Mala pomoc oko transformatora
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Mala pomoc oko transformatora
Gledam ovaj ugradni transformator u mg-u http://www.mgelectronic.rs/product.php? ... up_id=4214#
i nije mi jasno sta im to 2x12v znaci. Dal' je 24 v ili -12 i +12 sa zajednickim uzmeljenjem, tako reci 3 zice?
i nije mi jasno sta im to 2x12v znaci. Dal' je 24 v ili -12 i +12 sa zajednickim uzmeljenjem, tako reci 3 zice?
Re: Mala pomoc oko transformatora
Nope, mislim da su 2 identicna izvoda po 12v
ja u svom napajanju imam 2x6V na primer
-
Ok, kad izmeris to svoje napajanje dobijes 12? Ili volis taj starved zvuk od 6v?
haha ma svedeno je na 5 izlaza od po 9V. Hosting pravio. Ages ago...
-
Znaci 12v sa regulatorom na 9v i filterima podeljeno na 5 izlaza? Poslao sam ja mejl ovima iz MG-a ali retko kad ( tj nikadCortex wrote:haha ma svedeno je na 5 izlaza od po 9V. Hosting pravio. Ages ago...

ova 4 izvoda gore su dva nezavisna sekundara. Mozes da ih vezes redno da dobijes 24V sa center-tapom (to je ovo sto ti mislis pod -12, +12) ili da ih koristis posebno.Mugen_Gica wrote:Gledam ovaj ugradni transformator u mg-u http://www.mgelectronic.rs/product.php? ... up_id=4214#
Sta hoces da radis sa njim? Mozes da napravis napajanje sa dve izolovane grane (posebni grec i filteri) ali vodi racuna oko struje. 0.188A po izvodu znaci da ces moci da povuces samo oko 100mA nakon ispravljanja u DC. Bice dovoljno za vise analognih pedala, ali tesko da ces moci i jednu digitalnu da povezes. Ako pravis napajanje koje treba da te sluzi dugo i pokrije sve sto ce ti pasti na pamet da GASujes, gledao bih nesto jace. Ja sam uzeo trafo od 20 ili 30VA za napajanje, ovaj je samo 4.5VA.
-
Pitao vec na Eronovom forumu, dobio odgovor u roku od 10 minuta.
Eksperimentisem sa jfet pojacalima. Ne emulacijom. Npr sunn colloseum bass je jeft preamp na 24v. Takodje sam napravio svoj "prljavi" kanal sa 2sk117 i njega za sad teram na 18v, ali sam hteo da ga koristim na 24v i onda u TDAXXX pojacalce. Pretpostavljam da ce mi to nece biti dovoljno za ceo projekat, ali mi je za sada cilj da napravim ceo sunn colloseum preamp i da ga probam.
Za kasnije uopste nije losa ideja da uzmem neko od 25vA ili cak 50vA, ako bude zahtevala situacija.
Eksperimentisem sa jfet pojacalima. Ne emulacijom. Npr sunn colloseum bass je jeft preamp na 24v. Takodje sam napravio svoj "prljavi" kanal sa 2sk117 i njega za sad teram na 18v, ali sam hteo da ga koristim na 24v i onda u TDAXXX pojacalce. Pretpostavljam da ce mi to nece biti dovoljno za ceo projekat, ali mi je za sada cilj da napravim ceo sunn colloseum preamp i da ga probam.
Za kasnije uopste nije losa ideja da uzmem neko od 25vA ili cak 50vA, ako bude zahtevala situacija.
Odlicno coece, obavjestavaj o ishodu
Ta sunn pojacala nisu nesto pretjerano popularna u diy sceni, ne znam zasto
Ja sam htio praviti beta lead preamp+lm3886.. Jednog dana

Ta sunn pojacala nisu nesto pretjerano popularna u diy sceni, ne znam zasto
Ja sam htio praviti beta lead preamp+lm3886.. Jednog dana

-
Zato sto svi zele svirati mesu, marsala i bognera. Ja sam napravio jfet emulaciju sunn 100's i fenomenalno radi. 9v doduse. Ali nikada bolji zvuk basa nisam imao. Lepo "prima" distorzije. Lm3886 je bolji izbor od TDAXXXX, ali TDA imam na stolu 
Ali opet, to je emulacija. Ovo je prava stvar, tj sunn je koristio jfet tranzistore.

Ali opet, to je emulacija. Ovo je prava stvar, tj sunn je koristio jfet tranzistore.