POMOC:pedala ne radi u pedalboard lancu

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Midnight Rider

Re: POMOC:pedala ne radi u pedalboard lancu

Post by Midnight Rider » 28 May 2013, 21:54

Nisam menjao Baba,hvala na savetu :ziveli: ...nisam do sada primetio da wah pravi problem sa i visokim,mada mi se prekidac nesto "sredio" prosto nisam mogao da upalim/ugasim pedalu pritiskom na nju (nekako nije mogao da se dovoljno pritisne,ne znam zasto) al to sam resio sto sam nalepio neku flekicu i sad radi ko bog. 8) al probacu da ga promenim pa cu videti ima li poboljsanja u zvuku.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 May 2013, 23:27

Nemoj menjati dok ne utvrdis da problem postoji, a to mozemo resiti na sledeci nacin - mogu ti dati bypass box (posto vidim da si u NS), pa onda u loop povezes wah, i onda naizmenicno sviras klin gitaru kroz izgasen wah i mimo njega, pa ces tako najlakse videti da li ima promene u zvuku ili ne... Imass p :ziveli:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 29 May 2013, 14:36

Cortex wrote:imas i digitalne pedale tu, moguce je da napajanje ne daje dovoljno struje za sve, pa ti "bilo koja pedala na tom mestu" zadajeproblem [aka izbaci dve pedale npr iz lanca pa da vidimo da li sve radi kako valja]

stavi RV5 i mooer-e na izlaze od 200mA a ostale drzi na 100mA, ne znam koliko koja vuce ali lici mi da je to
Evo koliko koja trosi struje:
BOSS TU2 - 35 mA
Vox wah - 0,54 mA
HARDWIRE CM2 - 25 mA
MOOER B.Secret - 3 mA
PHARAON - 4 mA
EHX S.Stone - 12 mA
EHX Neo M. - 30 mA
J.Dunlop Univibe - 5 mA
MOOER Pitch BOX - 128 mA !!!!!!!!!!!!
BOSS RV5 - 50 mA
i BOSS DD20 - 172 mA (koji treba jos da legne na bord)

...U oci upada da MOOER Pitch box trosi 128 mA
Moje napajanje BBE Supa Charger ima 2 moda:
1) svi izlazi rade na 9V (s tim da 6 izlaza daju 100mA a 2 izlaza 200mA)
2) 6 izlaza rade na 12V a ta "specificna ostala 2" na 16V
i naravno,furam prvi gde su 6 izlaza sa 100mA a 2 po 200mA (na koje cu morati da nakacim Pitch box i DD20),e sad sto je 8 izlaza a 11 pedala tu ce morati da utrci neki adapter sa 3-4 jacka da bih potpuno izbacio baterije.
Nisam znao da Napajanje Stimera utice toliko na napajanje i ostalih pedala.
Kasnije cu da pokusam da izregulisem sve ovo, kao sto ste me i savetovali jer je mi pedalbord nije pri ruci.

Post Reply