Treble & Gain Booster...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
lanavujicic

Treble & Gain Booster...

Post by lanavujicic » 25 Apr 2008, 16:35

Gotovo svi čuveni svetski gitaristi iz sveta jazz, blues i rock gitare od polovine 60-tih godina XX veka pa do danas su imali TREBLE BOOSTER (oni koji danas više nisu među živima), ili ga imaju i koriste ga kao osnovu u strukturi građenja svog jedinstvenog tona gitare. Počev od Jimi Hendix-a, Eric Clapton-a, Jeff Beck-a, Peter Green-a, Ritchie Blackmoore-a, Rory Gallagher-a, Jimmy Page-a, David Gilmoure-a, Brian May-a, Robert Fripp-a, Pete Townshand-a, Andy Summers-a, Gary Moore-a, Eric Johnson-a, Tony Iommi-a, Wishbone Ash-a, The Kinks-a, The Rolling Stones-a itd. itd.
Pre-amp zaslužuju prvenstveno vrhunski gitaristi viskog nivoa znanja i veštine sviranja na gitari, iako za gitariste skromnijeg znanja može predstavljati ogroman motiv za napredovanje u učenju sviranja gitare. Sa ovom napravom, kada se pravilno podesi i uskladi sa pojačalom, ton prosto „oživi“. Oni koji su imali priliku da isprobaju ovu napravu, osim oduševljenja bojom tona, rekli su da imaju osećaj da sviraju bez naprezanja i lako.
Jel' imao neko prilike da ga koristi i kakve? Zeleo bih da cujem Vasa misljena na ovu temu.... I da li je neko cuo za treble booster StevAudioLab? Sta mislite o tome ako jeste?
Gitaristi, javite se!!!

Vesa iz Zrenjanina

Z*Z*Z

Re: Treble & Gain Booster...

Post by Z*Z*Z » 30 Apr 2008, 01:04

Pozdrav sugradjanine, ja sam svojevremeno probao-kratko vreme svirao Colorsound Treble Booster, i u potpunosti se slazem za poboljsavanje definicije tona plus sto daje lampasu prirodni crunch/overdrive, problem kod nas je sto ton samog instrumenta ima sekundarnu ulogu; Trziste je malo, vecina ljudi kupuje stvarcice pa tek onda shvata sta zeli da dobije i postigne; Skoro sve kvalitetne pedale+oprema daleko prevazilazi budget jednog pocetnika ili poluprofesionalnog muzicara, a samo bavljenje muzikom je skup "sport" koji podrazumeva dugogodisnje ulaganje u nesto sto u 90% slucajeva postane hobi koji se upraznjava u pauzama "stvarnog" zivota; Tuzno, ali istinito :(

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Apr 2008, 10:35

jakad hocu treble booster samo upalim Buda Wah i imam pojačane sjajne visoke i visoke srednje. pedala mi za to uopste ne treba. :)

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 31 May 2008, 14:28

ej Nyaratep !
dai mi definisi taj "srednjii i visoki " nista te ne berem ???

Post Reply