Neki envelope i koji ili shta drugo?
Predlozite mi pedalu!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Predlozite mi pedalu!
Jos malko sam pri zavrsavanju novog pedalboarda. Zanima me jos neka modulacija koja pretvara zvuk gitare u neshto poput klavijature tj. da skroz izmeni zvuk gitare, a da nije flanger, chorus ili phaser ni oktaver...Dajte predloge. Budzet je do 60-70evra za polovnu pedalu, a ako je nova predlozite pa cu razmisliti....

Re: Predlozite mi pedalu!
http://www.youtube.com/watch?v=T7jcnuN9vAw
Ne uklapa se u budzet, ali... kad je to tebi bio problem?

Ne uklapa se u budzet, ali... kad je to tebi bio problem?
-
Kill surf city
U sustini, predlozio bih ti to sto si vec kupio, pog.
Nadji neki shimmer, najbolje, al bedast je to efekt, imo teski gimmick.
Nadji neki shimmer, najbolje, al bedast je to efekt, imo teski gimmick.
a da primiš nekog klavijaturistu u bend? 
-
Kill surf city
Or dis;
Pojacaj obe oktave na pogu, smanji dry po ukusu, dodaj brzi chorus = pseudo organ sound. Ne bacaj pare bzvz.
Pojacaj obe oktave na pogu, smanji dry po ukusu, dodaj brzi chorus = pseudo organ sound. Ne bacaj pare bzvz.
ja oktavijom dobijam veoma lepe i upotrebljive synthy zvukove 
probacu malo kasnije da ti snimim na shta mislim
probacu malo kasnije da ti snimim na shta mislim
Kill surf city wrote: Ne bacaj pare bzvz.
Vec imas ooogroman deo tog zvuka sa POG-om.
Jos met'es neku frckalicu, od brzih/tanjih chorusa do npr Line6 RotoMachine-a, i to je to.
Pun YT takvih primera.
Taman ti ja prodam chorus 
Mozda EHX Sitar il kako se vec zove?
Nisam gitarista, ali mi se cinilo adekvatnim da predlozim
[youtube]NRtm8GaarLA&feature=player_embedded[/youtube]
Drive ili fuzz kroz oktaver i sve to kroz veliki reverb sa dosta decay-a. I eto ti sinth efekat. Moze i neka modulacija izmedju ili jos bolje modulated delay.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ovo mi je simpaticno, smo nema to u Crbiji damn...Flealip wrote:Nisam gitarista, ali mi se cinilo adekvatnim da predlozim![]()
Svakako da sa mikroPOG-om svashta moze, cak shtavishe, napravio sam 3 razlicita setupa i zapamtio pozicije i to je to...ne gasim ga uopshte...
E sad...na bordu imam 2x Digitalni delay - jedan je za klasiku, a drugi reverse. Fejzer mi je okej, necu da ga menjam. Za Boost koristim neki beringerov Fuzz koji na sebi ima opciju boost i treble i bass shto mi je vise no dovoljno (i volume i gain naravno)...Glavni drajv i jedini na bordu buducem je OCD i eto kazem jos jedna modulacija jer ce mi trebati u futuru pa da krenem da se navikavam...Sad je taj momenat kojim cu da izgradim shta cu da radim sa tom novom pedalom i koju izaberem, ona ce 99posto i ostati....Za igrarije imam i neki proc koji mi je naleteo u zameni (Yamaha Fx500), ali koji nema footswitch, a i neshto sam skeptik ka tome da ga turam u lanac...Mada reverbi su mu perfektni i ostalo se moze koristiti ali, kapiram neku pedalu, nem pojma...
Ako ne nameravas da valjas dalje tu yamahu, bolje napravi footswitch za nju pa je koristi ako ti se vec svidja kako radi. 
Nisam slusao tu spravu, ne znam kakva je, ali ako ti se svidja i kanis mozda da je zadrzis, sto je ne bi koristio?
Nisam slusao tu spravu, ne znam kakva je, ali ako ti se svidja i kanis mozda da je zadrzis, sto je ne bi koristio?
napravi true bypass looper sa send i return i teraj yamahu preko njega, pritiskom na footswitch je ubacujesh i izbacujesh iz signala, to je toliko lako da mozhe da napravi i neko ko se lemilice boji za sat vremena 
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Baba Slim wrote:Ako ne nameravas da valjas dalje tu yamahu, bolje napravi footswitch za nju pa je koristi ako ti se vec svidja kako radi.
Radi ona kul za modulacije sve kao i svaki proc, jos je ovaj neki matori Japanjeros... mislim za 35evra je vrh sam...Cortex wrote:napravi true bypass looper sa send i return i teraj yamahu preko njega, pritiskom na footswitch je ubacujesh i izbacujesh iz signala, to je toliko lako da mozhe da napravi i neko ko se lemilice boji za sat vremena
Ovako joj izgledaju ledja...znaci moze MIDI footswitch izgleda a kontam u taj bajpas da moze bilo koji footswitch ?