Izrada TS808 klona
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izrada TS808 klona
Ja sam kupio ovu, i dobro me služi za sada, samo što sam je ja platio oko 1500rsd, vidim da je poskupela...
http://www.tehnotronik.co.rs/index.php? ... t&Itemid=2
mnogo je to brate, ako su pravih 48W. nije to za ovako fine komponente kakve mi koristimo. da se zalemi kabl - sure, ali nije bash za pcb. mada mozhe naravno, ja sam emerald beyond napravio sa 5 puta jachom lemilicom od erse koju imam sada i nishta pedali nije falilo, on the contrary, od kad imam profi lemilicu pocheo sam da pravim neke pederkaste pedale, TS included 
ja imam Ersu od 15W, kupilo mi zhenche za proshli rodjendan i posle one buvljachke od 350 din, kao da sam progledao jbt. to je takva milina, brzina, preciznost, sigurnost, pedantnost, da je to dan i noc razlika. zagreje se za 60s, i manje jednom sam je ostavio ukljuchenu 9 sati
i nije joj falilo ama bash nishta. impresioniran sam Ersa lemilicama.

ja imam Ersu od 15W, kupilo mi zhenche za proshli rodjendan i posle one buvljachke od 350 din, kao da sam progledao jbt. to je takva milina, brzina, preciznost, sigurnost, pedantnost, da je to dan i noc razlika. zagreje se za 60s, i manje jednom sam je ostavio ukljuchenu 9 sati

imam i ja jednu ersa koju mi je zenche kupila za rodjendan
samo je od 40w i uglavnom je za pojacala koristim

+1 za zhenchad!
dr greenthumb i dalje vodi, on je dobio strata od zhene

dr greenthumb i dalje vodi, on je dobio strata od zhene

Al ono, stapic ersa je oko 60e osnovni model :/
Bemliga, ne bavim se time, ali to je cena jeftinije nove pjedale. Kontam da se svakom ko je napravio više od 3 pedale u životu isplati da je uzme i završi posao jednom za svagda.
Ova lemilica ima regulaciju i tu nije bitno što je 48w.Imam weller od 80w pa nemam problemaBaba Slim wrote:Ja sam kupio ovu, i dobro me služi za sada, samo što sam je ja platio oko 1500rsd, vidim da je poskupela...

i to shto kazhesh
Sa regulatorom? Ili bez? Ova o kojoj ja i Cortex pričamo bi trbalo da je oko 4500 dinara (barem ja sam moju toliko platio, a mislim da je od 30W,možda i manje, moraću da pogledam).theTrooper wrote:Al ono, stapic ersa je oko 60e osnovni model :/
E kad bi to išlo tako da napraviš tri pedale.... (mene barem) povuče cela stvar i đavo odnese šalunebojsak wrote:Bemliga, ne bavim se time, ali to je cena jeftinije nove pjedale. Kontam da se svakom ko je napravio više od 3 pedale u životu isplati da je uzme i završi posao jednom za svagda.

Ja napravio dve - znači SAD je pravo vreme da batalim celu stvar?

Pa to i oću da kažem. Ko je napravio 3 napraviće 20, a u tom sl se itekako isplati kupovina dobrog lemila.ssmc wrote: E kad bi to išlo tako da napraviš tri pedale.... (mene barem) povuče cela stvar i đavo odnese šalu
Jos jedan "+" za zenchad od mene!
Moja je pre par godina porucila Deda Mrazu da mi pod jelku stavi kompletan soldering kit (lemilice od 24, 80 i 300w,
vakum-pumpicu, kalaj, bakar, stipaljke i produzni sa regulacijom)
Do danas sam napravio TS808/TS9, MXR Distortion, MXR MicroAmp, Donald Tillman Booster, Special Presence Control, modovao Boss OD-2 i DS-2.
Sa onom od 300w sam popravljao oluke po komsiluku
Kad udje u krv kraja nema. Sada cesce palim lemilicu nego pojacalo
I sve zahvaljujuci onom mom zemljaku sto mi je "opravljao" DF-2.

Moja je pre par godina porucila Deda Mrazu da mi pod jelku stavi kompletan soldering kit (lemilice od 24, 80 i 300w,
vakum-pumpicu, kalaj, bakar, stipaljke i produzni sa regulacijom)

Do danas sam napravio TS808/TS9, MXR Distortion, MXR MicroAmp, Donald Tillman Booster, Special Presence Control, modovao Boss OD-2 i DS-2.
Sa onom od 300w sam popravljao oluke po komsiluku

Kad udje u krv kraja nema. Sada cesce palim lemilicu nego pojacalo

I sve zahvaljujuci onom mom zemljaku sto mi je "opravljao" DF-2.

http://www.mikroprinc.com/proizvodi/lem ... /index.php tu sam gledao, nisam u prvi mah primetio ove manje ispodssmc wrote:Sa regulatorom? Ili bez? Ova o kojoj ja i Cortex pričamo bi trbalo da je oko 4500 dinara (barem ja sam moju toliko platio, a mislim da je od 30W,možda i manje, moraću da pogledam).theTrooper wrote:Al ono, stapic ersa je oko 60e osnovni model :/
E kad bi to išlo tako da napraviš tri pedale.... (mene barem) povuče cela stvar i đavo odnese šalunebojsak wrote:Bemliga, ne bavim se time, ali to je cena jeftinije nove pjedale. Kontam da se svakom ko je napravio više od 3 pedale u životu isplati da je uzme i završi posao jednom za svagda.
Recimo uzmeš ovako nešto za rad sa diskretnim komponentama http://www.mikroprinc.com/proizvodi/lem ... /index.php
Za SMD cene lete u tri lepe
Za SMD cene lete u tri lepe