u vezi fender frontman15w

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
neki

u vezi fender frontman15w

Post by neki » 02 Dec 2012, 13:54

sviram ovo pojacalo amaterski u sobi i zanima me da li u kutiju moze da stane zvucnik desetka i koji bi bio najbolji da se stavi i da li bi dobio nesto na punoci zvuka.i koliko kosta zvucnik.zbog prostora u sobi ne bih da uzimam frontman25w ili neko drugo pojacalo. i zanima me da li je neko ukljucivao pedale tipa blues driver, i sl. i kako ono reaguje.hvala na odgovorima.

Bane bass

Re: u vezi fender frontman15w

Post by Bane bass » 03 Dec 2012, 14:49

Moja preporuka ide ka Celestion Vintage 10. Izuzetan je po svim parametrima. Ako moze fizicki da stane, promenice zvuk iz korena.
Nego, ima jedan veci problem kod tih malih pojacala,a imaju ga i veca,tranzistorska. On se zove stednja. Sa vecim trafom,sa malo vecim elektrolitima,grecom,sa promenom izlaznog kola i sa nj. boljim hladjenjem, ti malisani mogu jako lepo da zasviraju.
Zahvat nije jednostavan, a ni jeftin, ali se dobija ogromno poboljsanje.

Cope

Post by Cope » 03 Dec 2012, 21:36

Ta serija je jako loša, ali zato imaju lepuškast "vintage" izgled...

bancika

Post by bancika » 04 Dec 2012, 13:35

Cope wrote:Ta serija je jako loša, ali zato imaju lepuškast "vintage" izgled...
mislis na pojacala ili na zvucnik vintage 10? :)

ja sam uzeo vintage 10 za mali box i dobar je. I cena je bila bolja nego sto je u USA ( na player.rs je oko 7k bio, u USA je 99$ mislim).

Cope

Post by Cope » 04 Dec 2012, 21:49

Za 50 evra koliko sam ja platio 15R polovnog, pa prodao, isplati se da izvadiš reverb, Fender natpis, skineš kapice, zvučnik,... sve to prodaš i eto zarade :)

neki

Post by neki » 16 Dec 2012, 15:18

Bane bass wrote:Moja preporuka ide ka Celestion Vintage 10. Izuzetan je po svim parametrima. Ako moze fizicki da stane, promenice zvuk iz korena.
Nego, ima jedan veci problem kod tih malih pojacala,a imaju ga i veca,tranzistorska. On se zove stednja. Sa vecim trafom,sa malo vecim elektrolitima,grecom,sa promenom izlaznog kola i sa nj. boljim hladjenjem, ti malisani mogu jako lepo da zasviraju.
Zahvat nije jednostavan, a ni jeftin, ali se dobija ogromno poboljsanje.
zahvaljujem na predlozima, u medjuvremenu sam poceo da razmisljam o kupovini boss over drive ds1,ili bd2 blues driver pedali pa evo pitanja za iskusnije.kako bi se one ponasale ukljucene na clean kanal malog frontman 15r pojacala.to mi je jednostavnije nego da menjam zvucnik a imao bih valjda i nesto drugaciji zvuk.ako je neko probao ovu kombinaciju molim za odgovor.hvala.

bancika

Post by bancika » 16 Dec 2012, 16:14

pitanje je da li hoces drugaciji ili bolji zvuk...zvucnik je investicija u pravcu kvaliteta. Dodavanje pedale je stavljanje slaga preko pite od govana. Sta ko voli :)

neki

Post by neki » 26 Dec 2012, 17:54

bancika wrote:pitanje je da li hoces drugaciji ili bolji zvuk...zvucnik je investicija u pravcu kvaliteta. Dodavanje pedale je stavljanje slaga preko pite od govana. Sta ko voli :)
zahvaljujem na slikovitom objasnjenju. u medjuvremenu probao pedalice sd1 i ds1 nema tu razlike,te sam skinuo zadnju plocu pojacala i zvuk se dramaticno promenio na bolje. posto nema mesta da se stavi desetka jedino sto mi pada na pamet da stavim neku kvalitetnu osmicu ako to postoji ,nudim svoj zvucnik uz doplatu pa ako je neko zainteresovan...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Dec 2012, 18:02

Batali kvalitetnu osmicu™ :lol: , sledeci put uzmi bolje pojacalo. To je pojacalo skroz ok, obzirom koliko kosta polovno, i koja mu je namena.

fattwang

Post by fattwang » 26 Dec 2012, 19:13

Kill surf city wrote:Batali kvalitetnu osmicu™ :lol: , sledeci put uzmi bolje pojacalo. To je pojacalo skroz ok, obzirom koliko kosta polovno, i koja mu je namena.
:1:

neki

Post by neki » 27 Dec 2012, 08:58

fattwang wrote:
Kill surf city wrote:Batali kvalitetnu osmicu™ :lol: , sledeci put uzmi bolje pojacalo. To je pojacalo skroz ok, obzirom koliko kosta polovno, i koja mu je namena.
:1:
kao sto rekoh bez zadnjeg poklopca je mnogo bolji zvuk a sad nesto gledam
fender mustang 2 ima dvanaesticu itd... da li je neko to probao i kakvi su utisci u obzir dolazi i zamena uz moju doplatu za navedeno pojacalo.izvinite da ne otvaram novu temu molio big banciku, i fatwanga,, da daju svoj komentar.vidim da se doznaju u ove stvari hvala.

Post Reply