Lampe (El.Cevi)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Lampe (El.Cevi)
To nisu vakumske cevi već tranzistorski (solid-state, твердотельный) ekvivalent spakovan u ovo hladnjak kućište.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Izgleda je doslo vreme da na deluxe-a mog stavim nove izlazne laNpe. Malko distorzira na klin kanalu i ima neke cudne pojave u zvuku. Naravno probao sam lampe iz Bassmana i problem je nestao, tako da sam 99,99 posto siguran da su samo lampe dotrajale, a kako mi se cini, ovo su prve lampe u tom pojacalu iz 90te! hahhaha. Koje da kupim 6l6? Ajde predlozi...Ima neke Rade za 30evra onaj lik na KP , ali ne izgledaju isto kao ove u pojacalu, jel zna neko shta je to i kako radi? Ja bi ipak neke ruske ili ...aj vi kazite? Ne treba mi haj gej niti praskavo, znaci masno i srednjasto (ako ove lampe uopste uticu na taj aspekt?
) 
Mislim jos jedna napomena, ako cete da lemite celo vece, nemojte ostavljati pojacalo na stend baj, ja sam zaboravio da ga iskljucim radilo je sigurno 3-4 sata bespotrebno doduse na stend baj a lampe su vec pokazivale neke cudne pojace, tj nisu cisto zvucale, tako da posle danasnje probe im je izgleda dosao kraj. Sad kad ih duuuugo grejem, sljakaju okej...tj prorade malko, ali ipak ce dobiti neki fini upareni novi set, samo koji???
Spoiler:

Mislim jos jedna napomena, ako cete da lemite celo vece, nemojte ostavljati pojacalo na stend baj, ja sam zaboravio da ga iskljucim radilo je sigurno 3-4 sata bespotrebno doduse na stend baj a lampe su vec pokazivale neke cudne pojace, tj nisu cisto zvucale, tako da posle danasnje probe im je izgleda dosao kraj. Sad kad ih duuuugo grejem, sljakaju okej...tj prorade malko, ali ipak ce dobiti neki fini upareni novi set, samo koji???
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
- Hillybilly
Ok su, samo nisam siguran da ih imaju na lageru...
Ako kupujes EH cimni Nikolu sa KP, ja od njega kupujem lampe vec deceniju i nikada nisam imo nikakvih problema.
Vidi da li mr Hillybilly ima nesto. Ne znam sta drugo da ti kazem.
Rusi (6p3s-e) su bili u Vibroluxu i rade onako, buljaski... Em su tihe, em ne podnose neke ozbiljnije struje - jedna mi je redplate-ovala par puta. Doca mi je dobacio Sovteke 6l6 i izuse za medalju.
Jbga, moje skromno iskustvo sa 6l6.
Vidi da li mr Hillybilly ima nesto. Ne znam sta drugo da ti kazem.

Rusi (6p3s-e) su bili u Vibroluxu i rade onako, buljaski... Em su tihe, em ne podnose neke ozbiljnije struje - jedna mi je redplate-ovala par puta. Doca mi je dobacio Sovteke 6l6 i izuse za medalju.
Jbga, moje skromno iskustvo sa 6l6.