Boss BE-5

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Boss BE-5

Post by bancika » 14 Jan 2013, 11:30

Jel imao neko iskustva sa ovom spravicom? Dobio sam je na poklon pre mozda 6-7 godina i od tad mi stoji upakovana. Uzo da se malo pogram i ako stavimo cheapo plasticnu kutiju i ogavne prekidace po strani, zapravo je vrlo dobra spravica. Kompresor ne umem da koristim, ali ove ostale 3 (4 ako se racuna noise gate) pedale su skroz upotrebljive i zvuce pristojno, pogotovo delay i chorus. Chorus je stereo i koristi BBD chipove (panasonic MN3207 i MN3102 ako se dobro secam). Delay je kao dd-3/dd-6, klasican digitalni, no more, no less. Ima fx loop ispred delay-a, pa moze da se lepo iskombinuje sa pojacalima koji imaju fx loop ili sa preampom.

Razmisljam da napravim kuciste od aluminijuma i dodam malu footswitch pedalu sa 4 prekidaca da mogu da naguram ovo u svoju komodicu i samo izvucem footswitch napolje.

Image

bancika

Re: Boss BE-5

Post by bancika » 15 Jan 2013, 15:12

zainteresovalo me kako radi color pot na OD/dist pedali jer za Drive koriste stereo pot pa sam posumnjao da zapravo ima poseban OD i dist unutra gde je color pot u stvari blend pot...i stvarno, iskopao sam semu i ladno su uradili jedan deo koji podseca na RAT ili MXR dist II i drugi koji podseca na SD1 pa onda blenduju ta dva.

Mozda ce nekome biti interesantna ideja. Efikasno je, jednostavno i DIY friendly, a ne vidjam puno pedala sa tom forom. Trazi samo dodatni color pot i stereo umesto mono za drive. A dobijes dve pedale u jednoj i, sto je mozda interesantnije, i sve izmedju njih.

Image

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 15 Jan 2013, 18:27

Nisam imao iskustva sa ovim tvojim cudom, ali sam imao Boss OS-2 overdrive/distortion (ne bi me cudilo da je u taj tvoj be-5 ugradjen os-2).
Isto je imao Color pot, i gain je bio stereo. Ista fora.
U osnovi jednostavna ideja, i postoji bezbroj kombinacija pedala koje se mogu blendovati.
Last edited by Nedalm on 15 Jan 2013, 18:30, edited 1 time in total.

bancika

Post by bancika » 15 Jan 2013, 18:28

e pa verovatno je ta, nisam znao da postoji :)

Post Reply