Bandit ili Spyder II

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
teodorica
MF veteran

Bandit ili Spyder II

Post by teodorica » 18 May 2008, 22:03

Imam ponudu line6 Spyder II da menjam za Bandita.Iskreno bih molio vasu pomoc posto tog Peavey-ja nikad nisam svirao.konkretno me interesuje distorzija tog pojacala i kvalitet uopste.Svaka pomoc je dobrodosla

Rocket Roll

Re: Bandit ili Spyder II

Post by Rocket Roll » 18 May 2008, 22:50

Ja bih ga menjao. Bandit nema puno "bells and whistles", ali ima odličan osnovni ton. Verovatno bi za gain ipak morao da koristiš neku pedalu...

Pošto Bandita ima u dosta modela, pitaj koji je konkretno u ponudi.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 18 May 2008, 23:00

ovaj 112.Negde se pominje da ima marvel a negde shefild zvucnik.Koji je bolji,mada meni ne igra preteranu ulogu,samo za mucenje komsija.Mislim da bi ta varijanta sa Banditom bila pun pogodak sobzirom na moje skromno muzicko znanje.Ipak je Valveking velik zagrizaj po dzepu.Dali su durabilna pojacala?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 May 2008, 23:23

teodorica wrote:Mislim da bi ta varijanta sa Banditom bila pun pogodak sobzirom na moje skromno muzicko znanje.
Aha, nisam znao. Onda - ako je za svirku po kući, ne menjaj Spydera. Jednostavno ima mnogo više opcija koje možeš da koristiš dok vežbaš - efekti, simulacije raznih pojačala... Bandit bi ti bio napredak samo ako razmišljaš o probama / nastupima.
teodorica wrote:Negde se pominje da ima marvel a negde shefild zvucnik.
Pa ima najmanje tri modela Bandita 112 - 112, 112II (Sheffield), 112S. Ovaj najnoviji ima Blue Marvel...

Image

...a ovaj stari (prvi model) ne znam šta ima:

Image
teodorica wrote:Dali su durabilna pojacala?
Po svemu što sam čuo, jesu.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 19 May 2008, 00:31

Sa Banditom se ne možeš zaje&ati!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 May 2008, 10:07

Spider jeste uslovno "bolje" resenje ako uzmemo u obzir da na njemu imas milion mogucnosti. Spider je tranzistorac ali imas modeling pojacala, sto ce reci da u njemu imas simulirano mnogo poijacala. Kao sto rece Roll, ako mislis da sviruckas kuci, mozda je line6 bolje resenje. Plus na sve to dodaj mnooogo bolju opciju kada je rec o snimanju u kompjuter...

Bandit je bolje overall pojacalo jer iako jeste tranzistorko Tanstube tehnologija se pokazala veoma bliskom pravom lampasu...ima bolju dinamiku i nekako prirodniji gain. Opet, za hi-gain ces morati da koristis pedale ili procesore, ali...
Dovoljno je jako da pokrije osrednju salu/halu na svirci, prosto je za namestiti ga i mogu da se izvuku veoma lepe stvari.

Kada ih stavis jedno pored drugog,
AH DA!!!! koliko je SpiderII jako i koji je model??

Veoma vazna stvar je da je Spider II neki od onih vecih modela (212, 210, 112 ili HD100) jer ovi slabiji (15, 30 i HD75) su dosta slabiji, manji izbor pojacala, manji zvucnici... Sto nas opet dovodi do dileme, kada se stave jedano pored drugog...
sa Banditom dobijas 90% pravog lampaskog zvuka naspram 90% simulacije lampasa sa line6... izbor je tvoj!

P.S. valve king je 100% lampas i preskup je u poredjenju i cenom i kvalitetom od oba (SpiderII i Bandit) tako da...

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 19 May 2008, 22:30

Hvala puno!U principu na Spyder-u mi se najupotrebljivije cine 4 kanala,clean,,red i green metal-mesabugi simulacije i insane dok mi se simulacije pojacala cine kao jedno isto pojacalo sa razlicito podesenim ekvilajzerima.Obzirom da sam ranije koristio grunge-digitech pedalu na rolandu,koja me nije odusevila,vise sam za varijantu dobre fabricke distorzije bez upotrebe kvacila,jer dok razvucem sve kablove prodje me zelja za sviranjem.Poz svima

Post Reply