Cisto da pitam, iako ce ionako morati kod majstora.
U pitanju je malo lampasko pojacalo Peavey VK Royal 8. Dok sam svirao samo se odjednom culo par puta glasno pucketanje u njemu i nije vise htelo da radi. Lampe i dalje svetle tako da ne verujem da je to u pitanju. Pretpostavljam da je trafo otisao?
Kvar na pojacalu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kvar na pojacalu
Pretpostavljam da su u pojacalu podnozja lampi na PCB-u. Verujem da se radi o losem lemu, podnozja sa stampom.
Trebalo bi sve lemove prelemiti, bez obzira sto na oko dobro izgledaju.Jos bolje je, ukloniti stari tinol i zalemiti ponovo, kvalitetnim tinolom. Nazalost i tu je industrija pocela da stedi, pa koriste tinol loseg kvaliteta. Kalaj je sve skuplji, pa valja ustedeti. A sta cemo mi, muzicari ?!?
Trebalo bi sve lemove prelemiti, bez obzira sto na oko dobro izgledaju.Jos bolje je, ukloniti stari tinol i zalemiti ponovo, kvalitetnim tinolom. Nazalost i tu je industrija pocela da stedi, pa koriste tinol loseg kvaliteta. Kalaj je sve skuplji, pa valja ustedeti. A sta cemo mi, muzicari ?!?
- LifelessDead
Re: Kvar na pojacalu
Izgleda da si u pravu, evo sad sam ga ponovo ukljucio i na momenat je proradilo i crklo. S'obzirom da se ne razumem bas u elektroniku a i slabo stojim sa lemljenjem bolje da odnesem majstoru. Hvala