko objasnjenje.

alzo

Post by alzo » 05 Apr 2008, 08:29

Funkomat wrote:Sustejn pedala za gitaru? :eek7:
Koliko ja znam sve sustain pedale su za klavijature sem ako mislis na compression/sustainer.
U svakom slucaju ni jedno ni drugo nema veze sa onim sto tebi treba a treba ti obican footswitch kojim ces da podesavas delay echa odnosno koliki je razmak izmedju odjeka...
Ok.........nisam dobro definisao....koristio sam pedalu koja aktivira sustejn efekat na klavijaturama,
a to bi trebalo da bude footswitch..........prakticno taster.....dok je pritisnut efekat radi..........
mene je interesovalo da li je delay iskljucen sve dok ne stanes na footswitch ili bi
trebalo da se cuje............odprilike sam i dobio to o cemu ti pises.....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Apr 2008, 11:01

alzo wrote:Ok.........nisam dobro definisao....koristio sam pedalu koja aktivira sustejn efekat na klavijaturama,
a to bi trebalo da bude footswitch..........prakticno taster.....dok je pritisnut efekat radi..........
mene je interesovalo da li je delay iskljucen sve dok ne stanes na footswitch ili bi
trebalo da se cuje............odprilike sam i dobio to o cemu ti pises.....

Sustain pedalu drzis sve vreme dok zelis sustain a kad je pustis efekat se gasi tj. efekat je ukljucen dok god je pedala pritisnuta. Ne radi kao footswitch vec mislim da se zove momentary switch...
Nisam probao da koristim sustain pedalu kao footswitch a i ne vidim zasto bi covece kao imas obicne footswitcheve. (ONO STO TEBI TREBA!)

Efekat ne palis gasis sa footswitchem. Pedalu palis/gasis isto kao i do sad, a footswitchem unosis tempo odjeka tako sto ga stisnes par puta u istim intervalima.
Sto brze stiskas footswitch tempo je brzi, razmak izmedju odjeka manji i obrnuto...

Na nekim pedalama mozes da podesavas tempo i kad je sam efekat iskljucen ali ova tvoja mislim da mora da bude ukljucena da bi menjao tempu. U svakom slucaju footswitch NE utice na to da li je pedala ukljucena ili iskljucena

Ako ti i dalje nije jasno, odes u radnju, poneses pedalu, objasnis coveku sta zelis i pokazace ti. :wink:

alzo

Post by alzo » 05 Apr 2008, 11:47

Nikako bre da se razumemo.........sustejn je sustejn.......a pedala koja ga aktivira je
footswitch...........treba odvojiti univerzalnu pedalu od efekta.......
evo Boss- ove pedale koja sve objasnjava.......lepo pise i za sustejn i za delay........
kako god, moracu malo da se pozabavim sta sve moze da se dobije ovom kombinacijom.......
pozzzz

http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=421382

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Apr 2008, 13:35

Da lepo pise na engleskom ISTO to sto ti ja govorim na srpskom:

"Designed to meet any need for a footswitch that engages the effect only for the time your foot is on it, like sustain or spot delay."

Spot delay = delay traje samo dok ti je noga na footswitchu.
Pedala koja aktivira sustain nije footswitch vec momentary footswitch tj. procitaj ovo gore i moje prosle postove.
Ako ti treba tap tempo kupi footswitch a ako ti treba da palis/gasis efekat koji ce ti kur'c poseban footswitch kad imas switch na pedali.

Necu ti vise govoriti. Ili prihvati sta ti ljudi govori i pokusavaju da ti pomognu ili nemoj da pitas uopste.

alzo

Post by alzo » 05 Apr 2008, 15:23

Nema potrebe za neurozom.....
u Boss-ovoj fabriki su to napisali ovako...........
http://www.bosscorp.co.jp/PRODUCTS/EN/DD-7/specs.html
a kad budem nabavio foot napisacu sta se dogodilo..........

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 05 Apr 2008, 20:59

dexa021 wrote:
mr.flash wrote:
dexa021 wrote:Sa distom u lancu radi sve OK. Samo kada prebacim kanal na pojacalu desava se ta zajebancija.
to ti je odgovor na pitanje ;)
Najverovatnije ti je taj drugi kanal obojen nekim efektom ili imas problem sa pojacalom...
Probaj da ubodes samo delay pa uporedi oba kanala na razlicitim kombinacijama.
Koje je pojacalo u pitanju ?
Naravno da je drugi kanal obojen, posto je u pitanju Drive kanal. Pojacalo je Fender FM210R, 65w, a sa pojacalom nemam nikakvih problema.
U principu ti farbas delay driveom, i to ne bas najboljim; tj ovako nesto ->imas drive, ukljucis delay i prebacis na dive kanal ->madness! Moguce da ti brlja repliku tona ( distorzira) i tranzistorac to ubogo radi; svirao sam fm212r, radio ok, ali drugi ljudi su rekli da se ta fm serija pojacala cudno ponasa i veoma je random kvaliteta :(

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 05 Apr 2008, 21:13

alzo wrote:Nema potrebe za neurozom.....
u Boss-ovoj fabriki su to napisali ovako...........
http://www.bosscorp.co.jp/PRODUCTS/EN/DD-7/specs.html
a kad budem nabavio foot napisacu sta se dogodilo..........
Mislim da ti je sustain pedalu kontao kao prekidac, a s obzirom da je sustain pedala aktivna samo sa nogom na njoj;
Nje mi jasno jel imas dd7 ili echohead?

alzo

Post by alzo » 06 Apr 2008, 09:58

Imam echohead........
e sad stvari stoje ovako......pronasao sam na Harmony Central-u u reviews -ima tipa koji koristi bas
ovu Boss FS 5-U na Echoheadu i srecan je ko malo dete......verovatno njemu odgovara da koristi delay na taj nacin ...
nisam jos pronasao footswitch da bih ga isprobao......

Post Reply