Kako dobiti taj zvuk!?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ToneChaser

Re: Kako dobiti taj zvuk!?

Post by ToneChaser » 25 Jun 2013, 23:03

Kako dobiti zvuk iz intro pesme Owner of a lonely heart grupe Yes? (Deo dok ne pocnu bubnjevi)

Taj zvuk me odusevljava! :bambi: :metal:

Nekako je bogat, jak , prsteci, pun a nije metalski...ne znam kako da opisem....

Nemojte mi pricati sta od opreme da kupim....Zadovoljio bih se i kada bi dobio neke smernice za se na prave na procesoru.....

Imam gt10 i koliko vidim james Limborg je totalno uspeo da rekreira zvuk ali za svoj patch trazi 60e.

http://www.jameslimborg.com/boss-gt-10-patches.html
Patch Yes-a je negde na sredini stranice.

komil

Re: Kako dobiti taj zvuk!?

Post by komil » 26 Jun 2013, 11:16

Ovako na brzinu, stavi distorziju i razvrni je dosta, ne do kraja ali bar na sredinu (distorzije nekog 80-ies tipa nešto jao Marshall JCM), i stavi reverba. Reverb podesi da prvi odjeci budu malo jači a kasniji slabiji. Ne čujem tu ništa više od toga. Iskreno, ovaj zvuk mi i zvuči dosta kao nešto sa procesora :mrgreen: tako da... Zvuk je baaaš u stilu 80-ih, ima i chorus na sledećem delu.... ma sveukupan bljak...

Nemam pojma što te impresionira taj Limburg mesec, a posebno ne šta ima genijalno u korišćenju toga što on koristi... potrošiš malo vremena po patchu i dobiješ to i isto slušanjem preko uha...
p.s.

Post Reply